Word lid
Wandelen

Beekhuizen Keienberg Veluwezoom

Beekhuizen Keienberg Veluwezoom

4.2 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Wandelen

Beekhuizen Keienberg Veluwezoom

Wandel door het paradijselijke landschap van de westelijke Veluwezoom naar de Keienberg. Geniet langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen.

Beleef het natuurschoon en de rijke cultuurhistorie van landgoed Beekhuizen. Kijk eens door de ogen van de kasteelheer van Biljoen. Hoor de vogels zingen en het klaterende geluid van de stromende beek. Dit paradijselijke landschap werd vroeger wel het ‘Gelders Arcadië’ genoemd. Je wandelt door een heuvelachtig landschap naar de Keienberg - vol symbolen en verborgen betekenissen. Geniet vervolgens langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Er valt veel te ontdekken!

Wandel deze route met onze route-app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Beekhuizen: Toon op kaart

De route

 Startpunt

Nationaal Park Veluwezoom Parkeerplaats Beekhuizen

Nationaal Park Veluwezoom

Wat wij hier doen

Wat doen wij hier

Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. We zetten runderen, paarden en schapen in om heide en stuifzandgebieden open te houden. In het bos krijgen inheemse bomen de ruimte. Op landgoederen onderhouden we lanen, weides en waterpartijen. Zo creëren we ideale omstandigheden voor onze planten en dieren. De komende jaren besteden we aandacht aan de wegen en paden van de Veluwezoom. Zo blijft dit drukbezochte natuurgebied in de toekomst goed toegankelijk voor verschillende gebruikersgroepen. De natuur staat hierbij voorop, want natuur beschermen is en blijft ons belangrijkste doel.

Word lid
4.2 km

Beekhuizen Keienberg Veluwezoom