Ga direct naar inhoud

Red de egel

In 10 jaar tijd is 50% van alle egels verdwenen. Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Per jaar sneuvelen 135.000 egels in het verkeer. Ze hebben onze hulp dus hard nodig! Help jij mee?

290 download nm Egelhuispakket bedankpagina welkom

Maak van je tuin een thuis voor egels

Vraag nu het egelhuispakket met tips en bouwtekening gratis aan en ontvang het direct per e-mail!

Strijd mee voor de egel

OERRR roept alle kinderen in Nederland op om in opstand te komen voor egels.

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Per jaar sneuvelen 135.000 egels in het verkeer. Ze hebben onze hulp dus hard nodig!

Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft in totaal namelijk 3 miljard m2 aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken.

Mathiska, onze boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Ga aan de slag met de tips uit het egelhuispakket en help de egels in je tuin en buurt. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels.