Word jij vrijwilliger jeugdactiviteiten in Bezoekerscentrum Dwingelderveld?

Vind je het leuk om te werken met kinderen, heb je een groen hart en wil je dat enthousiasme aan kinderen overbrengen? Vind je het heerlijk om in een bruisend bezoekerscentrum te werken? Dan is de functie vrijwilliger jeugdactiviteiten Bezoekerscentrum Dwingelderveld iets voor jou.

Educatievrijwilliger

Locatie

Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen

Tijdsbesteding

Je werkt volgens rooster in schoolvakanties en in weekenden. En daarnaast begeleid je regelmatig een kinderfeestje op een doordeweekse dag.

Wat houdt de functie in

Rondom en in Bezoekerscentrum Dwingelderveld bruist het in de schoolvakanties en in de weekenden van de jeugdactiviteiten. We willen kinderen zoveel mogelijk van de natuur laten genieten en meenemen in de speelnatuur van OERRR (waar niets te gek is en je vies mag worden). We gaan bijvoorbeeld vilten met wol, insectenpotten creëren, vuur maken of met schepnetje en loeppotje het onderwaterleven in het ven ontdekken. Maar natuurlijk zijn er ook natuureducatieve excursies voor kinderen en hun ouders in het Dwingelderveld.

Ook kunnen kinderen bij ons hun verjaardagfeestje vieren. Jij neemt deze kinderen en hun ouders mee op ontdekkingstocht door de natuur en maakt het feest compleet! Er is altijd een medewerker op de achtergrond die je kan ondersteunen in je werkzaamheden.

Wie zoeken wij

  • Iemand die graag met kinderen werkt
  • Iemand die kinderen dichter bij de natuur wil brengen
  • Iemand die regelmatig doordeweeks beschikbaar is, ook in schoolvakanties. En soms op zaterdag en/of zondag wil werken.
  • Iemand die het leuk vindt om met groepen kinderen en hun ouders op pad te gaan.

Wat bieden wij

  • Gezellige bijeenkomsten en een inspirerende werkomgeving
  • Kleding, verzekering en opleiding
  • Vrijwilligerskorting, onkostenvergoeding
  • Een inspirerende werkomgeving, waar veel ruimte is voor eigen inbreng
  • Je werkt volgens rooster in een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers
  • We vragen van al onze jeugdvrijwilligers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Natuurmonumenten vergoedt deze.

Info en sollicitatie

Op maandagavond 5 september is er een informatieavond voor geïnteresseerden. Vrijwilligers vertellen over hun werkzaamheden in het bezoekerscentrum en aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Ben je van plan te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar Gina Bisschop [email protected]. Graag tot dan!

 

 

 

Vilten met schapenwol

Vilten met gekleurde schapenwol is één van de kinderactiviteiten die we in de vakantieperiodes aanbieden

logo