Ga direct naar inhoud
Natuurcentrum

Natuurcentrum De Marel

De marel

Welkom bij Natuurcentrum De Marel

Kom langs en we vertellen je waar Texel op dit moment op zijn mooist is, waar de orchideeën in bloei staan in Waalenburg of welke vogels nu te zien zijn op de vogelboulevard. Laat je kinderen zich uitleven in de speelnatuur van OERRR terwijl de fiets oplaadt en je jouw route verder uitstippelt. Bekijk (opgezette) vogels van dichtbij en kom alles over ze te weten. Boek een excursie om vogels, orchideeën of het wad van dichtbij te zien. Liever je eigen tempo bepalen? Volg dan een van onze wandel- of fietsroutes.

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé

Boswachter van dit gebied

Meer over Natuurcentrum De Marel

Over de locatie

Waddenpolder Waalenburg is het eerste en grootste weidevogelreservaat van Nederland. Je wandelt of fietst hier langs kronkelende kreken die stammen uit de tijd dat de zee hier nog vrij spel had. Het open landschap met op de horizon karakteristieke weidemolentjes geeft je een idee hoe elke polder in Nederland er ooit uit heeft gezien. Fiets en wandel door de polder terwijl de vogels je toeroepen. Vanaf half april verschijnen ongekend veel zeldzame bloemen. In najaar en winter vult de polder zich met Texelse schapen en grote groepen trekvogels. Vanuit Natuurcentrum De Marel ontdek je de mooiste plekken in de polder.

Ga op pad met Natuurmonumenten

Ontdek de Texelse natuur vanuit Natuurcentrum De Marel en laat je vertellen waar de natuur op dat moment op haar mooist is. Fiets langs de vogelboulevard of wandel door de weidse polder.

Klaar voor een echt avontuur? Boek een excursie en ga op pad met een boswachter op de buitendijkse kwelder De Schorren en zie lepelaars en alles wat leeft op en rond het wad.

Met je neus in de bijzondere bloemen en de weidevogels leren herkennen? Ga dan mee op wandelexcursie door de polder.

Speelnatuur op Texel

Spetter als een eend, klauter als een boomkruiper, sluip door de bosjes als een merel en bouw een groot nest als een lepelaar. In Speelnatuur van OERRR beleef je je eigen avonturen in en met de natuur. OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten. Het biedt kinderen en ouders inspiratie om verbonden te raken met de natuur. Kijk op OERRR en meld je aan!

Toegankelijkheid

Op het terrein en rondom Natuurcentrum De Marel hebben we onze uiterste best gedaan om het voor iedereen toegankelijk te maken. Zo is er een rolstoelroute ‘Ommetje De Marel' met als letterlijk hoogtepunt ‘uitzichtpunt De Hertenkamp’ die ook zeer aangenaam te belopen is met rollator of kinderwagen. Bij alle buitenbankjes is rekening gehouden met de mogelijkheid om met de rolstoel aan of naast het bankje plaats te nemen. De speelnatuur van OERRR is voor een groot deel toegankelijk met de rolstoel, zodat het voor ouder en kind mogelijk is om mee te doen.

 

Natuurcentrum De Marel

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Natuurcentrum De Marel
Natuurcentrum De Marel

Nieuws

Direct naar

Natuurcentrum De Marel

Wat wij hier doen

Ruimte voor vogels

In Natuurcentrum De Marel staat het Vogelinformatiecentrum Texel klaar om al je vragen te beantwoorden namens Natuurmonumenten. Of je nou wandelend, fietsend, te paard of met de mountainbike de natuur wil ontdekken, we vertellen je graag waar dat het beste kan en waar de gebieden van Natuurmonumenten dan op hun mooist zijn. Terwijl de fiets staat op te laden en de kinderen hun energie kwijt kunnen in de speelnatuur van OERRR, geniet je zelf van goede koffie met iets lekkers er bij. Ook voor het boeken van excursies ben je bij Natuurcentrum De Marel op het goede adres. Je gaat op stap met de boswachter in gesloten gebied, je komt op plekken waar verder niemand mag komen. En de boswachter zorgt er voor dat je niks ontgaat. Liever op je eigen tempo de natuur ontdekken? Kom langs voor de mooiste wandel- en fietsroutes en het meest actuele nieuws uit het veld.

Routes op Texel