Kinderen

Zelf spelen

Op avontuur gaan? Dat doe je natuurlijk buiten. Welke kriebelbeestjes krioelen er onder grond? Heb jij al eens een bloembommetje gemaakt? Hoeveel kleuren stenen kun je vinden? Met de speeltips van OERRR verveel je je nooit meer.

Zet je buurt in bloei!

Gooi eens een zaadbommetje! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. Ook heel fijn voor de bijen en andere insecten: want dan hebben zij wat lekkers te eten.

Aan de slag

Vlinders lokken

Vlinders vlinderen alle kanten op. Wil je ze goed bekijken, dan moet je ze lokken. Met suikerwater of rottend fruit, bijvoorbeeld. Of lekker stinkend mensenzweet!

Verleid een vlinder
filter plus

Ga bosjutten

Jutten? Dat doe je toch op het strand? Nee, hoor. Ook het bos ligt vol geheime schatten. Van uilenballen vol skeletten tot de sporen van de vos.

Zoek je eigen schatten
filter plus

Help de bij

Er zijn steeds minder bijen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Want bijen zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. En daarom komen we nu in actie! Doe ook mee, bouw een bijenhotel en maak bloembommetjes. Vraag nu een gratis actiepakket aan met bloemzaadjes en leuke dingen van OERRR. Samen zorgen we voor meer bijen. Jij doet toch ook mee?

Vraag een gratis actiepakket aan

Alle speeltips

 • Beestjes zoeken

  Wat kriebelt en friemelt daar? Wat vliegt daar zoemend weg? Dat zijn de buitenbeestjes. Kijk maar eens onder een steen, tussen het gras of in de sloot. Welke beestjes zie je daar?

 • Bloembommetjes maken

  Gooi eens een bloembommetje! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. En de beste bommen maak je natuurlijk zelf.

 • Help de vogels in de winter

  Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen.

 • Bramen ijsjes maken

  Lekker, die bramen! Maar wat nog lekkerder is, er ijsjes van maken! 

 • Bouw een dijk op het strand

  Het strand in de winter: lekker uitwaaien, warmlopen en: dijken bouwen! Bouw dicht bij de branding een stevige dijk, evenwijdig aan de kust.

 • Herfstcakejes maken

  Ingrediënt Appel, walnoot, beukennoot of hazelnoot

 • Libel maken

  Met twee esdoornzaadjes maak je in een handomdraai een mooie libel. Verf de zaadjes in de kleuren die je wilt.

 • Maak een zonnewijzer met de kaarten van OERRR

  Heb je de lentekaarten ontvangen? Maak dan deze zonnewijzer. Nog geen lentekaarten onvangen?

 • Pindaslinger maken

  Een snack voor de vogeltjes en een mooie versiering voor je tuin! Je hebt nodig:

 • Zeilbootje maken

  Maak je eigen zeilbootje. Zoek een paar takjes, bind ze aan elkaar met lang gras zodat je een vlot krijgt. Of gebruik een stukje boomschors. Dat is je bootje.