Ga direct naar inhoud
De 10 leukste wandelroutes

Wandelen met kinderen

Wandelen saai? Niet als je naar deze routes gaat! OERRR zet de leukste plekjes met niet al te lange wandelroutes voor kinderen voor je op een rij. Ben je het wandelen zat? Dan bezoek je de speelnatuur, speeltuin of horeca in de buurt.

Wandelen met kinderen bij Oud Groevenbeek (Gelderland)

Bij landgoed Oud Groevenbeek is een mooie wandelroute die goed met kinderen te lopen is (2,3 km, zo'n 35 min.). Daarna kun je lekker bijkomen in het gezellige theehuis midden op het landgoed.

Bekijk deze route

Wandelen op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen (Noord-Holland)

Buitenplaats Boekesteyn is een goed startpunt voor je wandeling, excursie, speurtocht of kinderfeestje. Bij het gezellige café-restaurant Brambergen serveren ze koffie en broodjes met uitzicht op de avontuurlijke speelnatuur van OERRR. Er zijn 2 leuke, korte routes om samen met je kinderen te wandelen.

Naar de route

Wandelen in de Oisterwijkse Bossen (Noord-Brabant)

Vlakbij Oisterwijk vind je de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een afwisselend bosgebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Heerlijk om op avontuur te gaan. Speciaal voor kinderen zijn er meerdere wandelroutes van rond de 3 km.

Check deze route

Wandel naar de belevenisboerderij in Schieveen (Zuid-Holland)

Via het Polderpad wandel je met de kinderen door de natuur van de Zuidpolder en kom je uit bij Belevenisboerderij Schieveen. Hier kun je ravotten in Speelnatuur van OERRR en knuffelen met boerderijdieren. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Check deze wandelroute

Ben jij al OERRR?

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor €2,50 per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

Meld je aanLees meer

Wandelen bij Fort bij Spijkerboor (Noord-Holland)

Van april tot in september is Fort bij Spijkerboor regelmatig opengesteld voor publiek. In zo'n 20 minuten wandel je er een rondje omheen. Voor wat grotere kinderen is het fort een groot avontuur.

Bekijk het fort

Wandelroute in de Kaapse Bossen (Utrecht)

Wandel met je kinderen over lanen en bospaadjes in de Kaapse Bossen bij Doorn. Onderweg is er van alles te doen en ontdekken: een uitkijktoren, klimbomen, bijzondere stenen en zand om in te spelen. Deze route is 5 km (1u 41 min).

Check de route

Wandelen bij Nationaal Park Veluwezoom (Gelderland)

Voor kinderen is het hier een paradijs. In het bezoekerscentrum valt al veel te zien en te ontdekken. Buiten, naast de brasserie, ligt een speeltuin. En aan het begin van de groene wandelroute, langs de schaapskooi, vind je in het bos een klim- en klauterpad. Er zijn meerdere leuke wandelroutes: je ontdekt ze via een speurtocht.

Bekijk de route

Wandelen in de Onlanden (Drenthe)

Dichtbij de stad Groningen ligt een natuurgebied van circa 3.500 aaneengesloten voetbalvelden groot, met ruige hooilanden, moerasbos en volop ruimte voor overtollig water. Bezoek de bijzondere uitkijktoren in natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden.

Naar de route

Wandelen op Tiengemeten (Zuid-Holland)

Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Struin met de kinderen door de ruige natuur in het westen van het eiland. Speciaal voor jongere kinderen is er de ‘Blauwborst’ route. Tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 km (30 min.) ga je lekker van het pad af.

Check deze route