Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Maak de mooiste foto’s van cultureel erfgoed. In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Stuur je foto in en maak kans op een mooie prijs!

Aan het einde van de maand kiezen we twee winnaars. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De juryprijs wordt gekozen door onze fotoredactie en in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling. De winnaars ontvangen een cadeaubon t.w.v. 10 euro voor een culturele activiteit met de boswachter.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Oude landhuizen heten nu kastelen
Fotograaf: Esmeralda van Essen
Winnaar juryprijs november

Nog een foto van Erfgoed inclusief spiegeling in het water. Er is veel schaduw op de foto wat de aandacht als vanzelf naar het gebouw leidt. Het gaat hier om landgoed Staverden midden op de Veluwe tussen Ermelo en Elspeet. Het heeft een lange geschiedenis; Gelderse graven hadden hier waarschijnlijk in de 12e eeuw al een hof.

Opzoek naar het verleden
Fotograaf: Esmeralda
Winnaar publieksprijs november

Een heel aardig beeld van een theekoepel op het terrein van kasteel de Vanenburg in Putten. De prachtige bomencollectie op het landgoed komt heel goed tot zijn recht op deze foto. De spiegeling in de gracht voegt een extra dimensie toe.

Inzendingen december 2019

Klik op de foto voor details

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Stuur je foto in
logo