Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Foto van de Maand

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek.

Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Prooi overdracht moeder en kind kerkuil
Fotograaf: Luciënne Flipsen
Winnaar juryprijs augusutus

Zo’n beeld hebben we nog nooit gezien. Wat een plaat waarin een jonge kerkuil gevoerd wordt door een moeder. Een bosmuisje zo te zien. Alles rauw in beeld, vuile veren, bloed op de snavels. Ragscherp en precies het juiste moment. Waarschijnlijk in gevangenschap gemaakt, maar desalniettemin is er veel geduld voor nodig om zo’n beeld te maken.

Close up van een minislakje
Fotograaf: Julia van der Werf
Winnaar publieksprijs augustus

Een fascinerend beeld van een slakje op een natte ondergrond (asfaltweg?) Vooral de kleur en de tekening van het huisje maakt de foto, evenals de zichtbare oppervlaktespanning van het water om het slakje heen. Je blijft kijken naar de bijzondere details in dit beeld. Heel leuk.

Inzendingen september 2019

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in
logo