Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Maak de mooiste foto’s van cultureel erfgoed. In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Stuur je foto in en maak kans op een mooie prijs!

Aan het einde van de maand kiezen we twee winnaars. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De juryprijs wordt gekozen door onze fotoredactie en in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling. De winnaars ontvangen een cadeaubon t.w.v. 10 euro voor een culturele activiteit met de boswachter.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Torentje van Palthe bij ondergaande zon op de Sallandse Heuvelrug
Fotograaf: Peter Grobbee
Winnaar juryprijs augusutus

Dit beeld geeft op een mooie manier weer hoe bijzonder de plek is waar de Palthetoren op de Sallandse Heuvelrug staat. De meeste foto’s laten de toren zien vanaf de kant van Haarle over de heide gefotografeerd. Hier is de toren met een flinke telelens vanaf de andere kant van het gebied gefotografeerd, met de ondergaande zon in het westen. Hierdoor worden gebouw en zon ‘naar elkaar toe getrokken’ en ontstaat een beeld waaraan te zien is dat de bewoners een wel heel mooi uitzicht rondom hadden. Het huis met toren is gebouwd door de familie Palthe, die fortuin hebben gemaakt in de textielindustrie. Ze waren zeer geïnteresseerd in de nieuwste technieken en paste deze toe in het landhuis. Zo was het huis geheel zelfvoorzienend met een eigen waterput en Amerikaanse windmolen om stroom op te wekken.

Watermolen van Hackfort
Fotograaf: Jan Hageman
Winnaar publieksprijs augustus

De watermolen van Hackfort. Gemaakt vanuit een logisch standpunt waarbij de spiegeling van het gebouw in het water er prachtig op staat. Gemaakt met een telelens waardoor een leuk ‘doorkijk’ effect ontstaat. De molen staat aan de Hackfortse Beek. Enkele jaren geleden is er een vistrap aangelegd bij de molen. Vrijwillige molenaars zagen hout en malen graan voor veevoer op waterkracht. Ook levert het waterrad stroom aan het elektriciteitsnet. In de kap wonen vleermuizen.

Inzendingen september 2019

Klik op de foto voor details

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Stuur je foto in
logo