Kinderen

Wat wil je doen?

Waar

Ontdek de natuur, ontdek OERRR

OERRR is buiten. Buiten spelen, beestjes zoeken, vies worden, bomen klimmen. Want de beste avonturen beleef je buiten. Met OERRR ontdek je de natuur. Je beleeft dingen die je nooit meer vergeet en ontdekt hoe jij de natuur en de dieren kunt helpen. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.

Lammetjes kijken

Aan het eind van de winter worden er weer lammetjes geboren. Kom langs bij één van onze schaapskooien en bekijk ze van heel dichtbij!

Kom langs

Help de vogels de winter door

Vogels hebben het maar koud in de winter. Het lukt ze dan niet altijd om eten te vinden. Help ze een handje en ga zelf aan de slag met het maken van lekkere snacks voor de vogels.

Kom ook
filter plus

Ontdek de Speurtochten van OERRR

Waar gaat dat slingerpad naartoe? Wie verstopt zich achter die boom? Van wie is dat mysterieuze geluid? Ontdek het tijdens een speurtocht van OERRR en ga het avontuur aan.

Speur mee
filter plus

OERRR is zelf spelen

OERRR is zelf de natuur ontdekken. In bomen klimmen, over slootjes springen, van de duinen rollen en op avontuur gaan met een speurtocht. Help de dieren en knutsel een vogelhuis of maak een prachtige slinger van bladeren. Of wil je weten hoeveel regen er valt?

Bekijk alle speeltips

Wat is OERRR voor jou?

Een stap buiten de deur is een stap in OERRR. OERRR is klimmen, klauteren en knutselen. Maar ook fantaseren, nieuwe ervaringen opdoen en leren van de natuur. Met de activiteiten van OERRR beleef je altijd iets bijzonders in de natuur. Tegelijkertijd ontdek je hoe je de natuur en de dieren helpt. Meedoen met OERRR is mooi!

Meld je aan voor OERRR

OERRR maakt van ieder kind een natuurbeschermer. Voor 1,25 euro per maand ontvangt je kind een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Kinderen beleven de leukste avonturen en leren tegelijkertijd de natuur en de dieren te helpen.

Meld je aanLees meer

ING trotse hoofdsponsor van OERRR

ING staat achter OERRR: kinderen de natuur zelf laten beleven. Zodat zij de ervaringen later kunnen gebruiken. ING is daarom de hoofdsponsor van OERRR.

Lees meer

Meer van OERRR

Wat anderen zeggen...

Dierensporen zoeken

Bianca V. uit Apeldoorn

"Mijn zoontjes hebben zich geweldig vermaakt met het zoeken naar dierensporen. Samen met de boswachter hebben ze zelfs sporen van een groep wilde zwijnen gevonden! Een heerlijk middag buiten zijn en na afloop nog lekker ravotten in de natuurspeeltuin."