Ga direct naar inhoud

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Maak de mooiste foto’s van cultureel erfgoed. In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Stuur je foto in en maak kans op een mooie prijs!

Aan het einde van de maand kiezen we twee winnaars. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De juryprijs wordt gekozen door onze fotoredactie en in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling. De winnaars ontvangen een cadeaubon t.w.v. 10 euro voor een culturele activiteit met de boswachter.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

 fortmond culturele integratie
Fotograaf: Wicher Westerbeek
Winnaar juryprijs februari

De schoorsteen van de steenfabriek bij Fortmond aan de IJssel op een leuke manier gefotografeerd. Fortmond is een buurtschap in de gemeente Olst-Wijhe in Overijssel, Nederland. Het ligt te midden van natuurontwikkelingsgebied Duursche Waarden in een bocht van de IJssel tussen Deventer en Zwolle. Fortmond is vooral bekend vanwege de Steenfabriek die er van 1889 tot 1976 gevestigd was.

Hans Stam
Fotograaf: Hans Stam
Winnaar publieksprijs februari

Mooi beeld van de Enterse Waarf waar vroeger de zogenaamde Zomp werd gebouwd. Vrijwilligers van de Regionale Stichting Enterse Zomp hebben tussen januari 2010 en september 2011 op de Enterse Waarf een tweede replica gebouwd, De Vriendschap. Sinds het voorjaar 2012 worden ook daar tochten mee over de Regge gemaakt. De zomp is een oud scheepstype, dat vooral werd gebruikt ten oosten van de IJssel. Op de rivieren en beken in Overijssel. Daar werden deze scheepjes gebruikt tussen 1670 en 1925.

Inzendingen mei 2023

Klik op de foto voor details

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

Stuur je foto in