Boot naar Marker Wadden

Wil je Marker Wadden bezoeken? De veerdienst vaart dagelijks, brengt je in ongeveer een half uur naar het eiland en de boottocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

Veerboot Marker Wadden

Kom je ook naar het nieuwste stukje Nederland? De boot naar Marker Wadden vaart dagelijks van maart tot en met oktober en vertrekt vanaf de Bataviahaven in Lelystad. In de winter wordt er ook gevaren, maar niet elke dag. 

Veelgestelde vragen Marker Wadden.

Vaartijden en tarieven

Boottijden: Je koopt vooraf een retourkaartje voor één dagdeel met een vaste tijd voor de heenvaart en een vaste tijd voor de terugvaart. De overtocht duurt een klein half uur.

Vanaf vrijdag 13 mei 2022 tot en met eind september 2022 zijn dit de vaartijden: 

 • Vertrek 09:30 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 14:30 uur, 15:00 in Lelystad 
 • Vertrek 10:30 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 15:30 uur, 16:00 in Lelystad 
 • Vertrek 11:30 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 16:30 uur, 17:00 in Lelystad 
 • Vertrek 12:30 uur Lelystad >  Retour vanaf Marker Wadden 17:30 uur, 18:00 in Lelystad

In oktober vaart de boot minder vaak en gelden er andere vertrektijden. Er vaart een vaste veerdienst naar Marker Wadden: de Aquashuttle van Blue Amigo. Natuurmonumenten verzorgt de ticketverkoop voor de veerdienst in opdracht van Blue Amigo. 

Tarieven veerboot 

 • Retour veerboot € 25,50
 • Leden Natuurmonumenten € 20,50
 • Kinderen 4 t/m 12 jaar € 12,75
 • Kinderen die lid zijn van OERRR € 8,95
 • Let op: Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee


Vertrekpunt veerdienst en parkeren
Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

Parkeergelegenheid is er bij de publieke parkeerterreinen van Batavia Stad, het parkeerterrein naast de winkel Only for Men aan de Museumweg en de VOC-garage naast Bataviahaven. Parkeerplekken kunnen niet bij Natuurmonumenten gereserveerd worden, de parkeerterreinen zijn namelijk niet van ons. Het betreft in alle gevallen betaald parkeren. 

Vlak voor de Bataviahaven ligt een groot plein, waar ook de bushaltes zijn. Loop niet helemaal de haven in, maar steek het plein recht over en loop naar de dijk rechts van de havenkom. Daar ligt de veerboot naar Marker Wadden. 

Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en het vertrekpunt van de veerdienst Marker Wadden.

Praktisch

 • Op Marker Wadden is een eilandpaviljoen. Als de veerdienst vaart, is het paviljoen geopend van ongeveer 11:00 tot ongeveer 16:30. Op de veerboot is geen horeca aanwezig. Op het eiland kun je alleen betalen met PIN;
 • Marker Wadden is een wandeleiland, fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan;
 • Een deel van de wandelroutes is geschikt voor mensen met een beperking (rolstoel), als je aan een rolstoel gebonden bent is het verstandig om wel een begeleider mee te nemen. Ook de veerboot is geschikt voor rolstoelen;
 • Honden zijn op de veerboot niet toegestaan;
 • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. Het besluit om wel of niet te varen wordt genomen door de kapitein. Als de vaart niet doorgaat, krijg je uiterlijk 24 uur van tevoren bericht en wordt het geld voor de ticket(s) teruggestort. Als je zelf besluit om niet naar Marker Wadden te gaan terwijl de boot wel vaart, is restitutie niet mogelijk;
 • Tickets omboeken vanwege (mogelijk) minder goed weer is niet mogelijk;
 • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij in verband met de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
 • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan flink waaien op het eiland.

Excursies op Marker Wadden

Op dit moment kun je alleen op het eiland zelf, na aankomst met de veerdienst, een excursie van 1,5 uur boeken en afrekenen bij de informatiebalie voor het eilandpaviljoen (vol=vol).

Let op: de excursieleiders geven twee excursies per dag. Er vertrekt een excursie om:

 • 10:30 (verkoop aan de balie vanaf 10:00) voor bezoekers van de boot van 09:30 uit Lelystad
 • 13:30 (verkoop aan de balie vanaf 13:00) voor bezoekers van de boot van 11:30 en 12:30 uit Lelystad  

Dat betekent dat bezoekers die met de boot van 10:30 uit Lelystad komen niet kunnen deelnemen aan een excursie. Houd hier rekening mee als u tickets voor de veerdienst boekt. 

In de maand oktober vaart de boot minder vaak. Bezoekers die met de eerste (10:00) of met de laatste (12:00) boot naar Marker Wadden komen kunnen deelnemen aan een excursie. Bezoekers die met de boot van 11:00 komen dus niet. 

De excursie kost € 10 per persoon (€ 7 voor leden van Natuurmonumenten). Voor kinderen betaal je € 5 per kind (€ 3,50 voor kinderen die lid zijn van OERRR).

Heb je vragen?

Je vindt hier de meest veelgestelde vragen over de Marker Wadden. Zie je je vraag daar niet tussen staan? Dan kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via (033) 479 71 11 (tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in. 

Boot naar Marker Wadden

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo