Landgoederen bij Natuurmonumenten

Ruim honderd jaar geleden kocht Natuurmonumenten landgoed De Braak bij Paterswolde. Vandaag de dag beschermen we 60 landgoederen en buitenplaatsen. Vanwege de cultuurhistorische waarde èn de bijzondere planten en dieren die er leven. Eigenaren maakten van hun tuin ware pronkstukken met siertuinen, bomenlanen en vijverpartijen. In de loop van de tijd heeft Natuurmonumenten veel van dit cultuurhistorische erfgoed opgeknapt. Zodat we er nu nog van kunnen genieten.

Stap in de geschiedenis van Nederland. Kom wandelen of fietsen op landgoederen en buitenplaatsen. Ontdek landhuizen en kastelen in een groene oase van parkbossen en siertuinen. Het overzicht vind je op deze pagina.

Update coronavirus: Je bent van harte welkom in onze natuurgebieden! Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft. Bekijk hier de richtlijnen

Landgoederen & buitenplaatsen

Verfijn

Straal

gebieden gevonden

Agenda

Wandeling over Landgoed Slot Haamstede
zo 06 jun

Wandeling over Landgoed Slot Haamstede

Heb jij altijd al een kijkje willen nemen op Landgoed Slot Haamstede? Dit is jouw kans!

Boekesteyn
zo 27 jun
Wandelen

Ontdek de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in 's-Graveland

Wandel mee met de boswachter over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Deze excursie speciaal voor volwassenen duurt anderhalfuur.

Bezoek Slot Haamstede tijdens Open Monumentendag
za 11 sep
Cultureel

Bezoek Slot Haamstede tijdens Open Monumentendag

Het normaal voor bezoekers gesloten Slot Haamstede en landgoed kun je tijdens Open Monumentendag gratis ontdekken, dus pak deze kans!

logo