Foto van de Maand

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Aalscholver vangt dikke snoek en eet hem op.
Fotograaf: Hans
Winnaar juryprijs mei

Jagende aalscholver in actie. Wat een bijzonder moment is hier vastgelegd. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat de vogel dit formaat vis naar binnen kan werken. Op de foto is de moeite die de aalscholver doet bijna voelbaar, je leeft mee met zowel snoek als vogel.

Siberische grondeekhoorn ruikt aan de lelietjes van dalen
Fotograaf: Anja Verhagen
Winnaar publieksprijs mei

Wat een mooie en terechte publiekswinnaar. Je ziet zo waarom hier veel op gestemd is. Deze Siberische grondeekhoorn zit prachtig in het beeld, bijna menselijk zoals hij aan dat bloempje van Lelietje-van-dalen ruikt. Superscherp. Het lijkt wel of die zwierige staart en dat blad elkaar aanvullen, samen houden ze de compositie in balans. In Nederland komen uit gevangenschap ontsnapte Siberische grondeekhoorns op enkele plekken voor.

Inzendingen juni 2021

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in
logo