Foto van de Maand

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Neem het tempo aan van de natuur, haar geheim is geduld
Fotograaf: Elly De Schepper
Winnaar juryprijs september

Schitterend herfstbeeld van de natuur die weer richting het koudere jaargetij gaat. Verval van bladeren, lieveheersbeestjes zoeken beschutting tegen de kou, dauwdruppels in de ochtend, warm licht. Mooie foto. Winnaar van de juryprijs.

Een Drieteenstrandloper die op zijn gemak een mossel aan het leeg eten is. Ik kom vaak op het strand, wat nog geen km van mijn huis weg is!
Fotograaf: Mathijs de Koning
Winnaar publieksprijs september

Wie kent ze niet? Drieteenstrandlopers die druk net voor de branding uit op zoek zijn naar voedsel op het strand. Dit is een mooi moment, vastgelegd door een alerte fotograaf. Deze strandloper eet een slakje uit een mossel op. Mooi laag standpunt, en goede compositie.

Mistige zonsopkomst bij de molen

Winnaar cultureel erfgoed prijs september

Dit schitterende dronebeeld van een molen in een oerholllands landschap is de winnaar van de RCE erfgoedwedstrijd 2020. Gemaakt in de vroege ochtend met grondmist over de velden bij zonsopkomst. En wat prachtig dat op de achtergrond ook moderne windturbine’s zichtbaar zijn. Zo wordt gelijk de verandering van het landschap in beeld gebracht. Oud en nieuw gevangen in een beeld.

Inzendingen oktober 2020

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in
logo