Ga direct naar inhoud
Kinderen

Voorjaarswandelingen met kinderen

Heb jij de spechten al horen tikken in het bos? En de katjes aan de bomen gevoeld? Het voorjaar hangt in de lucht! OERRR heeft de 10 mooiste voorjaarsroutes voor het hele gezin op een rijtje gezet. De wandelingen variëren van 1 tot 5 km. Bij de routes staat aangegeven of deze geschikt is voor buggy’s en kinderwagens. Waar wacht je nog op, ga lekker een lente wandeling maken!

Wandelroute Landgoed de Braak, 2,5 km Drenthe

In het voorjaar bloeien de stinzenplanten voor landhuis De Braak volop! Stinzenplanten? Stinzenplanten zijn voorjaarsbloeiers, zoals de krokus, sneeuwklokje en de hyacint die vroeger veel bij landgoederen werden geplant (stins is het Friese woord voor stenen huis).

Bekijk de route

Familiepad Landgoed Mookerheide, 1 km (NB)

Dwaal rond op het Landgoed Mookerheide. Naast het jachtslot, de bijzondere bomen in het parkbos en historische kassen en tuinen, vind je hier ook heel veel wilde hyacinten! Een perfecte voorjaarswandeling!

Bekijk de route

Wandelroute Dal van de Ruiten A, 3,5 km (Gr)

Wil je het voorjaar proeven? Loop dan samen deze route door het Groningse landschap. In de weilanden bloeien pinksterbloemen en dotterbloemen. Even verderop wandel je door bos met beuken en eiken. In het voorjaar bloeien onder de beuken bosanemonen en lelietjes-van-dalen.

Bekijk de route

Vlonderpad bij Bezoekerscentrum de Wieden, 0,9 km (Ov)

Avontuurlijk pad door de rietlanden van de Wieden. Al in maart bloeien de zachte katjes aan de wilgen. In april kleuren de oevers en hooilandjes geel van de dotterbloemen. En heb nog niet genoeg avonturen beleefd? Ga dan nog even los in de Speelnatuur bij het bezoekerscentrum.

Bekijk de route

Speuren naar voorjaarsbloemen

Om sneeuwklokjes, narcissen of krokussen te zien hoef je niet altijd ver te reizen. Dat kan ook gewoon bij jou in de buurt. In de perkjes langs de straat, in het park of zelfs tussen de stoeptegels! Loop eens door je straat of buurt en kijk wat je allemaal tegenkomt. Maak een foto van elke bloem die je spot. Fijn toch, dat voorjaar?!

Bekijk meer speeltips van OERRR

Wandelroute uitkijkpunt ‘Muggenbult’, Naardermeer, 2,5 km (NH)

Vanaf Gasterij Stadzigt wandel je langs hooilandjes en moerasbos naar het uitzichtpunt de Muggenbult. Hier heb je een mooi uitzicht op het Naardermeer. Als je goed kijkt, zie je misschien wel een aalscholver vliegen! In het vroege voorjaar zijn hier de eerste dotterbloemen te zien en in het moerasbos bloeit de hazelaar.

Bekijk de route

Wandelroute Nijenburg, 4 km (NH)

Sneeuwklokjes, narcissen, krokussen…al heel vroeg in het jaar kun je op landgoed Nijenburg al genieten van de bloemen. Op de speelweide staan picknickbanken voor als je uit wilt rusten. Of even lekker wilt spelen!

Bekijk de route

Wandelroute Landgoed de Slotplaats, 1,2 km (Fr)

Dwaal door het mooie parkbos van Landgoed de Slotplaats. Als je goed luistert, hoor je misschien het getik van de specht. Met zijn roffel probeert hij een partner te lokken. En dan weet je dat de lente in de lucht hangt! Vergeet ook niet naar de grond te kijken. Zie jij de sneeuwklokjes?

Bekijk de route

Wandelroute Kasteel Hackfort, 5 km (Gld)

In het voorjaar staat landgoed Hackfort vol met krokussen en sneeuwklokjes. Wat fijn na zo’n lange grijze winter! Deze route neemt je onder andere mee over het eeuwenoud landgoed met kasteel, langs de moestuin en de watermolen. Genoeg te beleven!

Bekijk de route

Wandelroute kasteel Eerde, 2,6 km (Ov)

Over het landgoed van Kasteel Eerde kunt je heerlijk wandelen. En in het voorjaar bloeiende de krokussen en sneeuwklokjes bij het kasteel volop! En wist je dat er in het bos bij het kasteel dassen leven? Dassen zijn nachtdieren. De kans dat je ze tegenkomt is dus klein, maar misschien vind je wel een dassenspoor!

Bekijk de route

Wandelroute Buitenplaats Beeckestijn, 2,6 km (NH)

Nergens laat het voorjaar zicht meer zien dan bij de Buitenplaats Beeckestijn. In het voorjaar bloeien de lenteklokjes, hyacinten, krokussen (en nog veel meer!) volop. Als je daar niet vrolijk van wordt...

Bekijk de route