Ga direct naar inhoud
Geniet van de natuur in de winter

De mooiste winterwandelingen, met horeca

Na een winterse wandeling opwarmen met een warm drankje? Combineer het halen van een frisse neus met een lekkere pauze met iets te eten of drinken. Onze boswachters selecteerden de mooiste winterwandelingen met horeca verspreid over ons land. Trek warme kleding aan en ga er op uit!

Boomweide route door het dal van de Ruiten Aa

Verken het schilderachtige Dal van Ruiten Aa tijdens een winterse wandeling langs de kronkelende beek en door de weides. Het gebied kenmerkt zich door de verrassend smalle beek en historische elementen zoals essen en boomweiden waar Lakenvelders grazen. En geniet voor of na je tocht van een drankje of wat te eten bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.


Bekijk de winterwandeling

Stevige Snertwandeling door de Anserdennen, Drenthe

Op 16, 23 en 30 december kun je deelnemen aan een speciale 'Snert wandeling' vanaf het bezoekerscentrum Dwingelderveld, samen met de boswachter loop je een route via Theehuys Anserdennen, waar de Snert klaarstaat. Kun je niet op deze data? Dan ben je altijd welkom bij Theehuys Anserdennen om zelf de snert te komen proeven.

Bekijk de winterwandeling

Wat is Horeca Natuurlijk?

Natuurmonumenten werkt samen met een aantal horecalocaties binnen onze gebieden. Deze ondernemers staan garant voor kwaliteit en ze zetten zich in voor de natuur. Door wat te gaan eten of drinken bij deze bedrijven, steun je de natuur. Samen maken we Nederland steeds een beetje Natuurrijker!

Bekijk al onze Horeca partners