Foto van de Maand

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek. Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

HerfstStijloos in laatste licht gevangen
Fotograaf: Ron van Bekkum
Winnaar juryprijs oktober

Het lijkt een krokus, maar hij bloeit toch écht in het najaar; de herfsttijloos. De naam slaat er op dat de plant tijdens de bloei nog geen bladeren heeft. Deze foto laat de bloem op het moment dat ze bijna afsterven. Prachtig zoals die bloem kaal uit de natte herfstbodem komt, vooral met het al bijna afgestorven exemplaar er achter. En dan dat strijklicht van de zon erbij. Heel fraai in beeld gebracht.

Herfst boeket zoals alleen Moeder Natuur dit kan samenstellen.
Fotograaf: Betsy de Jong
Winnaar publieksprijs oktober

Wat een mooi beeld van juweeltjes dicht bij de bosbodem in de herfst. De combinatie van sterretjesmos, haarmos, bekermos en die fragiele paddestoeltjes is een lust voor het oog, zeker omdat je bovenaan in het beeld ook nog ‘wegkijkt’ het bos in.

Inzendingen november 2022

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in
logo