Kinderen

Lammetjesdagen van OERRR

Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Tijdens de Lammetjesdagen van OERRR kun je normaal gesproken de lammetjes van dichtbij bekijken in de stal. Helaas kan dit vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar niet getreurd! Beleef de lammetjes dagen thuis! Onze boswachters nemen je met leuke filmpjes mee de stal in.

Ga je liever naar buiten? Loop dan één van onze schapen- of lammetjesroutes. Dikke kans dat je de schapen in het wild kan spotten!

Lammetjes geboren
Boswachter Petra laat zien hoe lammetjes worden geboren

Video lammetjes
Op bezoek bij de herder in de stal

Download de lammetjes kleurplaat

Geef de lammetjes een vrolijk kleurtje! Deel je het resultaat met ons via #lammetjesdagen?

Download de kleurplaat

Routes voor het hele gezin

De natuur is open. Lekker buiten spelen en ravotten in de natuur is ook in deze tijd belangrijk voor kinderen. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft. Bekijk hier richtlijnen rond corona en natuur

Lammetjesroute van OERRR Brunssummerheide, 1km

Het is lente en dus vieren we de Lammetjesdagen van OERRR! Helaas is er dit jaar geen kraambezoek in de schaapskooi mogelijk. Volg daarom deze lentewandeling van ongeveer 1 km over de Brunssummerheide met leuke vragen en opdrachten over de lammetjes.

Download de route

Lammetjesroute van OERRR Sint-Pietersberg, 1,7 km

Bij de lente horen natuurlijk de Lammetjesdagen van OERRR. Elk voorjaar kunnen kinderen bij de Sint-Pietersberg een kijkje in de stal nemen. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan. Volg daarom deze leuke lentewandeling en leer alles over de schapen en lammetjes op de Sint-Pietersberg.

Download de route

Route langs Schaapskooi Heuven op de Veluwe, 2km

Deze leuke gezinsroute voert langs de schaapskooi Heuven. Meestal graast de kudde overdag op de hei. Op woensdag en zondag zijn de schapen vaak ‘thuis’ in de schaapskooi. De route start bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom en onderweg kom je langs een spannend klim- en klauterbos.

Download de route

Route De Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant, 2km

Als je hier tussen april en november wandelt, kun je zomaar het pad van de schaapherder kruisen. Hij zwerft dan dagelijks met 300 schapen door de duinen om de heidevelden te begrazen. De schapen zijn een soort levende maaimachine, ze zorgen ervoor dat het gebied niet dichtgroeit met bomen en struiken.

Download de route

Rotterdam, Zuid-Holland, 2km

Van april tot november trekt de herder met zijn schaapskudde rond, van de stad naar Belevenisboerderij Schieveen in het poldergebied ten noorden van Rotterdam. Dankzij de schapen blijft het gras kort en krijgen kruiden meer kans. Het resultaat: heel veel kleurige bloemen! Volg de wandelroute naar de boerderij met schapen en andere boerderijdieren.

Download de route

Familiepad Noordenveld bij Dwingelderveld, 2,5 km

Deze mooie gezinsroute voert je door bos, langs de schaapskooi Achter ’t Zaand en over de heide van het Dwingelderveld. Iedere dag trekt de schaapherder met een grote kudde schapen door het gebied. Wat een mooi gezicht is dat!

Download de route
logo