Kinderen

Winterwandelingen voor kinderen

Heb je ook zin om even lekker een frisse neus te halen? Bekijk hier de 10 leukste winterwandelingen van OERRR. De routes variëren van 1 tot 5 km. Bij de routes staat aangegeven of deze geschikt is voor buggy’s en kinderwagens.

Gezinsroutes Brunssummerheide, Limburg (2,5 km)

Lekker wandelen over de hei en door het bos. Heb jij al een mooie stok gevonden? Tijdens de wandeling krijg je leuke opdrachten en leer je alles over de natuur. Na afloop kun je terecht bij Restaurant Schrieversheide voor een drankje of een lekkere pannenkoek.

Bekijk de route

Wandelroute Kaapse Bossen, Utrecht (5 km)

Los in het bos! Onderweg vind je genoeg klimbomen, bijzondere stenen en zelfs een uitkijktoren! Warm na afloop op met een goed glas chocolademelk bij Châlet Helenaheuvel.

Bekijk de route

Wandelroute De Pan in Voornes Duin, Zuid-Holland (2,9 km)

Wat is er lekkerder dan uitwaaien op het strand! Lekker hangen in de wind! En durf jij van die duin af te rollen? Warm na afloop op in Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers.

Bekijk de route

Beleefpad Smeerling, Groningen (2 km)

Haal een frisse neus in het mooie Dal van de Ruiten Aa. In het voorjaar loop je hier tussen de bloemen maar ook in de winter valt er genoeg te zien! Rust halverwege even uit bij Gasterij Natuurlijk Smeerling met thee of chocolademelk.

Bekijk de route

Wandelroute Lammervennen, Noord-Brabant (3 km)

Ontdek bijzondere natuurweetjes en doe leuke opdrachten tijdens deze gezinswandeling door het bos. Heb je honger gekregen van al dat wandelen? Geen probleem! De route start en eindigt bij Boshuis Venkraai waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Bekijk de route

Familieroute Berkenplas op Schiermonnikoog, Friesland (3,3 km)

Wandelen en spelen tegelijk! Deze familieroute komt namelijk langs Speelnatuur van OERRR. En ben je moe geworden van dat buiten zijn? Rust dan even uit bij Drink- & Eethuis De Berkenplas.

Bekijk de route

't Ommetje Bergherbos, Gelderland (2 km)

Niet alle dieren gaan in winterslaap. Luister eens goed, welke dieren hoor jij in het bos? Op deze route staan veel bankjes waar je eens goed kan gaan zitten luisteren. Na afloop kun je opwarmen in Uitspanning ’t Peeske.

Bekijk de route

De tocht van OERRR, Overijssel (2km)

Deze route kun je kopen bij Pannenkoekhoes De Stroper en bevat allemaal leuke weetjes en opdrachten. Zo zie je nog eens wat! Misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' voor je voeten langs of ontdek je die ene gave klimboom.

Bekijk de route

Op avontuur in OERRR!

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

Meld je aanLees meer

Route van OERRR - Op avontuur in het Waterloopbos (3 km)

Struin over spannende bospaadjes in het oudste bos van Flevoland en ontdek wat onderzoekers vroeger in dit bos deden! De route is te koop bij Paviljoen Het ProefLab en bevat leuke weetje en opdrachten.

Bekijk de route

Route Landgoed Duin en Kruidberg, Noord-Holland

Lekker ravotten in de duinen met deze route door landgoed Duin en Kruidberg. Met onderweg leuke weetjes en opdrachten over de natuur om je heen. Maar al dat wandelen gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Gelukkig kun je even uitrusten bij Brasserie DenK of Hoeve Duin en Kruidberg.

Bekijk de route
logo