Ponttijden Tiengemeten

Vanaf maandag 15 maart vaart de pont weer (beperkt) voor bezoekers. De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom hebben we op en rondom de pont maatregelen genomen. Lees hier alles wat je over de pont moet weten.

pont tiengemeten

Veiligheid

Een uitstapje naar Tiengemeten is heerlijk! Even een dag er écht tussenuit.

Als we allemaal goed voor elkaar zorgen door ons te houden aan alle voorschriften, dan kunnen we ook van (de natuur op) het eiland blijven genieten.

Heb je zin om naar Tiengemeten te komen, doorloop dan de volgende stappen:

 1. Koop je kaartje online voor de dag en het tijdstip waarop je over wilt varen.
 2. Laat bij het betreden van de pont je pontkaartje zien ter controle door het met gestrekte arm aan te bieden.
 3. Ben je 13 jaar of ouder? Zet een (niet medisch) mondkapje op vóórdat je aan boord stapt. Aan boord is het dragen van een mondkapje verplicht!
 4. Ga op 1,5 meter afstand staan van andere passagiers die niet tot jouw huishouden behoren.

Goed om te weten:

 • Na boeking van je pontkaartje staat je dag en tijdstip vast. Het is niet mogelijk om nog te verschuiven of restitueren.
 • Het infopunt en de toiletten aan vaste wal zijn gesloten.
 • Niet alle voorzieningen zijn geopend. De natuur is dagelijks toegankelijk. Het Bezoekerscentrum is open op dinsdag t/m zondag. Voor koffie/thee verwijzen we je door naar Gasterij de Gezusters en voor de toiletten naar het openbare gedeelte van het Landbouwmuseum. Bekijk op deze pagina alle openingstijden
 • Vóór het opstappen is een punt ingericht waar je je handen kunt desinfecteren.
 • Zorg zelf voor een mondkapje.
 • Je kunt niet overdekt overvaren.
 • Het pontkaartje is een retourticket. Je boekt alleen het tijdstip van overvaren naar het eiland. Stel je retourvaart niet uit tot het allerlaatste moment: zo ontstaat spreiding in het terugvaren. Voor gasten van Herberg Tiengemeten: terugvaren met dit pontkaartje kan dus ook op een andere dag.
 • Heb je een buitenlandse postcode? Boek dan je kaartje via onze Ledenservice: +31 33 47 97 111. Do you live outside the Netherlands, please contact our 'Ledenservice': +31 33 47 97 111 (business days between 9.00-17h). 

Vaartijden pont

Maandag t/m donderdag vanaf vaste wal:

10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 uur

Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf vaste wal:

10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 - 18.00 - 19.00 uur

Vanaf Tiengemeten (maandag t/m zondag):

De terugvaart vanaf het eiland naar de vaste wal is ongeveer 10 minuten later dan de vertrektijden. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Staat er bij aankomst namelijk niemand, dan vertrekt de pont meteen terug. 

Prijzen

Retour Nieuwendijk – Tiengemeten

Kinderen tot 2 jaar: gratis
Kinderen van 2 t/m 12 jaar: lid € 2,00 niet-lid € 4,00
Volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar): lid € 4,00 niet-lid € 6,00
Een eigen fiets mag gratis mee op de pont.

Pontkaartje kopen

Het is alleen mogelijk om je pontkaartje online te kopen. Bestellen kan hier.

Let op: na boeking van je pontkaartje staat je dag en tijdstip vast. Het is niet mogelijk om nog te verschuiven of restitueren.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving naar pont

Er zijn wegwerkzaamheden aangekondigd op diverse wegen. Op VanAnaarBeter kun je je route vooraf controleren. De pont wacht namelijk niet! 

Vanaf de A29 Rotterdam-Zierikzee afslag Numansdorp/Zuid-Beijerland, na afslag richting Zuid-Beijerland, volg je de borden Tiengemeten (veerdienst).

Navigatieadres:
Nieuwendijk 1
3284 KR in Zuid-Beijerland

Openbaar vervoer

Er rijdt een (door vrijwilligers gereden) buurtbus van Zuid-Beijerland direct naar de pont. Kijk op 9292.nl voor de actuele dienstregeling.

Gratis parkeren

Bij de afvaart is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Tijd over aan vaste wal?

Als je wat tijd over hebt voordat de pont naar Tiengemeten afvaart, kun je de Tiendgorzen even in. Dit kleine, maar vogelrijke natuurgebied ligt direct aan het parkeerterrein. Door het gebied loopt een kort wandelpad.

Muggen & dazen

Op warme, windstille dagen zijn er dazen en muggen op Tiengemeten. Zodra er een beetje wind is, zijn de beestjes verdwenen. Wij raden aan om op de windstille dagen DEET mee te nemen. Dit is eventueel ook te koop in het Bezoekerscentrum.

Openingstijden

Bekijk vooraf de openingstijden van de faciliteiten op Tiengemeten.

Vragen

Voor vragen kun je bellen met het Bezoekerscentrum Tiengemeten via 0186-660214 of stuur een e-mail naar [email protected]

 

Wat neem je mee als je in de lente naar Tiengemeten gaat?

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo