Ga direct naar inhoud

Wandelen langs voorjaarsbloemen

Uitbundige sneeuwklokjes, pimpelpaarse krokussen en bloeiende hazelaars, het voorjaar is begonnen! De eerste bloemen zijn al vroeg in het seizoen te bewonderen. Ontdek de bloemenpracht langs de 10 mooiste voorjaarsroutes door bos, landgoed en weiland.

Voorjaarsbloeiers op Oldenaller, Gelderland

Landgoed Oldenaller bij Putten staat bekend om zijn vroege voorjaarsbloeiers. Eerst vooral krokussen, winterakonieten en sneeuwklokjes. Vanaf maart/april ook narcissen, bosanemonen en wilde hyacinten.

Bekijk de route

Bolgewassen op Hackfort, Gelderland

Op het voorplein en in het parkbos van Hackfort schitteren krokussen, sneeuwklokjes en lenteklokjes in de voorjaarszon. Nog even en dan komen in maart/april ook de narcissen en kievitsbloemen uit. Geniet van al die bolgewassen die hier massaal zijn aangeplant.

Bekijk de route

Buitenplaats Beeckestijn, Noord-Holland

Beeckestijn is ‘the place to be’ voor de ware liefhebber van stinsenplanten. Er groeien meer dan vijftig soorten. In het vroege voorjaar bloeien hier al lenteklokjes, sterhyacinten en winterakonieten. Kom deze bloemenweelde bewonderen!

Bekijk de route

Buitenplaats De Tempel, Zuid-Holland

Wandelend ontdek je Buitenplaats De Tempel: over de eeuwenoude lanen met haar vergezichten en over romantische, slingerende paden. Langs de geometrische vijvers, statige beelden en de stinsencirkel waarvan de bloemen al in het vroege voorjaar bloeien.

Bekijk de route

Agenda