Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

De natuur in

Varen in de natuur

Lekker uitwaaien doe je op het water! Onze boswachters nemen je mee naar de mooiste plassen en meren. Op talloze plekken in Nederland kun je mee met een boottocht. Of pak de peddels en ga zelf op pad met een kanoroute.

De Wieden tot aan de horizon

De Wieden moét je vanaf het water zien. Er zijn allerlei mogelijkheden. Vaar bijvoorbeeld mee naar het verdronken dorp Beulake of naar de grootste eendenkooi van Nederland. Alle boottochten vertrekken vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

Reserveer een boottocht

Vaar mee naar Marker Wadden

Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling en observeer de vogels. Zie vanaf de uitkijktoren hoe de natuur zich ontwikkelt op het kersverse eiland in het Markermeer. De eerste afvaart is op 20 april.

Boek hier de veerboot
filter plus

Met de fluisterboot op het Naardermeer

Vaar met de boswachter naar het hart van het Naardermeer. In het voorjaar kun je de broedende aalscholvers van heel dichtbij bespieden in de kijkhut. Vanaf de zomer varen we naar de eendenkooi, een plek waar zelden iemand komt. Voor kinderen is er een speciale watersafari.

Reserveer een boottocht
filter plus

Huur een boot met gids

Dagje uit met familie of vrienden? Of met je collega's even iets heel anders doen? Boek dan een privévaartocht met gids. De schipper bestuurt niet alleen de boot, maar vertelt je ook over de prachtige natuur om je heen. Ontdek de schoonheid van het Naardermeer, De Wieden, Nieuwkoopse Plassen en Zwarte Meer. Afhankelijk van de periode van het jaar varen we naar de aalscholvers of naar de eendenkooi.

Reserveer een privévaartochtBekijk alle groepsuitjes
 • Kanovaren

  Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

  Verken vanaf het water de prachtige oevers van de Vuntus, een van de Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze kanoroute zie je een zeer afwisselend landschap met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen, polders en wegen.

  • 4.8 km
 • Kanovaren

  Kanoroute Giethoorn-Rood in De Wieden

  Een afwisselende kanoroute door het karakteristieke dorp Giethoorn en langs wuivende rietkragen.

  • 9.22 km
 • Agenda

  Bedrijfsuitje in De Wieden
  za 24 aug
  Varen

  Vaartocht zwerven met de boswachter - De Wieden

  Zwerf met de boswachter naar de mooiste plekken in De Wieden en ervaar hoe dit gebied ontstond en elke dag beschermd en beheerd wordt. De boswachters nemen je graag mee naar hun favoriete plekken in De Wieden.

  Bloembommetjes maken
  za 24 aug
  Varen

  Boottocht naar eendenkooi Naardermeer

  Naar de historische eendenkooi van het Naardermeer? Vaar mee met de fluisterboot!

  Zeilpunteren in De Wieden
  za 24 aug
  Varen

  Zeilpunteren in De Wieden

  Ga mee zeilpunteren en geniet van unieke natuur en vaarcultuur in De Wieden.

  Op pad met de route app

  Ontdek de mooiste routes met de app 'Natuur Routes'. Meer dan 300 wandel-, fiets- en kanotochten staan voor je klaar op je smartphone. Het routekaartje laat je precies zien waar je bent. Op markante punten krijg je verhalen te horen over de natuur om je heen.

  Bekijk de app
  logo