Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Maak de mooiste foto’s van cultureel erfgoed. In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Stuur je foto in en maak kans op een mooie prijs!

Aan het einde van de maand kiezen we twee winnaars. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De juryprijs wordt gekozen door onze fotoredactie en in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling. De winnaars ontvangen een cadeaubon t.w.v. 10 euro voor een culturele activiteit met de boswachter.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Borkense baan, oude spoorbaan en smokkelroute
Fotograaf: Theo Bauhuis
Winnaar juryprijs december

De Borkense baan. Dwars door de natuur liep hier vroeger een klein spoorlijntje. Meer dan 25 jaar geleden reed hier het laatste goederentreintje over de rails van Winterswijk naar Borken. In 1989 werd bij het 150-jarig bestaan van de NS het gebied overgedragen aan Natuurmonumenten. Nu de laatste trein vertrokken is, krijgt de natuur alle ruimte in dit natuurgebied. Origineel onderwerp voor een erfgoed foto.

Kasteel Soelen regio Betuwe prov. Gelderland
Fotograaf: Paul Bentvelsen
Winnaar publieksprijs december

Het poortgebouw van kasteel Soelen bij het dorp Zoelen in de West-Betuwe. Het dorp dankt zijn naam aan het riviertje de Suul of Soel, een afsplitsing van de Linge. De boerderijen in het oorspronkelijke dorp lagen op de oeverwallen, het huis Soelen ligt in de lager gelegen komgronden. De foto heeft een mooi laag standpunt in winters decor. Prachtige warme kleuren van laag winterzonnetje.

Inzendingen januari 2020

Klik op de foto voor details

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Stuur je foto in
logo