Kinderen

Zelf spelen

Op avontuur gaan? Dat doe je natuurlijk buiten. Welke kriebelbeestjes krioelen er onder grond? Heb jij al eens een bloembommetje gemaakt? Hoeveel kleuren stenen kun je vinden? Met de speeltips van OERRR verveel je je nooit meer.

Zet je buurt in bloei!

Gooi eens een zaadbommetje! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. Ook heel fijn voor de bijen en andere insecten: want dan hebben zij wat lekkers te eten.

Aan de slag

Vlinders lokken

Vlinders vlinderen alle kanten op. Wil je ze goed bekijken, dan moet je ze lokken. Met suikerwater of rottend fruit, bijvoorbeeld. Of lekker stinkend mensenzweet!

Verleid een vlinder
filter plus

Ga bosjutten

Jutten? Dat doe je toch op het strand? Nee, hoor. Ook het bos ligt vol geheime schatten. Van uilenballen vol skeletten tot de sporen van de vos.

Zoek je eigen schatten
filter plus

Help de bij

Er zijn steeds minder bijen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Want bijen zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. En daarom komen we nu in actie! Doe ook mee, bouw een bijenhotel en maak bloembommetjes. Vraag nu een gratis actiepakket aan met bloemzaadjes en leuke dingen van OERRR. Samen zorgen we voor meer bijen. Jij doet toch ook mee?

Vraag een gratis actiepakket aan

Alle speeltips

 • Kegelen met dennenappels

  Strike! De herfst is een topseizoen voor een lekker potje kegelen. Met dennenappels!

 • Maak een avonturenstok

  Wandelen met kleine kinderen wordt nog leuker als je er een avontuur van maakt! Ga tijdens je wandeling samen opzoek naar mooie schatten en maak na afloop een 'avonturenstok'.

 • Maak een herfstgrabbelton

  Een leuk spel om samen met kleine kinderen te doen: verstop mooie herfstschatten in een bak met bladeren. Grabbelen maar!

 • Beestjes zoeken

  Wat kriebelt en friemelt daar? Wat vliegt daar zoemend weg? Dat zijn de buitenbeestjes. Kijk maar eens onder een steen, tussen het gras of in de sloot. Welke beestjes zie je daar?

 • Bloembommetjes maken

  Gooi eens een bloembommetje! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. En de beste bommen maak je natuurlijk zelf.

 • Geluid maken met schelpjes

  Een zomers dagje naar de zee begint en eindigt vaak met schelpjes zoeken.

 • Kijken naar de lucht

  Niets is heerlijker voor een klein kind om buiten te mogen slapen en als je wakker wordt de omgeving rustig in je op te kunnen nemen.

 • Heuveltje rollen

  Op een heuveltje klimmen is al heel wat voor jonge kinderen. Er op en er af rennen is volop plezier en kan eindeloos  door gaan wat hen betreft.

 • Besjes plukken

  Met een mandje of een lange satéprikker kun je fijn samen fruit gaan plukken in de zomer.

 • Maak een voelzakje

  Met washandjes maak je heel eenvoudig een paar voelzakjes.