Boot naar Marker Wadden

Wil je Marker Wadden bezoeken? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland en de boottocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

De veerdienst naar Marker Wadden vaart tot eind oktober. Na de winter wordt er vanaf 1 maart 2022 weer gevaren, als het weer dat toelaat. Tickets zijn vanaf begin 2022 online beschikbaar.

boot naar Marker Wadden

De boot naar Marker Wadden vaart tot eind oktober 2021 en vertrekt vanaf de Bataviahaven in Lelystad. Daarna stopt de veerdienst en worden de vaartochten op 1 maart 2022 weer hervat. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. 

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden, een heerlijk strand en een eilandpaviljoen met een informatiecentrum een een kleine menukaart. 

Vaartijden en tarieven

LET OP: Wij varen met beperkte capaciteit, zodat iedereen gemakkelijk wat afstand kan houden. Het is de bedoeling dat je aan boord een plekje zoekt en daar blijft zitten of staan, zodat het aantal bewegingen op het schip beperkt blijft. Bij slecht weer is ook binnen voldoende ruimte.

De binnenruimten van de veerboot zijn alleen toegankelijk op vertoon van de QR-code in de corona check app. Omdat het niet praktisch is om dit op de boot te controleren, scannen wij de QR-codes bij het opgaan van de boot. Heb je geen QR-code? Dan kun je helaas alleen buiten plaatsnemen.

Ook het eilandpaviljoen (onze horecagelegenheid) is alleen toegankelijk op vertoon van de QR-code in de corona check app. De entree is aan de voorzijde. Er wordt tevens om een legitimatiebewijs gevraagd. Deze regels gelden ook voor het terras.

Boek direct

Boottijden: Je koopt een retourkaartje voor één dagdeel. De boottocht duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Dagdeel ochtend:
Vertrek 10:00 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 14:30 uur, uiterlijk 15:30 in Lelystad

Dagdeel middag:
Vertrek 13:00 uur Lelystad >  Retour vanaf Marker Wadden 17:30 uur, uiterlijk 18:30 in Lelystad

De boten die Natuurmonumenten inzet voor de overtocht zijn:

Wanneer vaart welke boot?*

 • Tot eind oktober vaart de Abel Tasman. Daarna stopt het vaarseizoen. Vanaf 1 maart 2022 bieden wij weer vaartochten aan. 

*Het kan zijn dat er in het vaarschema nog wijzigingen optreden, bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden. 

Tarieven veerboot (inclusief gebiedsbijdrage)

 • Retour veerboot € 22,50-
 • Leden Natuurmonumenten € 17,50,-
 • Kinderen 4 t/m 12 jaar € 10,-
 • OERRR kinderen € 7,50
 • Let op: Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee


Vertrekpunt veerdienst
Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

Wanneer u op de kade bent, loopt u over de kade met de bocht mee naar links langs de muur met boogjes (U ziet KNRM aan uw rechterhand). De veerdienst voert een groene Natuurmonumenten vlag.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er bij de parkeerterreinen van Batavia Stad op loopafstand (ongeveer 10 minuten) van Bataviahaven. Het parkeerterrein naast de winkel Only for Men aan de Museumweg (7 minuten lopen) en de VOC-garage naast Bataviahaven. In de VOC-garage is beperkt ruimte.

Het betreft betaald parkeren. Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Praktisch

Openingstijden Eilandpaviljoen:
Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur. Van november tot en met februari is het paviljoen passief geopend. Bezoekers die met een eigen boot komen en bezoekers die in een huisje overnachten, kunnen op bepaalde tijden van de horeca gebruik maken, de filmzaal bezoeken of een spelletje spelen in het paviljoen.

Op Marker Wadden bieden we kleinschalige horeca zoals warme dranken, fris en alcoholische dranken, koek en nootjes. We serveren ook tosti's en appeltaart. Wanneer de veerdienst niet vaart bij slecht weer, is het Eilandpaviljoen niet geopend.

 • Marker Wadden is een wandeleiland, fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan;
 • Een deel van de wandelroute is geschikt voor mensen met een beperking (rolstoel);
 • Aan boord van de veerdienst worden diverse consumpties geserveerd en is er soms een kleine menukaart, consumpties mogen alleen buiten genuttigd worden;
 • Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan in het gebied direct rondom de havenkom. Omdat het een belangrijk vogelgebied is, kunnen honden niet mee op de rondwandeling over het eiland. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht;
 • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. Je krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren bericht en het geld voor de ticket(s) wordt dan teruggestort.
 • Tickets omboeken vanwege (mogelijk) minder goed weer is niet mogelijk, dus als de boot wel vaart maar het regent, dan kun je de tickets niet omboeken naar een andere dag. Ook met een beetje regen is het haveneiland overigens prachtig;
 • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij i.v.m. de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
 • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan hard waaien op het eiland.

Honden zijn op de veerboot niet toegestaan. 

Excursies boeken: vooraf nog niet mogelijk, wel ter plaatse

Wij gaan vanaf 12 juli weer kleinschalig opstarten. Dat houdt in dat er op het eiland zelf, na aankomst met de veerdienst, een excursie van 1,5 uur geboekt en afgerekend kan worden bij de informatiebalie voor het eilandpaviljoen (vol=vol). Onze excursieleiders nemen elk een groep van maximaal 10 mensen mee voor een mooie excursie van 1,5 uur. 

Heb je vragen?

Met algemene vragen kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via (033) 479 71 11 (tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo