Word lid
Wandelen

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg

2.66 km

Waar

Voorsterbos-Waterloopbos

Wandelen

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg

Voorsterbos in een notendop: afwisselende boswandeling langs poelen, over bruggetjes en door loof- en naaldbos. Pauzeer even bij de Zwolse Vaart.

Wandelen op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Verbaas je over de grootte van de bomen. Het Voorsterbos werd tussen 1944 en 1961 aangeplant, maar is nu al een ware natuuroase. Vele planten en dieren vinden hun plek in het vochtige en gevarieerde bos.

Natuurmonumenten nam het beheer in 1997 over. Houtproductie is geen doel meer en de natuur krijgt volop de ruimte. Een bezoek aan het Voorsterbos is hierdoor een heerlijke natuurontdekkingstocht.

Vanaf de parkeerplaats staat de witte route aangegeven.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Natuurkampeerterrein De Stiente: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Je rijdt vanaf de A6 Lelystad-Emmeloord via Nagele en Ens naar Kraggenburg (N352). Op de rotonde rechts richting Vollenhove: Kraggenburgerweg (N352). Sla na ongeveer 1 kilometer linksaf naar Natuurkampeerterrein De Steinte en Beheerkantoor Natuurmonumenten. De wandelroute start vanaf de parkeerplaats tegenover het beheerkantoor.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Met buslijn 71 vanuit Zwolle en Emmeloord, halte Paardenweg aan de Kraggenburgerweg.

De route

 Startpunt

Voorsterbos-Waterloopbos Natuurkampeerterrein De Stiente

Voorsterbos-Waterloopbos

Wat wij hier doen

Herstelplan Waterloopbos

Natuurmonumenten heeft een plan gemaakt voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het Waterloopbos. Een plek waar onze geschiedenis levend wordt gehouden en de natuur de ruimte krijgt. De komende tien jaar willen we tien modellen restaureren, zoals de haven van IJmuiden, het model Maascentrale en de Libische oliehaven. Voor kinderen komt er een groot waterspeelmodel en het model Deltagoot wordt een kunstwerk van meer dan 200 meter lang

Benieuwd naar het plan? Lees het hier.
2.66 km

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg