Vacature Vrijwilliger Ledencommissie Gelderland

Draag je de natuur en het landschap van Gelderland een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten.

Gelderland

Functienaam: kandidaat-lid ledencommissie
Tijdsbesteding: ca. 4 uur per week

Tijdsduur: 4 jaar

Wat houdt de functie in?

Als lid van de ledencommissie Gelderland vertegenwoordig je de leden uit Gelderland. Je vorm samen met de leden van de 12 andere ledencommissies de Ledenraad. Als LC lid denk, praat en beslis je mee over beleidsmatige en actuele onderwerpen die spelen in Gelderland, maar ook over de grote lijnen van het landelijk beleid van Natuurmonumenten. Daarnaast organiseert de ledencommissie Gelderland een aantal activiteiten om met leden en/of omwonenden van natuurgebieden van gedachten te wisselen over het beleid. Als lid van de ledencommissie lever je een bijdrage aan deze activiteiten. Zo neem je actief deel aan één van de 7 permanente contactgroepen, die rond de verschillende beheergebieden zijn georganiseerd.

Functieomvang

De werkzaamheden nemen ongeveer 4 uur per week in beslag. Er wordt acht keer per jaar vergaderd op een woensdagavond. De Ledenraad vergadert twee keer per jaar op een zaterdag. De permanente contactgroepen vergaderen 3 à 4 keer per jaar. Daarnaast zijn er jaarlijks nog excursies.

Wie we zoeken?

Een enthousiast lid dat:

  • communicatieve, bestuurlijke en/of organisatorische vaardigheden heeft;
  • de doelstellingen van Natuurmonumenten onderschrijft;
  • opbouwend kritisch het beleid en de activiteiten van Natuurmonumenten kan beoordelen;
  • vanuit een breed perspectief kan kijken naar betreffende onderwerpen;
  • belang hecht aan de betrokkenheid van leden;
  • actief contact zoekt met de achterban o.a. door deelname in een contactgroep.
  • een actieve en substantiële bijdrage levert aan de taken van de Ledencommissie.

Heb je belangstelling? Stuur een mail naar [email protected] 

Je ontvangt dan van ons een aanmeldingsformulier.

logo