Winterwandelingen met horeca

Lekker een frisse neus halen? En daarna opwarmen bij een kop warme chocolademelk? Onze boswachters selecteerden de mooiste wandelingen voor de winter. Bekijk onze winterwandelingen met een restaurant of café langs de route.

Wandelen in de Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant

Een eeuw geleden wilde men in Oisterwijk de bossen kappen en de vennen droogleggen. Het idee alleen al! Door het gebied aan te kopen wisten de leden van Natuurmonumenten dat te voorkomen. En kun je vandaag de dag nog genieten van dit natuurgebied.

Bekijk de wandelroute

Wild spotten in Planken Wambuis, Gelderland

Uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en woeste zandvlaktes. Dat is Planken Wambuis in een notendop. Dit gebied op de Veluwe is zeer rijk aan wild. Met een beetje mazzel kom je onderweg een ree, wild zwijn of zelfs een edelhert tegen.

Bekijk de route

Door de ruige Onlanden, vlak bij de stad Groningen

Op steenworp afstand van de stad ligt het ruige terrein van De Onlanden. Volg de wandelroute van ongeveer 7 kilometer door het waterrijke gebied. Daarna is het tijd voor een hapje en drankje bij De Onlanderij!

Bekijk de winterwandeling

Kiekoet op de Sint-Pietersberg, Limburg

Elk klimmetje op de Sint-Pietersberg wordt rijkelijk beloond. Bij uitkijkpunt Kiekoet in de Oehoevallei zie je misschien wel de grootste uil van Europa, de oehoe. Vanaf het plateau kijk je weids uit over de groeve en het Maasdal. Met horeca halverwege en aan het einde van de route.

Bekijk de 5 km routeRoute 10 km

Struinen over het Buurserzand, Overijssel

Bij de naam Buurserzand denk je misschien aan een droog en kaal gebied. In werkelijkheid ligt hier een opvallend natte heide met vennetjes. Geniet van het steeds wisselende landschap van heide, bos en stuifzand. Na je wandeling kun je neerstrijken bij De Wakel voor een kop koffie met wat lekkers.

Bekijk de winterwandeling

Betoverende buitenplaatsen in het Gooi, Noord-Holland

Sprookjesachtig mooi is het op de buitenplaatsen in 's-Graveland. Geen wonder dat de rijken uit Amsterdam hier hun buitenverblijven lieten bouwen. Rond de huizen lieten zij stijlvolle tuinen en parken aanleggen. Je komt het allemaal tegen op de wandelroute van 19 kilometer over de buitenplaatsen.

Bekijk de route5 km route

Veluwetocht langs de Loenense Waterval, Gelderland

Afwisselende wandeling van nog geen 5 kilometer door het bos en over het stuifzand. Een mooie route om even de benen te strekken. Je wandelt langs de Vrijerbergspreng en de Loenense Waterval, de hoogste waterval van Nederland. Aan het eind lonkt de theeschenkerij op het erf van de biologische zorgboerderij, De Groote Modderkolk.

Bekijk de route

Winterwandeling door de 'Brabantse Sahara', Noord-Brabant

De wandeling in De Loonse en Drunsense Duinen start meteen goed; in het stuifzand. En dat gaat nog wel even door, want het Nationaal Park is een van de grootste levende stuifzandgebieden in Europa. Er ligt hier maar liefst 375 hectare stuifzand. Daarom noemen we dit gebied ook wel de Brabantse Sahara.

Bekijk de route

Boswandeling op de Utrechtse Heuvelrug, Utrecht

Zin in een echte boswandeling? In de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug ben je op het goede adres. Zeker in de winter als een dun laagje sneeuw de bomen bedekt. Vanaf uitkijktoren De Kaap kun je het winterlandschap van grote hoogte bekijken. Je eindigt deze route bij Chalet Helenaheuvel, een geliefde plek voor een kop koffie of lunch.

Bekijk de 5 km routeMeer routes

Kustroute Voornes Duin, Zuid-Holland

Om de winter goed te voelen moet je aan de kust zijn. Deze winterwandeling van 12 kilometer dwars door het duingebied. De bomen die je onderweg tegenkomt zijn grillig en laag door de straffe zeewind, net bonsaiboompjes. Vergeet je verrekijker niet! Op de zandbank voor de kust rusten regelmatig zeehonden. Horeca vind je in Rockanje.

Bekijk de route

Wandelroute Veluwezoom, Gelderland

Op en neer gaat het landschap. In Nationaal Park Veluwezoom waan je je bijna in een ander land. Dat wordt klimmen en klauteren op deze wandelroute van ruim 5 kilometer. Genoeg gewandeld? Plof dan neer bij de brasserie in het bezoekerscentrum.

Op en neer

Kom eens langs bij een bezoekerscentrum

Start je winterwandeling bij een van onze bezoekerscentra. Onze medewerkers helpen je graag op weg.

Overzicht bezoekerscentra

Agenda

nachtelijk bos
za 24 okt
Wandelen

Nacht van de Nacht in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Beleef de duisternis van het bos midden in de nacht.

naardermeer
zo 25 okt
Varen

Mindfulness boottocht over het Naardermeer

Deze unieke vaartocht geeft je de kans om de natuur op een nieuwe manier te beleven.

logo