Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Struinroute Velperwaarden langs de IJssel

Wandelen

Struinroute Velperwaarden langs de IJssel

Aan de voet van de dijk, ingeklemd tussen snelwegen, een bedrijventerrein en de IJssel, vind je de Velperwaarden. Ontdek de fantastische struinroute langs de rivier, door de velden, langs imposante hagen en natuurlijk tot vlak bij de rivier de IJssel. Grote kans dat je (bijzondere) vogels, reeën en hazen tegenkomt!

Het eerste deel van de route is een struinpad met opstapjes om over het raster heen te klimmen; het tweede deel wandel je over een verhard (fiets)pad terug. Goede wandelschoenen aanbevolen. Totale lengte circa 4 kilometer; zonder pauzes ben je algauw een uur onderweg.

Praktische informatie

Toegankelijkheid

  Kinderwagen en buggy

  Hou er rekening mee dat je d.m.v. enkele opstapjes over het raster moet klimmen. Door het ruige karakter van deze struinroute zijn goede schoenen aanbevolen. De route is om die niet geschikt voor kinderwagens, buggy's of rollators. Je kunt het gedeelte over de dijk wel prima met kinderwagen, buggy of rollator doen; hou wel rekening met fietsers.

  Huisregels

  Vrij wandelen op wegen en paden

  Bereikbaarheid

  • START

  Startpunt - Velperwaarden, startpunt struinroute

  De route

   Startpunt

  1Aanreisinformatie

  De Velperwaarden zijn het makkelijkst te bereiken per (OV-)fiets vanuit Arnhem, Velp of Rheden.

  Openbaar vervoer: neem de bus van NS-station Arnhem naar halte IJsseloord 2. Wandel over het fiets/wandelpad onder de brug van de A12 door. Zie 9292.nl voor actuele reisinfo

  Met de auto: parkeer op bedrijventerrein De Beemd en wandel naar het startpunt. Je kunt niet parkeren in de Velperwaarden.

  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.