Nieuws van de boswachter

Keltische bomenroute Colckhof

08 mei 2015 | Geeke Remmelts

Ontdek welke boom of struik bij je hoort. Wandel de Keltische bomenroute.

Keltische bomenroute Colckhof

Levensboom met grote invloed


Je levensboom of -struik heeft grote invloed op persoonlijkheid, gedrag en levensloop. Girbe Buist, vrijwilliger van Natuurmonumenten in Salland stond aan de wieg van deze route. De">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/colckhof/route/keltische… route kun je gratis downloaden. Hij staat ook in de app">https://www.natuurmonumenten.nl/routes/route-app">app NatuurRoutes.


Keltische bomenkalender


Buist is al 10 jaar bezig met de Keltische bomenkalender en publiceerde er al geregeld over, ‘maar nu voor het eerst via een app.’ Zelf is hij riet, de ‘omgekeerde boom’. Rietmensen zijn buitengewoon krachtig en vol drama en hartstocht. Maar stiekem gaat zijn voorkeur uit naar de eik: ‘Vooral als die mooi solitair staat.’ Hij heeft de smaak nu te pakken, want voor de Sprengenberghttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-de-sallands…; werkt Buist aan een route over natuurspreuken en hun betekenis.

placeholder

Colckhof als broedplek


Speurend naar bomen en struiken ervaar je op dehttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/colckhof/over-landgoed-col…; Colckhof de romantiek van Engelse tuinen met slingerende paden, speelse waterpartijen en mooie doorkijkjes. En met bijna zestig vogels die de Colckhof uitkozen als broedplek, hoor je er altijd wel een paar. Het geroffel van de grote bonte specht is bijna gegarandeerd en mazzelaars horen de nachtegaal zingen.


Gratis route app


Digitaal wandelen kan in Salland op meer plekken. Download">https://www.natuurmonumenten.nl/routes/route-app">Download de gratis route app van Natuurmonumenten: NatuurRoutes. Die verrast wandelaars door de wonderlijke verhalen die ze anders zouden missen. In totaal bevat de app maar liefst 177 routes bij Natuurmonumenten in heel Nederland. Vijf daarvan liggen in Salland: 2 op de Colckhof, 1 op de Sprengenberg en 2 op landgoed">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/eerde/over-dit-natuurgeb… Eerde.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo