Landgoederen bij Natuurmonumenten

Ruim honderd jaar geleden kocht Natuurmonumenten landgoed De Braak bij Paterswolde. Vandaag de dag beschermen we 60 landgoederen en buitenplaatsen. Vanwege de cultuurhistorische waarde èn de bijzondere planten en dieren die er leven. Eigenaren maakten van hun tuin ware pronkstukken met siertuinen, bomenlanen en vijverpartijen. In de loop van de tijd heeft Natuurmonumenten veel van dit cultuurhistorische erfgoed opgeknapt. Zodat we er nu nog van kunnen genieten.

Stap in de geschiedenis van Nederland. Kom wandelen of fietsen op landgoederen en buitenplaatsen. Ontdek landhuizen en kastelen in een groene oase van parkbossen en siertuinen. Het overzicht vind je op deze pagina.

Update coronavirus: Je bent van harte welkom in onze natuurgebieden! Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft. Bekijk hier de richtlijnen

Landgoederen & buitenplaatsen

Verfijn

Straal

27 gebieden gevonden

Agenda

Beeckestijn
zo 06 feb
Erfgoed ontdekken

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Sterren spotten - Arthur van der Kooij
vr 25 mrt
Speciaal voor kinderen

Sterrenspotten met OERRR

De mysteries van het heelal beleven op Landgoed Mookerheide? Dat kan op vrijdagavond 25 maart. Als het helder is zien we de prachtige sterrenhemel.

Jachtslot - Bob Luijks
zo 27 mrt
Erfgoed ontdekken

Excursie tijdens renovatie Jachtslot Mookerheide

Bezoek nu Jachtslot Mookerheide tijdens de restauratie. Zie met eigen ogen wat er allemaal gedaan wordt om het Jachtslot weer in topconditie te krijgen.

logo