Word lid

ANWB

De ANWB vindt het belangrijk dat de natuur als recreatieplek toegankelijk blijft. Mooie natuur en een aantrekkelijk landschap zijn immers van wezenlijk belang voor recreatie en toerisme.

Direct naar

Samenwerking

ANWB en Natuurmonumenten werken al lange tijd samen. De samenwerking gaat zelfs meer dan een eeuw terug. Zo heeft ANWB Natuurmonumenten in 1910 ondersteund bij de aankoop van het Leuvenumsche Bos bij Harderwijk. Daarna volgden tal van andere activiteiten waarbij de organisaties samen optrokken, zowel op het gebied van recreatie als op het gebied van belangenbehartiging.

Speelnatuur

Zo ondersteunt ANWB Natuurmonumenten bij de realisatie van speelnatuurterreinen, zoals speelnatuur bij Dwingelderveld en het onlangs geopende Speelbos van OERRR bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland.

ANWB-leden konden stemmen op verschillende projecten– het renoveren van bezoekerscentra of buitenplaatsen, de bouw van een uitkijktoren of de ontwikkeling van speelnatuurterreinen. ANWB-directeur Frits van Bruggen: ”ik ben blij met de keuze voor speelnatuur: we investeren zo in geluksmomenten voor het gezin en in draagvlak voor natuurbescherming.”

ANWB-leden krijgen korting bij een bezoek aan de speelnatuur op het eiland Tiengemeten.

Andere voorbeelden waarbij we met de ANWB hebben samengewerkt zijn de Dag van het Park, verschillende acties met de ANWB Explorers, en de financiële bijdrage voor de renovatie van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland dat in 2012 werd geopend.