Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route Bergherbos, in Montferland

Waar: Bergherbos

Mountainbiken in de bossen van Montferland
1 uur 40
26 km

Over de route

Een bosrijke route voor gevorderde mountainbikers door de heuvels van Montferland. De hoogteverschillen maken deze 26 km lange route tot een mooie uitdaging.

Wil je de route wat minder pittig? Maak dan gebruik van de lussen die zijn toegevoegd om de extra moeilijke gedeeltes omzeilen. Deze lussen zijn niet voorzien van bebording, maar wel opgenomen in het GPX bestand van deze download.

Let op bij droogte: Er zijn mulle stukken op de route en bij langdurige droogte ontstaat op de afdalingen daardoor een ‘ribbeleffect’. Dit maakt het afdalen een stuk lastiger, dus matig in zo'n geval dan alsjeblieft je snelheid! Pas als er weer voldoende regen valt kunnen wij de route weer in orde maken.

Deze route van 26 km is gemarkeerd met de gebruikelijke aanduiding van twee cirkels en een driehoek. Op de routebordjes staat in een cirkeltje ook een codering (bijv. A1a). Geef bij calamiteiten deze code door aan de hulpdiensten, zij weten dan waar je je bevindt.

MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Waar kun je starten

Akkers bij Bergherbos
Startpunt

Bergherbos, Parkeerplaats Peeske

Wat kom je onderweg tegen?

Uitspanning 't Peeske
Waterspeelplek OERRR Bergherbos

1. Uitspanning 't Peeske

Uitspanning 't Peeske is een van de startpunten van deze route. Heb je nog geen vergunning dan kun je hem hier nog kopen.

Praktische informatie

 • Mountainbiken met vignet op aangewezen paden

 • Houd je aan de gedragscode voor mountainbiken in de natuur

 • Huisregels

  Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
 • MTB fietsverhuur bij Outdoorcentrum Markant

  Mountainbikers kunnen bij Markant Outdoorcentrum gratis parkeren om vanaf daar de route van het Montferland te gaan fietsen. Op het terrein van Markant zelf ligt een MTB-track van 1,5 km die iedere mountainbiker gratis mag gebruiken als warming up! Bij de uitgifte van huurmountainbikes is altijd instructie met oefenparcours inbegrepen en huurders krijgen een MTB-helm, een rugzakje met daarin reparatie - en EHBO setje mee. Markant is altijd telefonisch stand by.
 • Bergherbos, Uitkijktoren Hulzenberg

 • Uitspanning 't Peeske

 • Outdoorcentrum Markant

 • Het Montferland

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda