Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen langs voorjaarsbloemen

Bloeiende hazelaars, uitbundige sneeuwklokjes en pimpelpaarse krokussen; de natuur loopt weken vooruit! Dus kun je nu al volop genieten van lentebloeiers. Ontdek de bloemenpracht langs de vroege voorjaarsroutes.

Voorjaarsbloeiers op Oldenaller

Landgoed Oldenaller bij Putten staat bekend om zijn vroege voorjaarsbloeiers. Eerst vooral krokussen, maar later in de lente ook volop narcissen, bosanemonen, wilde hyacinten en winterakoniet.

Bekijk de route

Bolgewassen op Hackfort

Op het voorplein en in het parkbos van Hackfort schitteren krokussen, sneeuwklokjes en lenteklokjes in de voorjaarszon. Nog even en dan komen ook de narcissen en kievitsbloemen uit. Geniet van al die bolgewassen die hier massaal zijn aangeplant.

Bekijk de routes

Buitenplaats Beeckestijn

Beeckestijn is ‘the place to be’ voor de ware liefhebber van stinsenplanten. Er groeien meer dan vijftig soorten. In het vroege voorjaar bloeien hier al lenteklokjes, sterhyacinten en winterakonieten. Kom deze bloemenweelde bewonderen!

Route langs voorjaarsbloeiers

Routes voor het vroege voorjaar

Vroeg in het voorjaar op pad? Onze boswachters selecteerden de mooiste routes voor dit jaargetijde.

Bekijk de voorjaarsroutesAlle routes
 • Wandelen

  Groene wandelroute 5 km Hackfort, vlakbij Vorden

  De groene route op Hackfort biedt een korte wandeling vol variatie: je komt onder meer een eeuwenoud landgoed met kasteel, moestuin en watermolen tegen.

  • 5 km
 • Wandelen

  Wandelroute Colckhof, bij Heino, Salland

  Wandel op landgoed Colckhof als in een klein paradijsje. Ervaar de romantiek van Engelse tuinen vol slingerlanen, spiegelende waterpartijen, doorkijkjes en de verrassende historische gebouwen.

  • 2.33 km
 • Gooilust

  De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen zijn al eeuwenlang groeiplaats van allerlei stinsenplanten, zoals op Gooilust, waar sneeuwklokjes en krokussen nu uitbundig bloeien. Je komt ze vanzelf tegen op de route. Vanaf 1 maart is ook de siertuin open, het paradepaardje van de vroegere bewoners van Gooilust.

  Wandelroute GooilustSiertuin

  Naardermeer

  Het is nog vroeg, maar de eerste dotterbloemen bij het Naardermeer zijn al gezien. Ontdek ze langs het Laarzenpad dwars door de weilanden. En in het moerasbos lopen de eerste hazelaars al uit.

  Laarzenpad

  Nijenburg

  Sneeuwklokjes, winterakoniet (zie foto), speenkruid, narcissen, krokussen en klein hoefblad; op het oude landgoed Nijenburg bij Alkmaar staan deze planten al in bloei. Ook de hazelaar en iep staan in bloei. Een heerlijke plek voor een voorjaarsrondje.

  Bekijk de route

  Landgoed Eerde

  Op Landgoed Eerde bloeien nu krokussen en sneeuwklokjes rond de boerderijen en in de omgeving van het kasteel. En langs de wandelroute kom je bloeiende gaspeldoorn tegen. Het is de voorbode op veel meer kleurenpracht op dit afwisselende landgoed.

  Bekijk de route

  Veluwemeerkust

  Een wandeling door weids gebied waar de eerste dotterbloemen al zijn uitgekomen. Ook de wilgen en elzen bloeien nu in dit gebied nu met hun katjes. Iets later in het voorjaar zie je er pinksterbloemen, echte koekoeksbloem en ratelaar.

  Bekijk de route

  De Wieden

  Langs het Laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden bloeien de zachte katjes van de wilg. Het valt nu goed op dat hier verschillende soorten wilgen groeien, let maar eens op de vorm en kleur (op de foto een schietwilg). Ook bloeien de berk en els. En het laatste riet wordt nu gesneden, gunstig voor nieuwe waterplanten.

  Bekijk de route
  logo