Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute herten spotten in het Deelerwoud, Veluwe

Waar: Deelerwoud

Wandelroute herten spotten in het Deelerwoud, Veluwe
1 uur 53
5,7 km

Over de route

Maak een afwisselende wandeling door uitgestrekte bossen en heidevelden in natuurgebied Deelerwoud en geniet onderweg van edelherten en damherten. Ook Schotse hooglanders en wilde zwijnen kun je hier tegenkomen. Verrekijker aanbevolen! Het Deelerwoud heeft alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt. Uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden in een glooiend landschap, waar je heerlijk kunt wandelen. En: de herten en zwijnen hebben hier rust. Het moet raar lopen wil je deze prachtige dieren tijdens je wandeling niet zien.

Volg de blauwe pijlen.

Tips

  • Let op: deze route is najaar 2023 aangepast, wie de blauwe pijlen volgt loopt altijd goed.
  • Let op: de paden zoals die staan aangegeven op de onderliggende OSM-kaart komen niet altijd overeen met de werkelijkheid. De situatie in het veld is leidend. Respecteer de natuur en wandel niet op dichtgegooide of afgesloten paden.

Waar kun je starten

Edelherten in het Deelerwoud
Startpunt

Deelerwoud, parkeerplaats Oude Arnhemseweg

Wat kom je onderweg tegen?

Schotse hooglanders

1. Schotse hooglanders

De Schotse hooglanders zijn onze natuurlijke grasmaaiers. Ze grazen veel gras en voorkomen dat de heide dichtgroeit met bomen. Blijf op enige afstand (minimaal 25 meter), vooral als er kalfjes zijn.

Herten

2. Herten

De kans dat je damherten en edelherten ziet in het relatief rustige Deelerwoud, is behoorlijk groot. Blijf op de paden, maak niet te veel lawaai en kijk goed links en rechts van het pad!

Zes reptielen

3. Zes reptielen

In dit gebied leven zes reptielen: zandhagedis, adder, ringslang, gladde slang, levendbarende hagedis en hazelworm. Op warme dagen scharrelt de felgroene zandhagedis graag langs de wandelpaden.