Ga direct naar inhoud
Terug

Vogelvluchtroute op Marker Wadden

Waar: Marker Wadden

Kleine Plevier
1 uur 7
3,4 km

Over de route

Maak in vogelvlucht kennis met de nieuwe natuur van Marker Wadden en geniet van de vogels die om je heen vliegen en voedsel zoeken op de slibvelden. Onderweg kom je twee vogelkijkhutten tegen waar je de vele vogels van dichtbij kunt zien.

De route is toegankelijk voor mensen met een beperking, maar de uitkijkpunten zijn beperkt toegankelijk.

Je hond mag aangelijnd mee tot onderaan uitkijktoren Steltloper, verder niet.

Waar kun je starten

Eilandpaviljoen Marker Wadden
Dit is hét startpunt voor je bezoek aan Marker Wadden. Ontdek hier hoe de eilanden en hun natuur zijn ontstaan. Geniet van een drankje en iets lekkers, terwijl je vanaf het terras uitkijkt over het Markermeer.

  Wat kom je onderweg tegen?

  Eilandpaviljoen Marker Wadden

  1. Eilandpaviljoen Marker Wadden

  Dit is hét startpunt voor je bezoek aan Marker Wadden. Ontdek hier hoe de eilanden en hun natuur zijn ontstaan. Geniet van een drankje en iets lekkers, terwijl je uitkijkt over het Markermeer.

  In het Eilandpaviljoen vind je ook een verkooppunt voor wandelbenodigdheden of een mooi aandenken aan je bezoek, toiletten en een gehandicaptentoilet.

  2. Hulp van vrijwilligers

  Op Marker Wadden is al vanaf het begin een grote groep vrijwilligers actief. Spreek ze gerust aan, want ze hebben mooie verhalen te vertellen. Je ziet ze bij het aanplanten van helmgras, ze ontvangen de bezoekers en tellen nieuwe soorten. Of ze zijn schipper of klusser.

  Steltloper Marker Wadden

  3. Uitkijktoren Steltloper

  Een geweldig weids uitzicht heb je vanaf de Steltloper. Je kijkt over Marker Wadden en het Markermeer. Samen met de Oostvaardersplassen vormen ze Nationaal Park Nieuw Land.

  In de verte zie je de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Door aanleg van deze dijk bleef slib maar ronddwarrelen in het Markermeer. De luwte achter de eilanden van Marker Wadden zorgt ervoor dat het slib kan bezinken. Zo ontstaat helder water; goed voor planten, vissen en vogels.

  Praktische informatie

  Meer routes in de buurt

  Bekijk alle routes

  Activiteiten in de buurt

  Bekijk de agenda