Word lid
Wandelen

Wandelroute door de Kwade Hoek in de Duinen van Goeree

Wandelroute door de Kwade Hoek in de Duinen van Goeree

4.27 km

Waar

Duinen van Goeree

Wandelen

Wandelroute door de Kwade Hoek in de Duinen van Goeree

Kom wandelen in de duinen van Goeree-Overflakkee. In de Kwade Hoek ontdek je langs de onverharde wandelpaden en vlonders volop vogels en zo’n 300 soorten planten, waaronder orchideeën.

Wandel door de Kwade Hoek en ontdek de vele vogels en planten. Het oosten van het natuurgebied is door de grotere zee-invloed zouter dan het westen. Hierdoor kun je op de Kwade Hoek bijna 300 planten ontdekken!

De Kwade Hoek is ook een belangrijk broedgebied: je kunt tijdens het wandelen weidevogels zien op het schor, roodborsttapuiten in de struiken en kluten op de vlakte.

Wandel deze route met onze route app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanuit Ouddorp in noordoostelijke richting rijden. Via de Hofdijkseweg de Oostdijkseweg op, langs het gehucht Oostdijk. Aan het eind van de weg ligt het parkeerterrein, aangegeven met een bordje van Natuurmonumenten. Adres voor navigatie: Oostdijkseweg 100, Goedereede.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanuit Spijkenisse bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen aan de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar nog een half uur lopen. Eventueel mogelijk met regiotaxi.

De route

 Startpunt

Duinen van Goeree Parkeerplaats Kwade Hoek

Duinen van Goeree

Wat wij hier doen

We houden de duinen open

De gezonde en mooie natuur van de duinen van Goeree is niet vanzelfsprekend. Boswachters, ecologen, terreinmedewerkers, toezichthouders en vrijwilligers maaien en hooien, zorgen voor stiltegebieden en houden de duinvalleien open. Om ervoor te zorgen dat de duingebieden niet snel dichtgroeien, verwijderen we bijvoorbeeld bomen en struiken. Dat helpt bijzondere planten die voor het duin kenmerkend zijn, zoals het duinviooltje of het gele walstro. Help jij ons ook hierbij? Dan kunnen we allemaal blijven genieten van deze prachtige natuur.

Help mee
4.27 km

Wandelroute door de Kwade Hoek in de Duinen van Goeree