Ponttijden Tiengemeten

Wanneer je op de pont naar Tiengemeten stapt begint het avontuur al. Je vaart 'het vuile gat' over en meert aan in de centrale haven in de kern van Tiengemeten. Hier bevinden zich de meeste faciliteiten en vanaf daar starten ook alle wandelroutes. Op deze pagina boekt u alvast ponttickets voor deze bijzondere beleving. Let op! Tussen 1 november en 1 april zijn de voorzieningen niet altijd geopend.

pont tiengemeten

Veiligheid

Een uitstapje naar Tiengemeten is heerlijk! Even een dag er écht tussenuit. Er geldt een dringend advies op de veerpont voor het dragen van een mondkapje. Daarnaast vragen wij je om je zo veel mogelijk te houden aan de 1,5 meter verplichting. Let op: neem wel een mondkapje mee, want deze is vanaf 6 november verplicht in het hele Bezoekerscentrum.

Goed om te weten:

  • Koop je pontkaartje(s) vooraf online voor de dag en het tijdstip waarop je over wilt varen.
  • Na boeking van je pontkaartje staat je dag en tijdstip vast. Het is niet mogelijk om nog te verschuiven of restitueren.
  • Het pontkaartje is een retourticket. Je boekt alleen het tijdstip van overvaren naar het eiland. Stel je retourvaart niet uit tot het allerlaatste moment: zo ontstaat spreiding in het terugvaren. Voor gasten van Herberg Tiengemeten: terugvaren met dit pontkaartje kan dus ook op een andere dag.
  • Je kunt niet overdekt overvaren.
  • LET OP: vanaf 6 november geldt er een mondkapjesplicht in het hele Bezoekerscentrum, dus neem een mondkapje mee.
  • LET OP: tussen 1 november en 1 april zijn de voorzieningen op Tiengemeten niet altijd geopend! Bekijk vooraf op deze pagina de openingstijden van de voorzieningen op Tiengemeten. 
  • LET OP: de Haringvlietbrug kan voor veel vertraging zorgen i.v.m. gedeeltelijke afsluiting. Houdt hier rekening mee. Kijk voor actuele info op www.vananaarbeter.nl
  • Heb je een buitenlandse postcode? Boek dan je kaartje via onze Ledenservice: +31 33 47 97 111. Do you live outside the Netherlands, please contact our 'Ledenservice': +31 33 47 97 111 (business days between 9.00-17h). 

Vaartijden pont (1 oktober t/m 30 april)

Maandag t/m zondag vanaf vaste wal:
10.00 - 11.00 - 12.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 uur

LET OP: om 13.00 uur vaart er dus geen pont.

Vanaf Tiengemeten (maandag t/m zondag):
De terugvaart vanaf het eiland naar de vaste wal is ongeveer 10 minuten later dan de vertrektijden. Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

LET OP: om ± 13.10 uur vaart er geen pont terug naar vaste wal.

Prijzen

Retour Nieuwendijk – Tiengemeten

Kinderen tot 2 jaar: gratis
Kinderen van 2 t/m 12 jaar: lid € 2,00 niet-lid € 4,00
Volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar): lid € 4,00 niet-lid € 6,00
Een eigen fiets mag gratis mee op de pont.

Pontkaartje kopen

Het is alleen mogelijk om je pontkaartje online te kopen. Bestellen kan hier.

LET OP: na boeking van je pontkaartje staat je dag en tijdstip vast. Het is niet mogelijk om nog te verschuiven of restitueren.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving naar pont

Er zijn wegwerkzaamheden op diverse wegen, waaronder op de A29 aan de Haringvlietbrug. Op VanAnaarBeter kun je je route vooraf controleren. De pont wacht namelijk niet! 

Vanaf de A29 Rotterdam-Zierikzee afslag Numansdorp/Zuid-Beijerland, na afslag richting Zuid-Beijerland, volg je de borden Tiengemeten (veerdienst).

Navigatieadres:
Nieuwendijk 1
3284 KR in Zuid-Beijerland

Openbaar vervoer

Er rijdt een (door vrijwilligers gereden) buurtbus van Zuid-Beijerland direct naar de pont. Kijk op 9292.nl voor de actuele dienstregeling.

Gratis parkeren

Bij de afvaart is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Honden

Honden zijn welkom op Tiengemeten, tenminste... aan de lijn! Alleen in het ruige struingebied in het westen zijn honden niet welkom. Ook niet aan de lijn. In de rietruigten verschuilen vogels zich en hun rust willen wij daar graag bewaren.

Toestemming voor een activiteit

Wil je een (sport)activiteit organiseren op Tiengemeten? Dan heb je toestemming nodig van Natuurmonumenten. Sommige plekken in de natuur zijn namelijk te kwetsbaar of verstoringsgevoelig. Andere plekken zijn minder geschikt omdat het kan leiden tot overlast voor bewoners of andere bezoekers. Wij houden hier rekening mee. Op deze pagina lees je alles over de toestemmingen

Tijd over aan vaste wal?

Als je wat tijd over hebt voordat de pont naar Tiengemeten afvaart, kun je de Tiendgorzen even in. Dit kleine, maar vogelrijke natuurgebied ligt direct aan het parkeerterrein. Door het gebied loopt een kort wandelpad.

Muggen & dazen

Op warme, windstille dagen zijn er dazen en muggen op Tiengemeten. Zodra er een beetje wind is, zijn de beestjes verdwenen. Wij raden aan om op de windstille dagen DEET mee te nemen. Dit is eventueel ook te koop in het Bezoekerscentrum.

Vragen

Voor vragen specifiek over tickets voor de pont kun je bellen met onze Ledenservice via 033-4797111 (werkdagen 9.00-17.00 uur).

Voor overige vragen over Tiengemeten kun je bellen met het Bezoekerscentrum Tiengemeten via 0186-660214 of stuur een e-mail naar [email protected]

 

Wat neem je mee als je in de herfst naar Tiengemeten gaat?

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo