Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute De Pan in Voornes Duin

Waar: Voornes Duin

Wandelroute De Panroute in Voornes Duin, bij Rockanje
58 minuten
2,9 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Wandel de Panroute in het duingebied Voornes Duin. Deze afwisselende wandelroute voert door open duin met stuivend zand, over het strand en langs vogelrijke bosranden. Naast wandelen kun je ook genieten van de zee en het weidse uitzicht vanaf de duintoppen. Hier heb je zicht op het Haringvliet, de Noordzee en in de verte het eiland Goeree-Overflakkee.

Voornes Duin

Voornes Duin ligt op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten, een klein half uur rijden vanaf Rotterdam. Het is één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa. Het afwisselende duingebied bestaat uit uitgestrekte duinen, vochtige duinvalleien, moeras, stille duinmeertjes en bos.

Praktisch

  • Honden mogen mee, mits aangelijnd
  • De route is met blauwe pijltjes gemarkeerd
  • Het pad is onverhard
  • Check jezelf na afloop altijd op teken

Waar kun je starten

Voornes Duin Aalscholver
Startpunt

Parkeerplaats Rondeweiweg

Wat kom je onderweg tegen?

Uitzicht over de vallei

1. Uitzicht over het duin

Je ziet hier boven op het duin een paneel staan, klim op deze plek eens omhoog. Je hebt een prachtig, weids uitzicht over het duinlandschap.

Strandwandeling
Schelpen zoeken op het strand van Schiermonnikoog
Grijze zeehond

2. Strandwandeling

We maken even een uitstapje over het strand. Het ultieme moment om uit te waaien, de gedachten te verzetten en te jutten tussen de aanspoelsels. Naast schelpen vind je misschien het witte rugschild van een inktvis, of de eikapsels van roggen of haaien.  

In de winter zie je soms langs de waterlijn tientallen drieteenstrandlopers rennen. Vaak zijn deze vogeltjes vergezeld door scholeksters. Allemaal zijn ze op zoek naar een hapje. De drieteenstrandloper zal niet veel later weer doortrekken; ze overwinteren in Afrika en broeden tot in Groenland.

Kijk ook eens wat verder op zee (tip: neem je verrekijker mee). Als je geluk hebt zie je zeehonden boven het water uitsteken of op de zandbank rusten.

Uitzicht over zee

3. Uitzicht over zee

Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de zee. Bij helder weer kun je zelfs in de verte de Kwade Hoek zien liggen,. Dit is een natuurgebied aan het puntje van Goeree-Overflakkee, het eiland ten zuiden van Voorne-Putten.  

Praktische informatie

  • Parkeren

    Let op! In verband met drukte in de natuur en de beperkte capaciteit van de parkeerplaatsen nabij de natuurgebieden, zijn deze snel vol. Kies er dan voor je wandeling te starten vanaf de parkeerplaats Eerste Slag Rockanje of vanaf de parkeerplaats Tweede Slag Rockanje. 
  • Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda