Kinderen

Spreekbeurten van OERRR

Spannend... Je moet een spreekbeurt houden in de klas! Welk onderwerp moet je kiezen? De spreekbeurten van OERRR helpen je op weg. Want met alle handige tips en weetjes kom jij supergoed voorbereid op school. Er is een spreekbeurt over de egel, wilde bloemen, de bij en de wolf.

Spreekbeurt over de egel

Wie kent hem niet? De egel! Het is een klein zoogdiertje dat makkelijk te herkennen is aan de scherpe stekels op zijn rug. Maar wist je ook dat de egel geur kan proeven? En er is nog veel meer te vertellen over dit bijzondere dier. Houd er een spreekbeurt over in je klas!

Download de spreekbeurt

Spreekbeurt over de bij

Wist je dat een honingbij voor een kilo honing wel 6 of 7 keer om de aarde heen vliegt? Wil je nog meer weten over bijen? In het spreekbeurtpakket vind je heel veel leuke weetjes en informatie. Vertel je klasgenoten alles over deze bijzondere dieren.

Download de spreekbeurt

Spreekbeurt over de wolf

Voor het eerst in anderhalve eeuw zijn er in 2019 wolvenwelpen geboren op de Veluwe. Dat betekent dat de wolf definitief terug is in Nederland. Veel mensen zijn bang voor de wolf, maar als je meer weet over de wolf kom je erachter dat het helemaal geen gevaarlijk dier is.

Download de spreekbeurt

Spreekbeurt over wilde bloemen

Wilde bloemen, zoals klaproos, korenbloem, slangenkruid en gele ganzenbloem zijn heel belangrijk. Bijen en andere insecten hebben ze nodig voor hun nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes. Vogels eten de zaden en zijn dol op de kriebelbeestjes die er op af komen. Deze spreekbeurt leert jou en je klas alles over de wilde bloemen en hoe je ze een handje kunt helpen.

Download de spreekbeurt
logo