Landgoed Nijenburg zoekt vrijwillige tuinbaas

Op landgoed Nijenburg werkt Natuurmonumenten samen met zo’n 40 vrijwilligers aan het onderhoud en beheer. Boswachter Rob van Dam: “En daar zijn wij ontzettend blij mee, want er is zoveel te doen. Het landgoed is niet vanzelf zo mooi en het werk is nooit klaar.”

Nijenburg zoekt tuinbaas

Gevarieerd werk

De werkzaamheden van de vrijwilligersgroepen zijn heel gevarieerd: snoeien van hoogstamfruit, licht zaagwerk, wilgen knotten, onderhouden van de historische tuin, paden bijhouden, maaien met de bosmaaier of zeis en nog veel meer.

Vroeger werden oude landgoederen, kasteeltuinen en buitenplaatsen onderhouden door een tuinbaas. Deze tuinbaas streefde de hoogste graad van perfectie na, bewaakte het historisch ontwerp en zorgde voor continuïteit in het beheer.

Belangrijk gezicht

“Voor landgoed Nijenburg zoeken we een bevlogen vrijwillige tuinbaas, die het beste uit de verschillende vrijwilligersgroepen weet te halen. Hij (of zij) stuurt het werk aan, werkt zelf ook mee in de uitvoering, zorgt voor een prettige werksfeer en kan goed motiveren. Hij is op verschillende dagen werkzaam op het landgoed. De tuinbaas werkt zelfstandig aan het uitvoeren van het beheer, maar wordt daarbij aangestuurd door de boswachters van Natuurmonumenten. Naast het onderhouden van contacten met de beheerders en vrijwilligers is hij ook voor de bezoekers van het landgoed een belangrijk gezicht.”

Ben jij de gedroomde vrijwillige tuinbaas, beschik je over de nodige natuurkennis en kun je goed met gereedschap en mensen overweg? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo