Nieuws van de boswachter

Buurt denkt mee over Natuurvisie Colckhof

21 november 2017 | Jantine Wesselink

Op vrijdag 17 november deden een kleine 20 buren, vrijwilligers en andere geïnteresseerden mee aan de meedenk-wandeling op De Colckhof. Ze kwamen met mooie input voor de Natuurvisie De Colckhof die 18 jaar meegaat.

Buurt denkt mee over Natuurvisie Colckhof

Concrete ideeën


Gert Jan Hoornenborg, coördinator Natuurbeheer voor De Colckhof : 'Ik vond het fijn om te merken dat mensen blij waren met deze persoonlijke uitnodiging. Mensen zijn net zo betrokken bij het gebied als wij. De sfeer was open en positief. Men was natuurlijk vooral benieuwd naar de toekomstplannen van Natuurmonumenten en kwam met concrete ideeën de Eilandhof met moestuin en kas beter beleefbaar te maken voor publiek. Ook dacht men mee over waterhuishouding, akkerbeheer, hondenbeleid en laanherstel. Fijn om hiemee dichter bij de optimale balans tussen natuur en cultuurhistorie te komen.'


Handwerk


Het beheer van een landgoed is heel intensief en vooral veel handwerk. Daarom is er wekelijks een groep beheervrijwilligers aan het werk op De Colckhof. Onder begeleiding van boswachter Joris Driehuis snoeien, maaien, hooien en harken ze. Zij krijgen sinds 1 november hulp van Preszent- deelnemers. Preszent is een organisatie uit Heino die zich inzet voor mensen die ondersteuning willen bij re-intergratie. Een mooie samenwerking!

placeholder

Cultuurhistorische parel


Landgoed De Colckhof ligt vlakbij Zwolle, tussen Heino en Laag Zuthem. Het is een gebied met grote verwevenheid van cultuurhistorie en natuur. Het parkbos met de stinzenflora, bosjes, bloemrijke hooilandjes en wuivende graanakkers. De Colckhof is een cultuurhistorische parel met een landhuis, statige lanen, historische boerderijen en singels. Bezoekers van De Colckhof gaven het gebied in 2014 maarliefst een 8,2. Een mooi resultaat maar wel één die we vast moeten houden.


MIjmer weg op de Colckhof

Op landgoed De Colckhof je ogen uit, vanwege de spannende slingerpaadjes en verrassende doorkijkjes. Bovendien nodigen natuur en cultuurhistorie je uit tot mijmeren. Kom een heerlijke hersftwandeling maken en mijmer weg!


Naar">https://www.natuurmonumenten.nl/landgoederen/colckhof/routes">Naar de routes>>

placeholder

Landgoed De Colckhof, Heino, Salland, Overijssel, Nederland, EuropaFotograaf: Andries de la Lande Cremer

Jantine Wesselink, boswachter Communicatie & Beleven Salland
Jantine Wesselink
logo