Word lid

Exclusieve zeilexcursies naar Marker Wadden

Nieuwsgierig naar Marker Wadden? Het is gebied is nog niet toegankelijk en kan alleen bezocht worden onder begeleiding van Natuurmonumenten. Vóór de opening in september bieden wij de kans om alvast te komen kijken bij dit indrukwekkende nieuwe natuurgebied in wording. In de maanden mei, juni en augustus organiseren enkele charters samen met Natuurmonumenten exclusieve vaarexcursies naar Marker Wadden. Vanuit verschillende havens kun je meevaren met prachtige zeilschepen, op avontuur naar het nieuwe vogelparadijs. Met de boswachter van Natuurmonumenten neem je een kijkje op het nieuwste stukje Nederland.

Vanaf Hoorn naar Marker Wadden

Unieke vaartocht op 27 mei en 12 augustus met het historische zeilschip Egberdina. De trip is goed verzorgd met onder andere koffie/thee en lunch met soep en broodjes. Op Marker Wadden leiden de boswachters je rond op het kersverse eiland.

Deze zeiltocht is volgeboekt!

Meer info over de zeiltocht

Vogels kijken op de Schuttevaer

Ben je een vogelliefhebber en wil je samen met ervaren vogelgidsen op pad? Stap dan op 3 juni aan boord van zeilschip de Schuttevaer. Vanaf de haven van Enkhuizen vaar je naar Marker Wadden. Boswachter André Donker laat je het nieuwe vogelparadijs zien.

Deze zeiltocht is volgeboekt!

Meer info over de zeiltocht

Veerboten naar Marker Wadden

Tijdens de viering 100 jaar Zuiderzeewet op 15 en 16 juni in Bataviahaven te Lelystad worden er ook enkele begeleide excursies op een veerboot naar Marker Wadden aangeboden.
Meer informatie volgt in mei 2018.