Ga direct naar inhoud

Foto van de maand

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Upload je mooiste natuurfoto en maak kans op een uitvergroting van jouw foto. Deze word je aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek. Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Door een tijdelijke storing konden ingezonden foto's van februari tot juni 2024 niet getoond worden. sinds 10 juni werkt alles gelukkig weer! Iedereen kan dus weer meedoen. Welkom terug allemaal!

Vuurvliegjes - Juni - Foto van de maand
Fotograaf: Tim

Winnaar juryprijs juni

Wat een bijzonder beeld deze maand. Wat we zien is een nachtelijke opname van een loofbos waarbij de sluiter lange tijd open heeft gestaan. De vuurvliegjes die door het beeld vlogen hebben zo hun lichtsporen getekend op de foto. Eigenlijk zijn dit de vliegende mannetjes van een keversoort genaamd ‘kleine glimworm’. De maker heeft op onze vraag aangegeven dat het NIET gaat of om de samenvoeging van een aantal beelden met lichtsporen. Hij zegt dat het uitzonderlijk veel vuurvliegjes waren op dat moment.

Muisje - juni - Foto van de maand
Fotograaf: Suzan Perdok

Winnaar publieksprijs juni

De winnaar van de publieksprijs deze maand betrapte een huismuis op het voedernetje met pinda’s in de tuin. Wat een grappig beeld met die mooie kleuren van de Japanse esdoorn op de achtergrond.

Inzendingen juli 2024

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in