Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Winterse wandelingen met horeca

Lekker een frisse neus halen? En daarna opwarmen bij een kop warme chocolademelk? Onze boswachters selecteerden de mooiste wandelingen voor de wintermaanden. Bekijk onze winterwandelingen met een restaurant of café langs de route.

Wandelroute De Sprengenberg, Overijssel

Stevige schoenen aan en klaar ben je voor deze tocht over de heuvels van De Sprengenberg. Je start en eindigt bij Erve de Pas, waar je niet alleen informatie over het gebied kunt krijgen maar ook een heerlijke streeklunch en andere lokale lekkernijen.

Stap door bos en hei

Wandelroute Veluwezoom, Gelderland

Op en neer gaat het landschap. In Nationaal Park Veluwezoom waan je je bijna in een ander land. Dat wordt klimmen en klauteren op deze wandelroute van ruim 5 kilometer. Genoeg gewandeld? Plof dan neer bij de brasserie in het bezoekerscentrum.

Wandel op en neer

Wandelen in de Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant

Een eeuw geleden wilde men in Oisterwijk de bossen kappen en de vennen droogleggen. Het idee alleen al! Door het gebied aan te kopen wisten de leden van Natuurmonumenten dat te voorkomen. En kun je vandaag de dag nog genieten van dit natuurgebied.

Bekijk de wandelroute

Wild spotten in Planken Wambuis, Gelderland

Uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en woeste zandvlaktes. Dat is Planken Wambuis in een notendop. Dit gebied op de Veluwe is zeer rijk aan wild. Met een beetje mazzel kom je onderweg een ree, wild zwijn of zelfs een edelhert tegen.

Bekijk de winterwandeling

Betoverende buitenplaatsen in het Gooi, Noord-Holland

Sprookjesachtig mooi is het op de buitenplaatsen in 's-Graveland. Geen wonder dat de rijken uit Amsterdam hier hun buitenverblijven lieten bouwen. Rond de huizen lieten zij stijlvolle tuinen en parken aanleggen. Je komt het allemaal tegen op de wandelroute van 19 kilometer over de buitenplaatsen.

Bekijk de route5 km route

Boswandeling op de Utrechtse Heuvelrug, Utrecht

Zin in een echte boswandeling? In de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug ben je op het goede adres. Zeker in de winter als een dun laagje sneeuw de bomen bedekt. Vanaf uitkijktoren De Kaap kun je het winterlandschap van grote hoogte bekijken. Je eindigt deze route bij Chalet Helenaheuvel, een geliefde plek voor een kop koffie of lunch.

Bekijk de winterwandeling

Leuvenumse Bossen op de Veluwe, Gelderland

Als je ergens kans hebt wilde dieren te spotten is het wel op de Veluwe. Hier leven nog echte wilde dieren; reeën, wilde zwijnen, edelherten, vossen, dassen. Niet alle dieren laten zich gemakkelijk zien. Daar heb je natuurlijk wel een beetje geluk voor nodig! De wandelroute door de Leuvenumse Bossen is wat dat betreft een echte aanrader. Kom wandelen en kijk goed om je heen!

Bekijk de route

Veluwetocht langs de Loenense Waterval, Gelderland

Afwisselende wandeling van nog geen 5 kilometer door het bos en over het stuifzand. Een mooie route om even de benen te strekken. Je wandelt langs de Vrijerbergspreng en de Loenense Waterval, de hoogste waterval van Nederland. Aan het eind lonkt de theeschenkerij op het erf van de biologische zorgboerderij, De Groote Modderkolk.

Bekijk de route

Door de ruige Onlanden, vlak bij de stad Groningen

Op steenworp afstand van de stad ligt het ruige terrein van De Onlanden. Volg de wandelroute van ongeveer 7 kilometer door het waterrijke gebied. Daarna is het tijd voor een hapje en drankje bij De Onlanderij!

Bekijk de winterwandeling

Kom eens langs bij een bezoekerscentrum

Start je winterwandeling bij een van onze bezoekerscentra. Onze medewerkers helpen je graag op weg.

Overzicht bezoekerscentra

Agenda

Workshop Keuken van Hackfort
di 10 dec

Workshop warme kerstpuddingen maken bij de Keuken van Hackfort

Workshop warme kerstpuddingen maken bij Keuken van Hackfort.

Kleine zwanen
wo 11 dec
Varen

Varen met de boswachter op het Veluwemeer

Stap aan boord met de boswachter en maak een boottocht over Veluwemeer bij Harderwijk.

Grazers in de duinen
wo 11 dec
Dieren spotten

Grazers in de Schiermonnikoogse duinen

Struintocht in het duingebied op zoek naar sporen van grote én kleine grazers en naar bijzondere bloemen en planten. En wie weet komen we de grazers zelf ook wel tegen.

logo