Maak een groen dak

Heb jij een schuurtje, hout- of fietsenhok? Of misschien heb je wel een afdak voor je containers? Dat is perfect geschikt voor een groen dak.

Groen dak

Sedums zijn zeer geschikt voor zo’n groen dak. Want deze planten slaan water op en kunnen extreem goed tegen hitte. Ook te koop als kant-en-klare matten. Zo'n sedumdak ziet er niet alleen mooi uit. Je helpt er ook de vlinders en bijen mee.

Klimplanten

Je kunt de boel natuurlijk ook laten begroeien met klimop of een ander stel klimmers. Klimop blijft het hele jaar groen. In het voorjaar levert het een mooie nestgelegenheid voor vogels op en in het najaar een welkome nectarbron voor insecten. Ook kun je eenjarigen als lathyrus, Oost-Indische kers en winde laten groeien.

Maak je tuin klimaatproof

Extreme droogte en wateroverlast…Steeds vaker kampen we met de gevolgen van klimaatverandering. Dat moet anders.  In plaats van water zo snel mogelijk afvoeren, moeten we het opvangen en vasthouden. Natuurmonumenten doet dit door klimaatbuffers aan te leggen. Help je ook mee? Ga aan de slag en maak je tuin of buurt klimaatproof met de 10 tips uit het actiepakket.
Vraag hier het gratis actiepakket aan

Nog meer tips voor een groene tuin

Mathiska, onze boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Wil je weten hoe je in jouw tuin meer bloemen, vlinders, vogels en andere dieren krijgt? Lees de tuintips van Mathiska en ga zelf aan de slag! Maak van je tuin een mini-natuurgebied 
Bekijk hier alle tuintips

logo