Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom is een prima begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Het ligt bij Rheden, ten oosten van Arnhem. Neem ook een kijkje bij de VVV-post en de brasserie in dit fraaie boerderijencomplex.

Bekijk de mooie expositie, de leuke winkel en de gezellige tekenhoek in Bezoekerscentrum Veluwezoom. In de kinderkuil kunnen kinderen verkleed als wild zwijn spelen en lekker lui op hun rug naar informatieve filmpjes kijken.

TIP: Kom met de trein!

Vooral op zondagen kan het erg druk zijn met auto's en is het lastig parkeren. Kom eens met de trein! Vanaf station Rheden is het zo'n 10 minuten lopen naar het bezoekerscentrum.

Loop binnen voor:

Brasserie en VVV Veluwezoom   

Voor een hapje en een drankje loop je door naar Brasserie Veluwezoom, waar je met mooi weer heerlijk buiten zit. Er is een royale speeltuin vol gevarieerde speeltoestellen, geschikt voor alle kinderen, en aan het begin van de groene wandelroute (schaapskooi) vind je in het bos een klim- en klauterpad. Wil je meer weten over recreatie in Nationaal Park Veluwezoom of fietsen, steps e.d. huren, ga dan naar het VVV-Agentschap in hetzelfde gebouw. 

Mooie tuin

Kom je vanaf het station of de parkeerplaats aanlopen, dan zie je ook de educatieve tuin van Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) al liggen. De tuin is vrij toegankelijk.

Openingstijden 

Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag.

Help mee de natuur te beschermen

Je steunt de natuur al voor € 2,50 per maand.
Bovendien ontvang je dan:

  • Elk kwartaal het blad Puur Natuur
  • Het prachtige boek 'Beleef de natuur' met 80 verrassende tochten door heel Nederland
  • Ledenkorting in de webshop en bij partners van Natuurmonumenten

word nu lid