Ga direct naar inhoud
Terug

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg

Waar: Voorsterbos

Stienteroute Voorsterbos, bij Kraggenburg
45 minuten
2,13 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Beleef het Voorsterbos in een notendop: afwisselende boswandeling langs poelen, over bruggetjes en door loof- en naaldbos. Pauzeer even bij de Zwolse Vaart.

Wandelend op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee verbaas je je over de grootte van de bomen. Het Voorsterbos werd tussen 1944 en 1961 aangeplant, maar is nu al een ware natuuroase. Vele planten en dieren vinden hun plek in het vochtige en gevarieerde bos.

Natuurmonumenten nam het beheer in 1997 over. Houtproductie is geen doel meer en de natuur krijgt volop de ruimte. Een bezoek aan het Voorsterbos is hierdoor een heerlijke natuurontdekkingstocht.

Vanaf de parkeerplaats staat de groene route aangegeven.

In het Voorsterbos is een rustgebied aangelegd. Voor de Stienteroute is daarom in het bos ter plekke een korte omleidingsroute aangegeven. Meer informatie

Waar kun je starten

Voorsterbos
Startpunt

Boswachterskantoor Flevoland

Wat kom je onderweg tegen?

Poel
Poel
Poel

1. Poel

Vanaf de vlonder ervaar je het waterleven optimaal. In het voorjaar krioelt het hier van de kikker- en paddenvisjes. Ook ruik je de watermunt. Langs de oever bloeien 's zomers orchideeën en libellen scheren over het water. Kortom, een mooie start van je wandeling! 

Verbinding Voorsterbosroute

2. Verbinding Voorsterbosroute

Voor een langere wandeling start je hier de rode verbindingsroute (1,9 km) naar de Voorsterbosroute (2,6 km). De witte route gaat hier rechtsaf.

Bosplas
Bosplas
Bosplas

3. Bosplas

En dan ineens een verrassende plek in het bos: een open veld met bosplas. In elk seizoen fascinerend mooi. Je hoort boomtoppen ruisen en ziet hun weerspiegeling in het water. Gele dotterbloemen bloeien langs de oever. Waterlelies komen boven en openen hun bloembladeren. Vlinders fladderen van bloem naar bloem. En als jij weg bent, is de kans groot dat hier vanavond een ree komt drinken...

Praktische informatie

  • Honden welkom, mits aan de lijn

  • Tip: wandelschoenen of laarzen

    In het najaar en de winter en na een fikse regenbui kunnen sommige paden flink modderig zijn. Goede wandelschoenen of laarzen zijn dan een aanrader.
  • Korte omleiding

    In het Voorsterbos is een rustgebied aangelegd. Voor de Stienteroute is daarom in het bos ter plekke een korte omleidingsroute aangegeven.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda