Ga direct naar inhoud
Terug

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

Waar: natuurgebied Zuidpolder

Groene Halte Rodenrijs ligt pal aan het Polderpad
42 minuten
2,1 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn
  • Honden mogen alleen los op aangegeven locaties

Over de route

Start je ontdekkingstocht van het Rotterdams platteland bij metrohalte Rodenrijs, slechts vier haltes vanaf Rotterdam Centraal. Vanaf hier wandel je zo naar Melkschuur Zuidpolder, waar je zelf op zoek kunt gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels.

Vervolg je weg over het Polderpad. Na 20 minuten wandelen door de natuur van de Zuidpolder kom je uit bij Belevenisboerderij Schieveen!

Ontdek het boerenleven

En hier is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR en knuffel met boerderijdieren. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken. Toegang tot de Belevenisboerderij en Speelnatuur van OERRR is gratis, consumpties dienen wel van de boerderij te zijn. 

Kijk hier voor actuele openingstijden van de Belevenisboerderij.

Waar kun je starten

Boterbloem Zuidpolder
Startpunt

Fietsenstalling metrostation Rodenrijs

Wat kom je onderweg tegen?

Melkschuur Zuidpolder
Melkschuur Zuidpolder

1. Melkschuur Zuidpolder

Welkom bij de melkschuur! Deze karakteristieke houten melkschuur is in oude luister hersteld. Neem gerust een kijkje! Melkschuur Zuidpolder is alleen geopend tijdens evenementen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan in de activiteitenagenda

In de wilde bloementuin kun je - ook als de melkschuur gesloten is - zelf op zoek gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels. Zoek hier waterbeestjes in de poldersloten of laat je verwonderen over de fladderende vlinders en zoemende bijen in de wilde bloementuin. 

Wandel de wilde bloementuin in en je komt uit op de struinpaden door de Zuidpolder. Wil je liever over het Polderpad blijven wandelen? Vervolg dan de route zoals hier aangegeven. 

De weg over het Polderpad is het snelst richting Belevenisboerderij. Via de struinpaden kies je de meest avontuurlijke route!

Gele kwikstaart (man)

2. Gele kwikstaart

De gele kwikstaart houdt erg van het platteland. Al lopend, rennend of vliegend pikt hij de insecten die door het grazende vee worden opgejaagd uit de lucht. Zijn lange staart wipt voortdurend op en neer wanneer dit kleine vogeltje op de grond zit.

Bergeend

3. Bergeend

De bergeend komt vooral aan de kust in de duinen voor. Maar in de Zuidpolder woont ook een paartje bergeenden! Deze kleurrijke verschijning broedt vaak in verlaten konijnenholen. Wat zijn ze prachtig hè?!

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda