Ga direct naar inhoud
Natuurmonumenten

Help mee

Natuurmonumenten maakt zich samen met alle donateurs, leden en vrijwilligers sterk voor de natuur in Nederland. En dat is hard nodig. Slechts 15 procent van Nederland bestaat nog uit natuur. Ons doel is een natuurlijker Nederland voor iedereen. Met meer ruimte voor natuur en cultuurhistorie. Om te bewonderen, in te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Help mee

Doneren

Met jouw hulp maken we Nederland weer natuurlijker. Zo beschermen we de natuur die er nog is en vergroten we de natuur waar dat kan.

Lid worden

Als lid maak je blijvend deel uit van onze beweging. We werken samen aan een natuurlijker Nederland met meer ruimte voor erfgoed.

Meewerken

Meewerken aan en in een natuurlijker Nederland? Onze vrijwilligers zetten zich samen in voor de Nederlandse natuur.

In actie komen

Red onze bijen en vlinders. Maak van je tuin of balkon hun thuis. Vraag het gratis actiepakket aan.

Meer steunmogelijkheden

Lid worden van Natuurmonumenten, wat levert dat op?

Als lid van Natuurmonumenten ondersteun je de Nederlandse natuur. Natuur om in te spelen en te sporten, te wandelen en te fietsen. Je krijgt ook ons blad dat vier keer per jaar verschijnt. Je winkelt met korting in onze webwinkel en je maakt gebruik van aanbiedingen van onze partners.

Wat anderen zeggen...

Beschermen voor onze kleinkinderen

Marie F. uit Rozendaal

"We vinden het belangrijk dat onze kleinkinderen voor altijd kunnen blijven genieten van de natuur in Nederland. Ondanks alle oprukkende bebouwing. Natuur in ons land is schaars en ik vind dat we daar zuinig op moeten zijn."