Ga direct naar inhoud
Kinderen

Spreekbeurten van OERRR

Spannend... Je moet een spreekbeurt houden in de klas! Welk onderwerp moet je kiezen? De spreekbeurten van OERRR helpen je op weg. Want met alle handige tips en weetjes kom jij supergoed voorbereid op school. Er is een spreekbeurt over de wolf, de egel, wilde bloemen en de bij.

Spreekbeurt over de wolf

De wolf is terug in Nederland! En dat is niet niks, want de wolf is 150 jaar geleden uit Nederland verdwenen. Veel mensen zijn bang voor de wolf, maar als je meer weet over de wolf kom je erachter dat dit helemaal niet nodig is.

Spreekbeurt over de egel

Wie kent hem niet? De egel! Het is een klein zoogdiertje dat makkelijk te herkennen is aan de scherpe stekels op zijn rug. Maar wist je ook dat de egel geur kan proeven? En er is nog veel meer te vertellen over dit bijzondere dier. Houd er een spreekbeurt over in je klas!

Spreekbeurt over wilde bloemen

Wilde bloemen, zoals klaproos, korenbloem, slangenkruid en gele ganzenbloem zijn heel belangrijk. Bijen en andere insecten hebben ze nodig voor hun nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes. Vogels eten de zaden en zijn dol op de kriebelbeestjes die er op af komen. Deze spreekbeurt leert jou en je klas alles over de wilde bloemen en hoe je ze een handje kunt helpen.

Spreekbeurt over de otter

Heb jij wel eens een otter gezien? Die kans is klein, want otters slapen meestal overdag en ze verstoppen zich goed. Ook zijn ze best zeldzaam: er leven in
Nederland nu zo’n 500 otters. Houd jij je spreekbeurt over dit bijzondere dier?

Spreekbeurt over de bij

Wist je dat een honingbij voor een kilo honing wel 6 of 7 keer om de aarde heen vliegt? Wil je nog meer weten over bijen? In het spreekbeurtpakket vind je heel veel leuke weetjes en informatie. Vertel je klasgenoten alles over dit bijzondere dier.

We hebben een aantal video's gemaakt waarin we meer vertellen over deze dieren.
Leuk om in de klas te laten zien!