Ga direct naar inhoud

Maak je buurt klimaatproof

Wat je in je tuin kan, kan je ook in de buurt: zorg voor meer groen en minder steen! Houd regenwater langer vast en laat het niet rechtsreeks naar het riool stromen. Maak je buurt beter bestand tegen hittestress en wateroverlast. Goed voor de natuur en voor je buurtgenoten. Dus mobiliseer een paar buren en ga aan de slag!

Geveltuin stad

Maak een geveltuintje

Haal een paar stenen weg en plant hier een paar klimplanten, zoals klimop of klimhortensia. Het water stroomt dan niet direct naar het riool. En het ziet er een stuk leuker uit!

Boomspiegels vergroenen

Zet bloemen of planten in de aarde rondom een boom. Deze houden het water vast en het is ook goed voor de biodiversiteit. Vlinders en bijen zullen je dankbaar zijn!

Samen met de gemeente

Wie weet zijn er bij jouw gemeente wel subsidies om je buurt of tuin te vergroenen. Er kan vaak meer dan je denkt! Informeer bij je gemeente over de mogelijkheden om met de buurt een groenstrook of een stukje grond dat niet wordt gebruikt, in te zaaien.

Maak je tuin klimaatproof

Extreme droogte en wateroverlast…Steeds vaker kampen we met de gevolgen van klimaatverandering. Dat moet anders.  In plaats van water zo snel mogelijk afvoeren, moeten we het opvangen en vasthouden. Natuurmonumenten doet dit door klimaatbuffers aan te leggen. Help je ook mee? Ga aan de slag en maak je tuin of buurt klimaatproof met de 10 tips uit het actiepakket.

Vraag hier het gratis actiepakket aan

Nog meer tips voor een groene tuin

Mathiska, onze boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Wil je weten hoe je in jouw tuin meer bloemen, vlinders, vogels en andere dieren krijgt? Lees de tuintips van Mathiska en ga zelf aan de slag! 

Bekijk hier alle tuintips