Fietsen

Polderpadroute: Rondje Rotte, bij Berkel en Rodenrijs

Fietsen

Polderpadroute: Rondje Rotte, bij Berkel en Rodenrijs

Fiets mee naar het oosten van het Polderpad, zo langs rivier de Rotte! Een fietsroute vol contrasten; je komt door bos en rivier, maar ook door tuingebied en langs de kades van de Rotte. Onderweg luister je naar de boeiende verhalen van mensen die een en al verbonden zijn met dit gebied.

Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Te midden van een druk en verstedelijkt gebied brengt het Polderpad je dwars door het hart van vier groene droogmakerijen. Je ziet vogels, vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen.

Download de complete audioroute in de app Natuur Routes

Hieronder vind je alleen de routebeschrijving van het Polderpad. Wil je bij de punten de bijbehorende verhalen horen? Download de fietsroute in de route app en stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond.

Let op: Vanwege de aanleg A13/A16 en de daardoor snel veranderde omstandigheden kan het zijn dat je tijdens deze route op sommige punten omgeleid wordt. Dit staat niet in onderstaande route aangegeven. Advies is om de borden van de wegwerkzaamheden te volgen.

Tekst route: Monica Wesseling

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

De route

 Startpunt

1Start rondje Rotte

Fiets links de Zwarteweg in, sla rechtsaf naar de Rodenrijseweg. Ga na 850 meter op de kruising rechtsaf naar Wildersekade.

Start rondje Rotte
Start rondje Rotte
Start rondje Rotte
Start rondje Rotte

2De tuinbouwstreek

Vervolg de Wildersekade. Rechts naar Schiebroekseweg, steek het kruispunt over en ga links naar Wildersekade. Sa na 1.1 km bij het kruispunt linksaf naar Grindweg. Ga na 402 meter bij het kruispunt rechts naar Bosweg.

De tuinbouwstreek
De tuinbouwstreek
De tuinbouwstreek
De tuinbouwstreek
De tuinbouwstreek
De tuinbouwstreek

3Hoge kades, diepe polders

Vervolg de Bosweg en ga na 625 meter bij het kruispunt linksaf naar Polderpad.

Hoge kades, diepe polders
Hoge kades, diepe polders

4Vogels in het Lage Bergsche Bos

Vervolg het Polderpad. Ga bij het kruispunt, wanneer je naast boerderij Het Lansingerland staat, rechtsaf naar Hoeksekade.

Vogels in het Lage Bergsche Bos
Vogels in het Lage Bergsche Bos
Vogels in het Lage Bergsche Bos
Vogels in het Lage Bergsche Bos

5Het gedicht van de Rotte

Ga bij het kruispunt links naar de Rottebandreef. Sla rechtsaf naar Van Schaikdreef, ga rechts en vervolg je weg op de Rottekade. Ga na 1.8 km bij de zijstraat rechtsaf naar Branddreef. Vervolg deze weg, de naam verandert in Fazantenpad. Ga bij de Y-splitsing rechts naar Reeënpad. Ga na 359 meter op de kruising linksaf naar Wezelpad.

Het gedicht van de Rotte
Het gedicht van de Rotte

6Molengang in het bos

Ga rechtsaf naar Marterpad. Ga na ongeveer 950 meter bij de T-splitsing linksaf naar Bosweg. Sla bij het kruispunt linksaf naar Grindweg. Ga na 400 meter bij het kruispunt rechts naar de Wildersekade. Steek na 1.1 km over en vervolg je weg rechts en dan links op de Wildersekade. Ga na 1.2 km op de kruising links naar het fietspad en sla na ongeveer een halve kilometer rechtsaf op de Y-splitsing.

Molengang in het bos
Molengang in het bos

7Eindpunt

Je bent bij het eindpunt aangekomen! Nog niet uitgefietst? Kijk op www.polderpad.nl voor nóg meer verhalen. Of download gratis de route app van Natuurmonumenten voor de complete route met audio!

Heb je genoten van de Polderpadroute? De boswachters van Natuurmonumenten werken hard om de natuur mooi te houden. Dit kunnen ze niet zonder jouw bijdrage. Steun de natuur en word lid van Natuurmonumenten.

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.