Tuintips van boswachter Mathiska

Tuinieren: tips van de boswachter

Eigenlijk is een tuin net een natuurgebied, maar dan in het klein. Dat gaat alleen niet vanzelf. Mathiska, onze boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Wil je weten hoe je in jouw tuin meer bloemen, vlinders, vogels en andere dieren krijgt? Lees de tuintips van Mathiska en ga zelf aan de slag!

Egel egelhuis tuin

Maak van je tuin een thuis voor egels

In 10 jaar tijd is 50% van alle egels verdwenen. Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Per jaar sneuvelen 135.000 egels in het verkeer. Ze hebben onze hulp dus hard nodig! Help jij mee? Vraag nu het egelhuispakket met bouwtekening en tips van Mathiska aan en ontvang het direct per e-mail.

Ontvang gratis egelhuispakket

Dieren herkennen in je tuin

Zelf maken

Uitgelicht

Alle tips voor een natuurlijke tuin

Help de dieren in je tuin! Vraag een gratis actiepakket aan

Maak van je tuin een thuis voor vogels

Boswachter Mathiska geeft je praktische tips over hoe jij een tuin vol vogels krijgt en ze eenvoudig onderdak geeft. Vraag het gratis vogelhuispakket met bouwtekening aan en ontvang het direct in je mailbox.

Vogelhuispakket aanvragen

Help de insecten!

Er voltrekt zich een stille ramp...In nog geen 30 jaar is meer dan 75% van de insecten verdwenen. Daarom zetten we ons in voor de insecten in Nederland. Help je mee? Vraag het insecten-actiepakket aan en maak van je tuin een thuis voor bijen en vlinders. Samen zorgen we ervoor dat de insectensterfte in Nederland stopt.

Ontvang gratis tuintips

Maak je tuin klimaatproof

Help de natuur en maak je tuin of buurt klimaatproof. Geef water meer ruimte met minder tegels, meer groen, een waterton of een vijver. Dieren en planten zullen je dankbaar zijn. Vraag het gratis actiepakket aan en ontvang het direct per mail. Ga aan de slag met de 10 tips tegen wateroverlast en hittestress!

Ontvang het actiepakketLees meer
logo