Ga direct naar inhoud
Natuur & horeca

De Carolinahoeve

  • Restaurant
  • Café
  • Toilet
De Carolinahoeve

De Carolinahoeve

Op een unieke open plek in de Onzalige Bossen bevindt zich restaurant De Carolinahoeve. Een historisch pareltje waar heerlijke gerechten en lekkere drankjes geserveerd worden. Ook voor de kinderen is er veel vertier zoals een zandbak, schommels, tafeltennistafel, ringen en slingertouwen.

Meer over De Carolinahoeve
 • Overnachten
 • Vergaderen
 • Routes
 • Agenda
 • Over de locatie

  De Carolinahoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen.

  De hoeve ligt op een prachtig autovrij terrein.

  Vanaf Parkeerplaats de Lappendeken, de Steeg is de Carolinahoeve wandelend, fietsend of te paard te bereiken. (1,5 km)

  Bekijk de gehele geschiedenis

  De Carolinahoeve bestaat al sinds 1846, op de website van De Carolinahoeve is een tijdlijn met meerdere foto's te zien. 

  En De Carolinahoeve is niet alleen een plek waar onze bezoekers prettig kunnen verblijven, ook voor onze bosbewoners is deze locatie van grote waarde. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Natuurmonumenten maakt het gebouw extra geschikt als verblijfplaats voor vleermuizen en zaaide het erf in met een kruidenrijk bloemenmengsel. Soorten die bijdragen aan geschikt leefgebied voor insecten, zoals de wilde bij.

  Vleermuisopeningen

  Autovrij

  De Carolinahoeve is autovrij. Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van De Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Het is vanaf hier c.a. 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve. Mindervaliden kunnen een auto-dagvergunning aanvragen bij De Carolinahoeve.

  Even op adem komen

  Eten & Drinken Carolinahoeve

  Bij de Carolinahoeve geniet je naast het uitzicht ook van heerlijke gerechten of een lekker drankje. Door het gebruik van lokale en biologische producten is het naast smaakvol ook minder belastend voor het milieu.

  Bekijk het menu

  Overnachten

  Een verborgen parel midden in de natuur, waar reeën, edelherten, wilde zwijnen en Schotse Hooglanders parmantig paraderen in je achtertuin. Deze vakantiewoning heeft twee verdiepingen en plaats tot 6 personen.

  Overnachten in de Natuur
  Vergaderen in de Natuur

  Vergaderen

  Brainstormen, vergaderen of een teamdag in de natuur werkt het allemaal erg goed. Met alle inspiratie op de Veluwezoom is het vergaderen een unieke ervaring.

  Vergaderen bij De Carolinahoeve

  Fietsroute Veluwezoom Velperwaarden

  Stap op de pedalen en geniet van deze fietstocht langs glooiende heidevelden, pittoresk parkbos, weidse uiterwaarden en eeuwenoude bossen.

  • 23 km

  Hardlooproute Lappendeken Carolinahoeve

  De hardlooproute voert je langs eeuwenoude beukenlanen, graslanden en monumenten. En als je goed kijkt spot je onderweg misschien wel een wild zwijn.

  • 5 km

  Wandelroute Beekhuizen Keienberg Veluwezoom, bij Velp

  Wandel over een paradijselijk landgoed, hoor de vogels zingen en het water klateren, geniet van mooie doorkijkjes en neem het spiraalpad richting Keienberg.

  • 4 km
 • De Carolinahoeve

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  De Carolinahoeve

  Nieuws van de locatie

  Direct naar

  De Carolinahoeve

  Wat wij hier doen

  Samen met Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten werkt in een aantal gebieden samen met de groenste horecagelegenheden van Nederland. Het horeca-aanbod wordt op duurzame wijze geproduceerd en komt veelal uit de streek. Daarnaast is er veel aandacht voor natuurbescherming en natuurbeleving in de directe omgeving. Een bezoek aan horecagelegenheden in onze gebieden kan vaak worden gecombineerd met een rondleiding van de boswachter of andere activiteiten van Natuurmonumenten.

  Horeca en Natuurmonumenten