Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geocachen (schat zoeken) op Tiengemeten

14 april 2021 | Annette den Dulk

Als je nog nooit van geocachen (schat zoeken) hebt gehoord, klinkt dit misschien een beetje gek. Eigenlijk is het gewoon lekker buiten wandelen met een uitdagende opdracht. Gewapend met een GPS-apparaat (of je eigen telefoon) ga je op zoek naar de ‘schatten’, ofwel geocaches. Dit kun je dus zelf ondernemen, zonder dat je hiervoor met anderen in contact met komen. Op Tiengemeten liggen meerdere geocaches verstopt. De ene nog uitdagender, dan de andere. Voor volwassenen én haalbare caches voor kinderen. Ga jij de uitdaging aan om ze te vinden?

geocachen op tiengemeten

Geocache zoeken

Met de hulp van je GPS loop je naar een bepaald doel. Op dat punt (het nulpunt) aangekomen, begint de jacht: je gaat op zoek naar een doosje, kokertje of iets anders kleins waar je naast een logboekje vaak ook nog andere leuke hebbedingetjes in vindt. In het logboekje schrijf je jouw eigen Geocache-naam. Die naam heb je aangemaakt als je jezelf (gratis) registreert op geocaching.com.

Ontdek Tiengemeten

Met geocachen kom je op plekken waar je misschien zelf niet zo snel aan denkt. Het is dus een leuke manier om het prachtige Tiengemeten te ontdekken, zonder dat je hiervoor met anderen in contact moet komen! Er liggen verschillende soorten geocaches op Tiengemeten verstopt. Van moeilijk tot makkelijk en van ver tot dichtbij. Je hebt zogenaamde ‘traditionals’ die je in één stap bij de eindlocatie brengen. De serie de ‘… van Tiengemeten’ is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast zijn er ‘multi’s’ die je in meerdere stappen naar een eindlocatie brengen. De ‘Foto impressie Tiengemeten’ is een voorbeeld van een multicache. Voor deze caches moet je meer moeite doen, al zorgen ze sowieso voor een prachtige tocht over het hele eiland! Op deze pagina lees je meer over de geocaches op Tiengemeten.

Start met geocachen

Maak een geocache-account aan, zoek de cache uit die bij jou past en boek je pontkaartje naar Tiengemeten. Eenmaal op Tiengemeten groet je ons even in het Bezoekerscentrum en daarna start je zoektocht. Veel plezier! En oja, pas onderweg op voor ‘muggles’….

Annette den Dulk
Annette den Dulk