Word lid
Natuurgebied

Velperwaarden

  Velperwaarden

  Weidevogels voelen zich thuis in de Velperwaarden.

  Tineke Velthorst

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Velperwaarden

  Over het gebied

  Vergeet je verrekijker niet als gaat fietsen langs de IJssel tussen Arnhem en Velp. Wanneer je van je fiets stapt heb je goede kans om bijzondere weidevogels te spotten! Kijk vooral ook omhoog, vanuit de lucht jagen rans- en steenuilen op muizen.

  Waterrijk natuurgebied

  De Velperwaarden zijn uiterwaarden die bij hoog water door de IJssel in bezit worden genomen. Op de oeverwal kun je zeldzame bloemen en planten zoals kleine pimpernel, echt walstro, klein vlooienkruid, bevertjes en varkenskarwijkervel tegenkomen.

  Vogelreservaat

  Het natuurgebied is een broedplaats voor veel vogels. In het gras broeden patrijzen, kieviten, grutto's en wulpen. Om de kuikens te beschermen maait Natuurmonumenten pas laat in het seizoen het gras. In de meidoorn- en sleedoornhagen nestelt de grasmus en heggenmus.

  Velperwaarden

  Wat wij hier doen

  Vogelreservaat

  Natuurgebied Velperwaarden is een broedplaats voor veel vogels. In het gras broeden patrijzen, kieviten, grutto's en wulpen. Om de kuikens te beschermen maait Natuurmonumenten pas laat in het seizoen het gras. In de meidoorn- en sleedoornhagen nestelen de grasmus en heggenmus.