Met eigen boot naar Marker Wadden

Het Haveneiland is een nieuwe vaarbestemming in het Markermeer. Je bent van harte welkom om met je eigen boot een bezoek brengen aan dit unieke natuurparadijs. Er zijn ligboxen en er is een stapelsteiger.

Boten

Haven Marker Wadden

Kom met je eigen boot naar Marker Wadden en ontdek dit nieuwe natuurgebied. Maak vanuit de haven een wandeling over het eiland en bewonder de talrijke vogels vanuit de kijkpunten.

In de haven zijn 26 boxen en één stapelsteiger waar meerdere boten kunnen liggen. Het is helaas niet mogelijk om vooraf een plaats te reserveren.

Bekijk hier het havenreglement

Waar ligt Marker Wadden?

Om naar de havenmonding van Marker Wadden te varen gebruik je de volgende coördinaten:
B: 52.578103
L: 5.367917

Wat is de diepgang van de haven op Marker Wadden?

De diepgang van de haven is 2.90 meter.

Kan ik reserveren voor een ligplaats?

Je kunt helaas nog niet reserveren voor een ligplaats. Wij willen dit in de toekomst wel mogelijk maken.

Waarom moet ik betalen?

Voor het beheer en onderhoud van dit natuurgebied vragen we aan alle bezoekers een gebiedsbijdrage. Als je met de boot komt, betaal je daarnaast liggeld om aan te leggen en te verblijven in de haven van Marker Wadden. Je mag maximaal 3 nachten op het eiland blijven slapen.

Hoe kan ik op het eiland mijn havengeld betalen?

Onze havenmeester heeft een pin-terminal waar je eenvoudig met pinpas of creditcard je gebiedsbijdrage en liggeld kunt betalen. Betalen met contant geld is helaas niet mogelijk op het eiland.

Waarom is er geen betaal(haven)paal?

Veel havens hebben een betaalpaal waar je met je pinpas af kunt rekenen. Op Marker Wadden hebben we die niet omdat een dergelijke paal duur is in aanschaf en onderhoud. Bovendien is de stroomvoorziening op het eiland beperkt.

voor boten in de haven

Voor de pleziervaart wordt voor overnachting in een box liggeld gevraagd.

  • Liggeld 24 uur € 1,30 per meter bootlengte in het laagseizoen (1 november t/m 31 maart) en € 1,90 per meter in het hoogseizoen (1 april t/m 31 oktober);
  • Voorbeeld berekening: voor een boot van 10 meter betaal je € 13,- (10 x 1,30) in het laagseizoen;
  • Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting over de gebiedsbijdrage.

 

Regels vanaf 25 september 2021 
Het eilandpaviljoen (onze horecagelegenheid) is alleen toegankelijk op vertoon van de QR-code in de corona check app. De entree is aan de voorzijde. Er wordt tevens om een legitimatiebewijs gevraagd. Deze regels gelden ook voor het terras.

 

Betonningsschema vanaf 8 september 2018

Betonning bij de haven van Marker Wadden

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo