Ga direct naar inhoud
Natuur & horeca

De Carolinahoeve

  • Restaurant
  • Café
  • Toilet
De Carolinahoeve

De Carolinahoeve

Op een unieke open plek in de Onzalige Bossen bevindt zich restaurant De Carolinahoeve. Een historisch pareltje waar heerlijke gerechten en lekkere drankjes geserveerd worden. Ook voor de kinderen is er veel vertier zoals een zandbak, schommels, tafeltennistafel, ringen en slingertouwen.

Meer over De Carolinahoeve
 • Overnachten
 • Vergaderen
 • Routes
 • Agenda
 • Over de locatie

  De Carolinahoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen.

  De hoeve ligt op een prachtig autovrij terrein.

  Vanaf Parkeerplaats de Lappendeken, de Steeg is de Carolinahoeve wandelend, fietsend of te paard te bereiken. (1,5 km)

  Bekijk de gehele geschiedenis

  De Carolinahoeve bestaat al sinds 1846, op de website van De Carolinahoeve is een tijdlijn met meerdere foto's te zien. 

  En De Carolinahoeve is niet alleen een plek waar onze bezoekers prettig kunnen verblijven, ook voor onze bosbewoners is deze locatie van grote waarde. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Natuurmonumenten maakt het gebouw extra geschikt als verblijfplaats voor vleermuizen en zaaide het erf in met een kruidenrijk bloemenmengsel. Soorten die bijdragen aan geschikt leefgebied voor insecten, zoals de wilde bij.

  Vleermuisopeningen

  Autovrij

  De Carolinahoeve is autovrij. Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van De Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Het is vanaf hier c.a. 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve. Mindervaliden kunnen een auto-dagvergunning aanvragen bij De Carolinahoeve.

  De Carolinahoeve

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  De Carolinahoeve

  Nieuws van de locatie

  Direct naar

  De Carolinahoeve

  Wat wij hier doen

  Samen met Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten werkt in een aantal gebieden samen met de groenste horecagelegenheden van Nederland. Het horeca-aanbod wordt op duurzame wijze geproduceerd en komt veelal uit de streek. Daarnaast is er veel aandacht voor natuurbescherming en natuurbeleving in de directe omgeving. Een bezoek aan horecagelegenheden in onze gebieden kan vaak worden gecombineerd met een rondleiding van de boswachter of andere activiteiten van Natuurmonumenten.

  Horeca en Natuurmonumenten