Word lid
Wandelen

Wandelroute Bergherbos in Beek, vlak bij Doetinchem

Wandelroute Bergherbos in Beek, vlak bij Doetinchem

6.3 km

Waar

Bergherbos

Wandelen

Wandelroute Bergherbos in Beek, vlak bij Doetinchem

Maak een echte boswandeling afgewisseld met mooie uitzichten over glooiende akkers in het Bergherbos in Stokkum ten zuiden van Doetinchem. De wandelroute begint en eindigt bij het sprookjesachtig restaurant ’t Peeske aan de rand van het bos en voert langs een uitkijktoren. De route is in te korten tot 4 km.

De wandelroute van 7 km is gemarkeerd met rode pijltjes, de route van 4 km in blauw. Het start- en eindpunt van beide wandelingen is bij Uitspanning en informatiepunt ’t Peeske. De nummers in het kaartje vind je terug in de beschrijving hier onder. De uitkijktoren vind je bij punt 9.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Uitspanning 't Peeske: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Voer 7037 CH Beek in je navigatiesysteem in of neem de A12 (Utrecht-Arnhem-Emmerich). Ga bij afslag Beek de snelweg af. In dorpskern Beek bij rotonde rechtsaf. Voorbij kerk eerste links: Peeskesweg. Uitspanning ’t Peeske ligt na circa 500 m aan de rechterhand.

Aanrijdroute openbaar vervoer

’t Peeske is per bus bereikbaar vanaf NS-station Doetinchem.

De route

 Startpunt

Bergherbos

Wat wij hier doen

Ruimte voor reptielen

Natuurmonumenten zorgt voor een steeds natuurlijker Bergherbos. Dwars door het gebied loopt een zogenaamde reptielencorridor – een open, zonnige strook die heideveldjes met elkaar verbindt. Gunstig voor dieren zoals de zandhagedis, hazelworm en gladde slang. Vrijwilligers en een schaapskudde houden de corridor open. De omliggende akkers bebouwt Natuurmonumenten op biologische wijze en zijn daardoor rijk aan akkerkruiden en insecten. Door de akkerranden in te zaaien met planten met olierijke zaden, vinden tal van dieren er ook in de winter nog voedsel.

6.3 km

Wandelroute Bergherbos in Beek, vlak bij Doetinchem