Kinderen

Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Ga er in de voorjaarsvakantie lekker op uit met OERRR! Op deze pagina vind je een overzicht van alle kinderactiviteiten, gezinswandelingen en speeltips.

OERRR Buitenbreak

Ben je ook helemaal klaar met dat binnenzitten? Met de OERRR Buitenbreak ga je lekker de deur uit en haal je een frisse neus. Zo kun je er weer tegenaan!

Bekijk de buitenspeeltips van OERRR

Maak een vogelhuisje

Wat is er nou leuker dan broedende vogels in je tuin? Februari is de ideale tijd om een nestkastje op te hangen. Download hier de bouwtekening en ga aan de slag!

Download de bouwtekening

Speel- en knutseltips

Leer hoe je dieren helpt of knutsel mooie dingen met vondsten uit de natuur. Met de speeltips van OERRR verveel je je nooit.

Bekijk alle speel- en knutseltips

De leukste routes voor het hele gezin

Geniet van de frisse buitenlucht! Maak een lekkere wandeling in de voorjaarsvakantie. Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

Bij de route staat aangegeven of deze ook geschikt is voor de buggy of kinderwagen.

 • Wandelen

  Laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden

  Het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden loopt dwars door het rietland. Ook kom je langs een stukje moerasbos en door open hooilanden. Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen.

  • 2.34 km
 • Wandelen

  Wandelpad langs de Molenplas

  Beleef de avontuurlijke natuur langs de Molenplas bij Ohé en Laak. Geniet via het halfverharde pad van de rust en de ruimte in een gebied waar kruiden, insecten, watervogels, bevers en grote grazers het heel goed naar hun zin hebben.

  • 2 km
 • Help de vogels

  In de winter lusten de vogels wel een lekkere snack. Maar welke vogel lust wat? En hoe maak je een echt feestmaal voor ze? Lees er alles over en ga zelf aan de slag met de tips voor het maken van lekkere vogelsnacks.

  Bekijk hoe jij de vogels kunt helpen

  Beleef avonturen met OERRR

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen.

  Meld je snel aanLees meer
  logo