Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ponttijden Tiengemeten

Vaar mee met de pont van Natuurmonumenten. Naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. En geniet onderweg van wolken, wind en water.

Pont Tiengemeten

Bestel je ponttickets hier

 

Vertrektijden pont april t/m oktober

Vanaf vaste wal (maandag t/m zondag):

10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 uur

Vanaf vaste wal (vrijdag t/m zondag):

Extra afvaarten om 18.00 uur en 19.00 uur. Je kunt dus in het weekend lekker lang op Tiengemeten blijven!

Vanaf Tiengemeten (maandag t/m zondag):

± 10 minuten over het hele uur. Op maandag t/m donderdag gaat de laatste pont om ±17.10 uur terug naar vaste wal. Op vrijdag t/m zondag om ±19.10 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!


LET OP: 

Op maandag is alles, behalve de natuur en de toiletten en koffie/thee in het Bezoekerscentrum, gesloten. Bekijk op deze pagina alle openingstijden.

 

Vertrektijden pont november t/m maart

Vanaf vaste wal (maandag t/m zondag):

10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 uur

Vanaf Tiengemeten (maandag t/m zondag):

± 10 minuten over het hele uur. De laatste pont vaart om ±17.10 uur terug naar vaste wal. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!

 

LET OP: 

Tijdens de wintermaanden (november t/m maart) is bijna alles met winterslaap: de natuur, toiletten en koffie/thee in het Bezoekerscentrum zijn wel toegankelijk en Herberg Tiengemeten heeft beperkte openingstijden. Kijk vooraf even op de website van de Herberg! 


Prijzen

Retour Nieuwendijk – Tiengemeten

Kinderen tot 2 jaar: gratis
Kinderen van 2 t/m 12 jaar: leden € 2,00 | niet-leden € 4,00
Volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar): leden € 4,00 | niet-leden € 6,00
Een eigen fiets mag gratis mee op de pont.

Combikaartje pont + musea

Op het eiland zijn twee musea (beiden niet van Natuurmonumenten): het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum. Wil je beide musea bezoeken, dan kun je bij het Infopunt aan vaste wal een combikaartje kopen voor de pont en twee musea (leden: € 10,50 | niet-leden: € 12,50). Het combikaartje is uitsluitend te koop in het Infopunt (dus niet online te koop).

Pontticket kopen

  1. Koop je pontticket(s) vooraf online.
  2. Koop je ticket bij het Infopunt aan de vaste wal. Openingstijden Infopunt april t/m oktober: dinsdag t/m zondag tussen 9.30 en 16.00 uur. 
  3. Infopunt gesloten? Betaal je kaartje contant aan de schipper.

Enkele reis (terug) kopen kan in het bezoekerscentrum

Veel bezoekers komen met hun fiets met charters naar Tiengemeten. Een aantal mensen neemt dan de pont van Tiengemeten naar Nieuwendijk terug om vervolgens naar hun eindbestemming te fietsen. Voor de pont terug moet u een enkele reis te kopen. Dit kan in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Vraag ernaar bij de kassa in de winkel. Een enkele reis is niet online te koop.

Vrijwilliger Informatiepunt Tiengemeten

Winkel

Bereikbaarheid

Routebeschrijving naar pont

Vanaf de A29 Rotterdam-Zierikzee afslag Numansdorp/Zuid-Beijerland. Na de afslag volg je richting Zuid-Beijerland de borden Tiengemeten (veerdienst).

Navigatieadres:
Nieuwendijk 1
3284 KR in Zuid-Beijerland

Openbaar vervoer

Er rijdt een (door vrijwilligers gereden) buurtbus van Zuid-Beijerland direct naar de pont. Kijk op 9292.nl voor de actuele dienstregeling.

Overig

Gratis parkeren

Bij de afvaart is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Tijd over aan vaste wal?

Als je wat tijd over hebt voordat de pont naar Tiengemeten vaart, kun je de Tiendgorzen even in. Dit kleine, maar vogelrijke natuurgebied ligt direct aan het parkeerterrein. Door het gebied loopt een kort wandelpad.

Muggen & dazen

Op warme, windstille dagen zijn er dazen en muggen op Tiengemeten. Zodra er een beetje wind is, zijn de beestjes verdwenen. Wij raden aan om op de windstille dagen DEET mee te nemen. 

Vragen

Voor vragen kun je bellen met het Bezoekerscentrum Tiengemeten via 0186-660214 of stuur een e-mail naar [email protected]. Bekijk de voorwaarden veerdienst Tiengemeten.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo