Boot naar Marker Wadden

Wil je Marker Wadden bezoeken? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland en de boottocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

boot naar Marker Wadden

Vanaf 1 mei 2021 vaart de veerdienst weer. De boot vertrekt vanaf de Bataviahaven in Lelystad naar Marker Wadden. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. 

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden, een heerlijk strand en een eilandpaviljoen met een informatiecentrum een een kleine menukaart. 

Vaartijden en tarieven

LET OP: Wij varen met beperkte capaciteit, zodat iedereen gemakkelijk 1,5 meter afstand kan houden. Aan boord van onze veerdienst is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook krijgt iedereen een vaste zitplaats, het is de bedoeling dat je tijdens de overtocht op de aangewezen plek blijft zitten.

Boek direct

Boottijden: Je koopt een retourkaartje voor één dagdeel. De boottocht duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Dagdeel ochtend:
Vertrek 10:00 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 14:30 uur, uiterlijk 15:30 in Lelystad

Dagdeel middag:
Vertrek 13:00 uur Lelystad >  Retour vanaf Marker Wadden 17:30 uur, uiterlijk 18:30 in Lelystad

De boten die Natuurmonumenten inzet voor de overtocht zijn:

In mei vaart de Abel Tasman, behalve op 1, 7, 8 en 10 mei, dan vaart de Zuiderzee.                       

Tarieven veerboot (inclusief gebiedsbijdrage)

 • Retour veerboot € 22,50-
 • Leden Natuurmonumenten € 17,50,-
 • Kinderen 4 t/m 12 jaar € 10,-
 • OERRR kinderen € 7,50
 • Let op: Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee


Vertrekpunt veerdienst
Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

Wanneer u op de kade bent, loopt u over de kade met de bocht mee naar links langs de muur met boogjes (U ziet KNRM aan uw rechterhand). De veerdienst voert een groene Natuurmonumenten vlag.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er bij de parkeerterreinen van Batavia Stad op loopafstand (ongeveer 10 minuten) van Bataviahaven. Het parkeerterrein naast de winkel Only for Men aan de Museumweg (7 minuten lopen) en de VOC-garage naast Bataviahaven. In de VOC-garage is beperkt ruimte.

Het betreft betaald parkeren. Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Praktisch

Openingstijden Eilandpaviljoen:
Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur. Van 11:00 tot 12:00 alleen to go. Tussen 12:00 en 17:00 is ook het terras open, maar wel op reservering. (Dat mag ter plaatse.)

Op Marker Wadden bieden we kleinschalige horeca zoals warme dranken, fris en alcoholische dranken, koek en nootjes. We serveren ook tosti's en appeltaart. Wanneer de veerdienst niet vaart bij slecht weer, is het Eilandpaviljoen niet geopend.

 • Marker Wadden is een wandeleiland, fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan;
 • Een deel van de wandelroute is geschikt voor mensen met een beperking (rolstoel);
 • Aan boord van de veerdienst worden diverse consumpties geserveerd en is er soms een kleine menukaart;
 • Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan in het gebied direct rondom de havenkom. Omdat het een belangrijk vogelgebied is, kunnen honden niet mee op de rondwandeling over het eiland. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht;
 • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. Je krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren bericht en het geld voor de ticket(s) wordt dan teruggestort;
 • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij i.v.m. de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
 • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan hard waaien op het eiland.

Excursies boeken: nog niet mogelijk

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo