Ga direct naar inhoud
Kinderen

Winterse wandelroutes met kinderen

Heb je ook zin om even lekker een frisse neus te halen? Bekijk hier de 10 leukste OERRR wandelroutes voor kinderen. De routes variëren van 1 tot 5 km. Bij de wandelroute staat aangegeven of deze geschikt is voor buggy’s en kinderwagens.

Gezinsroutes Brunssummerheide, Limburg (2,5 km)

Lekker wandelen over de hei en door het bos. Heb jij al een mooie stok gevonden? Tijdens de wandeling krijg je leuke opdrachten en leer je alles over de natuur. Na afloop kun je terecht bij Restaurant Schrieversheide voor een drankje of een lekkere pannenkoek.

Bekijk de route

Wandelroute Marker Wadden, Lelystad (3,4 km)

Maak in vogelvlucht kennis met de nieuwe natuur van Marker Wadden en geniet van de vogels die om je heen vliegen en voedsel zoeken op de slibvelden. Onderweg kom je twee vogelkijkhutten tegen waar je de vele vogels van dichtbij kunt zien. Warm na afloop op met een goed glas chocolademelk bij Het Eilandpaviljoen.

Bekijk de route

Wandelroute De Pan in Voornes Duin, Zuid-Holland (2,9 km)

Wat is er lekkerder dan uitwaaien op het strand! Lekker hangen in de wind! En durf jij van die duin af te rollen? Warm na afloop op in Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers.

Bekijk de route

Beleefpad Smeerling, Groningen (2 km)

Haal een frisse neus in het mooie Dal van de Ruiten Aa. In het voorjaar loop je hier tussen de bloemen maar ook in de winter valt er genoeg te zien! Rust halverwege even uit bij Gasterij Natuurlijk Smeerling met thee of chocolademelk.

Bekijk de route

Wandelroute Groot Speijck, Oisterwijk (3,2 km)

Ontdek het sprookjesachtige Oisterwijkse bos met haar vele bijzondere inwoners, zoals de grote bonte specht of de bosuil. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de Speelnatuur van OERRR bij het bezoekerscentrum. Water, modder, boomstammen, kuilen en takken, hier kun je naar hartelust spelen in de natuur. Heb je honger gekregen? Geen probleem! De route start en eindigt bij Groot Speijck waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Bekijk de route

Wandelroute De Slotplaats, Friesland (1,2 km)

Wandelen en spelen tegelijk! Deze wandelroute komt namelijk langs Speelnatuur van OERRR. En ben je moe geworden van dat buiten zijn? Rust dan even uit bij Restaurant De Slotplaats.

Bekijk de route

't Ommetje Bergherbos, Gelderland (2 km)

Niet alle dieren gaan in winterslaap. Luister eens goed, welke dieren hoor jij in het bos? Op deze route staan veel bankjes waar je eens goed kan gaan zitten luisteren. Na afloop kun je opwarmen in Uitspanning ’t Peeske.

Bekijk de route

Wandelroute Oud-Groevebeek, Gelderland (2,3 km)

Verstopt in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie vind je het kleine, maar bijzondere landgoed Oud Groevenbeek. Een heerlijk gebied om te wandelen. Misschien spot je hier een ree in het bos. Je kunt hier heerlijk ravotten in de Speelnatuur van OERRR. In het sfeervolle theehuis kun je terecht voor een kopje koffie of thee. Neem er vooral zo'n lekker appelrondje bij van de warme bakker, mmmm!

Bekijk de route

Wandelroute De Sprengenberg, Overijssel

Lekker ravotten in de bossen en heide met deze familieroute op De Sprengenberg. Maar al dat wandelen gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Gelukkig kun je even uitrusten bij Herberg De Pas. Je geniet hier van een streeklunch en kinderen kunnen zich uitleven in de Speelnatuur van OERRR.

Bekijk de route