Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Winterse wandelingen

Lekker een frisse neus halen? En daarna opwarmen bij een kop warme chocolademelk? Onze boswachters selecteerden de mooiste wandelroutes voor in de winter. Bekijk op deze pagina wandelingen met horeca langs de route.

Wandelroute Veluwezoom, Gelderland

Op en neer gaat het landschap. In Nationaal Park Veluwezoom waan je je bijna in een ander land. Dat wordt klimmen en klauteren op deze wandelroute van ruim 5 kilometer. Genoeg gewandeld? Plof dan neer bij de brasserie in het bezoekerscentrum.

Wandel op en neer

Wandelroute De Sprengenberg, Overijssel

Stevige schoenen aan en klaar ben je voor deze tocht over de heuvels van De Sprengenberg. Je start en eindigt bij Erve de Pas, waar je niet alleen informatie over het gebied kunt krijgen maar ook een heerlijke streeklunch en andere lokale lekkernijen.

Stap door bos en hei
filter plus

Wandelen in de Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant

Een eeuw geleden wilde men in Oisterwijk de bossen kappen en de vennen droogleggen. Het idee alleen al! Door het gebied aan te kopen wisten de leden van Natuurmonumenten dat te voorkomen. En kun je vandaag de dag nog genieten van dit natuurgebied.

Bekijk de wandelroute
filter plus

Boswandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Zin in een echte boswandeling? In de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug ben je op het goede adres. Zeker in de winter als een dun laagje sneeuw de bomen bedekt. Vanaf uitkijktoren De Kaap kun je het winterlandschap van grote hoogte bekijken. Je eindigt deze route bij Chalet Helenaheuvel, een geliefde plek voor een kop koffie of lunch.

Bekijk de route

Leuvenumse Bossen op de Veluwe, Gelderland

Als je ergens kans hebt wilde dieren te spotten is het wel op de Veluwe. Hier leven nog echte wilde dieren; reeën, wilde zwijnen, edelherten, vossen, dassen. Niet alle dieren laten zich gemakkelijk zien. Daar heb je natuurlijk wel een beetje geluk voor nodig! De wandelroute door de Leuvenumse Bossen is wat dat betreft een echte aanrader. Kom wandelen en kijk goed om je heen!

Bekijk de route

Betoverende buitenplaatsen in het Gooi, Noord-Holland

Sprookjesachtig mooi is het op de buitenplaatsen in 's-Graveland. Geen wonder dat de rijken uit Amsterdam hier hun buitenverblijven lieten bouwen. Rond de huizen lieten zij stijlvolle tuinen en parken aanleggen. Je komt het allemaal tegen op de wandelroute van 19 kilometer over de buitenplaatsen.

Bekijk de route

Veluwetocht langs de Loenense Waterval

Afwisselende wandeling van nog geen 5 kilometer door het bos en over het stuifzand. Een mooie route om even de benen te strekken. Je wandelt langs de Vrijerbergspreng en de Loenense Waterval, de hoogste waterval van Nederland. Aan het eind lonkt de theeschenkerij op het erf van de biologische zorgboerderij, De Groote Modderkolk.

Bekijk de route

Kom eens langs bij een bezoekerscentrum

Start je winterwandeling bij een van onze bezoekerscentra. Onze medewerkers helpen je graag op weg.

Overzicht bezoekerscentra
logo