Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

De 10 mooiste boswandelingen

Op zoek naar een wandelroute in het bos? Hier vind je de top 10 van de mooiste boswandelingen. Onze boswachters hebben korte en lange routes uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen. Mazzelaars komen onderweg ook nog eens echte bosdieren tegen zoals een eekhoorn, een specht of een ree.

Leuvenumse Bossen, Gelderland

Bewonder de oude, statige beuken en de slingerende Leuvenumse Beek. Misschien flitst er een ijsvogel of zwarte specht voorbij.

Bekijk de route

Buitenplaatsen, Noord-Holland

Maak een lekker lange wandeling over de 's-Gravelandse Buitenplaatsen. Op de bomenroute kom je reusachtige eiken en beuken tegen.

Bekijk de route

Kaapse Bossen, Utrecht

Slingerende bospaadjes en lanen bedekt met beukennootjes, eikels en kastanjes. In de Kaapse Bossen is de herfst begonnen! Beklim de toren en kijk uit over het herfstbos.

Bekijk de route

Imstenraderbos, Limburg

Geniet na een uitdagende klim van een adembenemend uitzicht over het dal en de stad Heerlen.

Bekijk de route

Deelerwoud, Gelderland

Het Deelerwoud heeft alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt: uitgestrekte bossen en heidevelden in een glooiend landschap. Edelherten, Schotse hooglanders, wilde zwijnen. Op deze route heb je grote kans een van deze dieren te zien.

Bekijk de route

Wolfheze, Gelderland

In de bossen bij Wolfheze zie je allerlei sporen uit het verleden. Ontdek de mysterieuze Wodanseiken en ontdek de grafheuvels uit de bronstijd.

Bekijk de route

Bergherbos, Gelderland

Familieroute door het heuvelachtige Bergherbos. De wandeling volgt een halfverhard pad, en is dus geschikt voor buggies en rolstoelen.

Bekijk de route

Oisterwijkse Bossen en Vennen, Noord-Brabant

Maar liefst 14 vennen kom je tegen op deze route door de Brabantse bossen.

Bekijk de route

Landgoed Nijenburg, Noord-Holland

Van de nachtegalen in het voorjaar tot de paddenstoelen in de herfst. Op het landgoed vlak bij de stad Alkmaar is altijd iets moois te beleven. Deze wandelroute van 4 kilometer is ook heel geschikt voor kinderen.

Bekijk de route

Quackjeswater, Zuid-Holland

Sprookjesachtig, zo zou je de bossen rond het Quackjeswater wel kunnen noemen. Je wandelt over smalle paden en vlonders door het vochtige 'oerbos'. Bij het duinmeer is een mooie uitkijkplek om vogels te spotten.

Bekijk de route

Landgoed de Slotplaats, Friesland

Paddenstoelen in overvloed in de bossen op dit landgoed. Op de omgevallen, dode bomen groeien ze in alle soorten en maten. Na de wandeling kun je in Genieterij De Slotplaats weer op adem komen met een 'afternoon-tea'.

Bekijk de route

Nationaal Park Drents Friese Wold, Drenthe en Friesland

Zie ze springen van tak naar tak, die ijverige eekhoorns in het najaar. Dan eten ze zich rond met eikels, kastanjes, beukennootjes en dennenappels. In het bos is er genoeg te vinden. Wat ze niet op kunnen verstoppen ze voor de winter.

Bekijk de route

Agenda

Ook welkom in de toren
vr 13 dec
Wandelen

Rondleiding en proeverij op Landgoed Mookerheide

Wandel mee over Landgoed Jachtslot de Mookerheide met aansluitend een heerlijke proeverij in de landwinkel. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos.

Ontdek het leven van uilen - Veluwezoom
vr 13 dec
Dieren spotten

Ontdek het leven van uilen - Veluwezoom

Leer meer over het leven van uilen en maak aansluitend een avondwandeling met de boswachter door Nationaal Park Veluwezoom.

OERRR gezellige kerst
za 14 dec
Op pad met kinderen

OERRR gezellige kerst met de boswachter

Ga je mee op ontdekkingsreis met de boswachter? Tijdens deze wandeling, speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, ga je op zoek naar spulletjes in het bos waarmee je iets leuks gaat maken. Natuurlijk zorgen we voor een kop warme chocolademelk. Deze gezinsexcursie duurt minimaal anderhalf uur.

logo