Word lid
Wandelen

Wandelroute Wolfheze, vlakbij Arnhem

Wandelroute Wolfheze, vlakbij Arnhem

4.5 km

Waar

Wolfheze

Wandelen

Wandelroute Wolfheze, vlakbij Arnhem

De historische wandelroute bij Wolfheze voert door een gevarieerd natuurgebied. Zie de eeuwenoude en mysterieuze Wodanseiken en ontdek de grafheuvels uit de bronstijd.

Uniek langs deze wandelroute zijn de oude en minder oude menselijke sporen. Duizenden jaren voor Christus woonden er al mensen op de Veluwe. Welke sporen vind je hier nog van terug? De grafheuvels die zowel uit de nieuwe steentijd (2450-2000 v. Chr.) als uit de bronstijd (2000-800 v. Chr.) stammen zijn de oudste resten van beschaving die je in dit gebied kan tegenkomen. Maar ook van het ‘recentere’ verleden zijn er resten te zien, bijvoorbeeld de eeuwenoude karrensporen, wegen en verdedigingswallen. En niet te vergeten de beroemde Wodanseiken van ruim 450 jaar oud.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Wolfheze: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de N225 Oosterbeek-Renkum de afslag Wolfheze. Vlak voor het viaduct over de A50 linksaf, de parkeerplaats op.
Vanaf de N224 Arnhem-Ede (bereikbaar via de A12, afslag Wolfheze) houdt je Wolfheze aan. Door de bebouwde kom de Wolfhezerweg blijven volgen. Voorbij het viaduct over de A50 rechtsaf de parkeerplaats op.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf NS station Wolfheze is het ruim een kilometer naar het startpunt. Wandel de Wolfhezerweg af in zuidelijke richting. Na het viaduct zie je aan de rechterhand het parkeerterrein.

De route

 Startpunt

4.5 km

Wandelroute Wolfheze, vlakbij Arnhem