Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Beetsterzwaag

Mountainbiken

MTB-route Beetsterzwaag

Deze technische en verrassende route maakt het soms lastig om snel te fietsen en enige stuurmanskunst is vereist. De route gaat door de landgoederen die de Friese adel en patriciërsfamilies ons hebben nagelaten. Je fietst langs oude lanen, open velden en het Koningsdiep of Alddjip. Ald Djip is een lust voor het fietsende oog.

MTB-Route Beetsterzwaag loopt over het terrein van wel 18 verschillende eigenaren. Bij de route is veel zorg besteed aan de inpassing in het landschap, voorkomen van conflicten tussen recreanten en voorkoming van verstoring van de natuur. Initiatiefnemer Andreas Post is dan ook een echte natuurliefhebber. Samen met de terreinbeheerders heeft hij steeds gezocht naar mogelijkheden om te recreëren met zorg voor de natuur. 

Gemarkeerde route

De route is gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Let op: MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

  Praktische informatie

  Bereikbaarheid

  Praktisch

  Extra informatie

   HuisregelsRespecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!

   De route

    Startpunt

   1Opstappunt restaurant Het Wittehuis

   2Opstappunt Bewegingscentrum Drachten

   3Opstappunt Sportcentrum Kortezwaag

   logo

   Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.