Ga direct naar inhoud

Met eigen boot naar Marker Wadden

Het Haveneiland is een nieuwe vaarbestemming in het Markermeer. Je bent van harte welkom om met je eigen boot een bezoek brengen aan dit unieke natuurparadijs. Er zijn ligboxen en er is een stapelsteiger.

Boten

Haven Marker Wadden

Kom met je eigen boot naar Marker Wadden en ontdek dit nieuwe natuurgebied. Maak vanuit de haven een wandeling over het eiland en bewonder de talrijke vogels vanuit de kijkpunten.

In de haven zijn 26 boxen en één stapelsteiger waar meerdere boten kunnen liggen. Het is helaas niet mogelijk om vooraf een plaats te reserveren.

Waar ligt Marker Wadden?

Om naar de havenmonding van Marker Wadden te varen gebruik je de volgende coördinaten:

B: 52.578103

L: 5.367917

Wat is de diepgang van de haven op Marker Wadden?

De diepgang van de haven is 2.90 meter.

Kan ik reserveren voor een ligplaats?

Je kunt helaas niet reserveren voor een ligplaats. 

Waarom moet ik betalen?

Inkomsten uit de haven, de veerdienst, de horeca en de verhuur van de vakantiewoningen zijn nodig om niet alleen het natuurgebied, maar ook de nederzetting en de recreatieve voorzieningen te onderhouden.

Hoe kan ik op het eiland mijn havengeld betalen?

Onze havenmeester heeft een pin-terminal waar je eenvoudig met pinpas of creditcard kunt betalen. Betalen met contant geld is helaas niet mogelijk op het eiland.

Waarom is er geen betaal(haven)paal?

Veel havens hebben een betaalpaal waar je met je pinpas af kunt rekenen. Op Marker Wadden hebben we die niet omdat een dergelijke paal duur is in aanschaf en onderhoud. Bovendien is de stroomvoorziening op het eiland beperkt.

Welke voorzieningen zijn er op Marker Wadden? 

Marker Wadden heeft een hele mooie maar ook eenvoudige natuurhaven. Als havengast kun je gebruik maken van douches en toiletten op het eiland. Ook is er een eilandpaviljoen dat wordt gerund door vrijwilligers en geopend is van ongeveer 10:00 tot ongeveer 17:00. Er is geen walstroom, aftappunt vuilwater, afvalcontainer of brandstof. 

Tarieven voor boten in de haven

Vanaf 1 juli 2022 geldt voor de pleziervaart het volgende:

  • Dag liggeld: € 9,95 per dag en per boot, € 6,95 voor leden van Natuurmonumenten.
  • Nacht liggeld: € 1,30 per meter bootlengte in het laagseizoen (1 november t/m 31 maart) en € 1,90 per meter in het hoogseizoen (1 april t/m 31 oktober). Er is geen korting voor leden van Natuurmonumenten. Let op: als je komt overnachten betaal je tevens het dag liggeld. 

Houd hierbij rekening met het volgende: 

  • Bij meerdaags verblijf wordt elke dag het dag liggeld gerekend. Bij vertrek voor 12:00 hoeft voor de betreffende dag geen dag liggeld te worden betaald. 
  • Op de dag van aankomst wordt altijd het dag liggeld berekend, ook als de boot bijvoorbeeld ’s avonds aankomt en blijft overnachten.
  • Voorbeeld: een boot komt om 18:00 aan en wil twee nachten blijven, na de tweede nacht is de boot voor 12:00 weg. Dan betaal je 2x het dag liggeld en 2x het nacht liggeld voor jouw verblijf.

Lees hier het havenreglement

Betonningsschema vanaf 8 september 2018

Betonning bij de haven van Marker Wadden