Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Tiengemeten

  • Erfgoed ontdekken
  • Hardlopen
  • Honden niet toegestaan
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
  • Rolstoel met begeleider
 • Bekijk alle routes
Natuurmonumenten-Stefan-Claessens-NAMO107774

Welkom in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten!

Start hier je avontuur op het mooie natuureiland.

Op de veerpont naar Tiengemeten krijg je meteen een vakantiegevoel. Weg van de vaste wal en de hectiek van alledag. Met als bestemming een weids eiland vol vogels, bevers en Schotse hooglanders.

Het Bezoekerscentrum is zaterdag en zondag geopend van 11.15 uur tot 15.45 uur.

Meer over Bezoekerscentrum Tiengemeten
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het bezoekerscentrum

  Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland.

  Vanaf de pont loop je zo het Bezoekerscentrum binnen, een voormalige grote boerenschuur van de Margueritahoeve. Binnen zie je een een expositie over de geschiedenis van Tiengemeten: van landbouwgebied naar natuurparadijs.

  Wandelen op Tiengemeten

  Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Struin door de ruige natuur in het westen van het eiland. Dankzij een grote kreek die verbonden is met het Haringvliet maak je hier de getijden mee. In de Oude Polder, op de oostpunt van het eiland, kom je weer in een heel andere wereld. Hier herleeft het negentiende-eeuwse boerenlandschap. In het midden van het eiland loop je door een open moeraslandschap. ’s Winters is dit één grote watervlakte met watervogels in alle soorten en maten. ’s Zomers valt de plas droog. Dan kom je vogels als de kluut en de steltloper tegen, op zoek naar voedsel.

  Fietsen op Tiengemeten

  De fiets is hét middel om het eiland in één dag te verkennen. Je kunt je eigen fiets gratis meenemen op de pont of bij het Bezoekerscentrum een fiets huren. Vanaf 10 fietsen is het mogelijk om vooraf te reserveren.

  Culturele activiteiten

  Ook als cultuurliefhebber kom je op Tiengemeten aan je trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Landbouwmuseum of het Rien Poortvlietmuseum. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Gasterij de gezusters in de middenkern en bij Tinyparks op de oostpunt van het eiland.

  Kinderen vinden in de Speelnatuur van OERRR ruim 4,5 hectare waarin ze heerlijk de natuur kunnne beleven, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door de tunnels kruipen. Het kan allemaal op de verschillende Speeleilanden. En voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin! Bekijk hier meer informatie over openingstijden en prijzen van Speelnatuur Tiengemeten

  Activiteiten en excursies, ook op maat

  Geniet het hele jaar door van activiteiten en excursies op Tiengemeten. Ga met de boswachter op excursie en leer alles over de natuur op Tiengemeten. Of schuif aan in huifkar de Hitsaert voor een mooie tocht over het eiland. Voor kinderen worden er regelmatig Natuurdagen van OERRR georganiseerd in Speelnatuur. 

  Activiteitenkalender Tiengemeten

  Wil je liever op pad met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hier voor de mogelijkheden voor groepsarrangementen

  Langer verblijf op Tiengemeten

  Geen zin om naar huis te gaan? Blijf slapen! Bij Tinyparks kan het.  een heel eigen vakantiehuis huren? dat kan in de vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties: twee boerderijen en een karakteristieke sluiswachterswoning, op schitterende plekken en van alle gemakken voorzien.

  Vergaderen of teambuilding op Tiengemeten

  Tiengemeten is een bijzondere locatie voor vergaderingen of heisessies. Weg van de hectiek van het vasteland en omringd door ongerepte wildernis. Verken na de vergadering het eiland met een boswachter, ga boogschieten of ‘spelen’ in het klimbos. Voor teambuilding onder begeleiding van een coach is Tiengemeten ideaal. Wij helpen je graag om een programma op maat samen te stellen.

  Bekijk de vergadermogelijkheden op Tiengemeten 

  Activiteiten Tiengemeten

  activiteiten

  Boek je pontkaartje voor je bezoek aan Tiengemeten

  Als je op de pont stapt, begint jouw avontuur!

  Bestel je ponttickets / bekijk de ponttijden

  Vergaderen op Tiengemeten

  Vergaderen op natuureiland Tiengemeten
  Onder de rook van Rotterdam en Dordrecht vind je het natuureiland Tiengemeten. Deze vergaderlocatie ligt middenin de natuur en je ervaart er direct het gevoel van rust en ruimte. Op het pontje naar het eiland laat je de drukte van alledag achter je en komen inspiratie en nieuwe inzichten vanzelf.

 • Wandelen

  Blauwborstroute op Tiengemeten

  Ontdek met deze korte route vooraan op het eiland het struinen op Tiengemeten. Ideaal om met jonge kinderen door de natuur te struinen.

  • 1.5 km
 • Geschikt voor rolstoel

  Route Oude Polder op Tiengemeten

  Benieuwd naar het oudste deel van het eiland Tiengemeten? Wandel dan over het verharde pad naar de oostkant van het eiland. Je komt langs vogelrijke akkers, hebt uitzicht op de Karantijn en eindigt bij Herberg Tiengemeten.

  • 7 km
 • Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Agenda

  Paasexpeditie
  zo 09 apr
  Wandelen

  OERRR Paasexpeditie op Tiengemeten

  Pak je verrekijker, trek je stoere schoenen aan en ga met de boswachter mee op pad over het eiland Tiengemeten voor een echte ontdekkingstocht!

  Paasexpeditie
  zo 09 apr
  Wandelen

  OERRR Paasexpeditie op Tiengemeten

  Pak je verrekijker, trek je stoere schoenen aan en ga met de boswachter mee op pad over het eiland Tiengemeten voor een echte ontdekkingstocht!

  Beversporen zoeken op Tiengemeten
  zo 09 apr
  Dieren spotten

  Beversporen zoeken op Tiengemeten wandelexcursie

  Ga samen met dé gidsen van Tiengemeten op zoek naar sporen van de bever. Met een beetje geluk zie je misschien zelfs een bever!

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Bezoekerscentrum Tiengemeten
  • Tiengemeten 14A, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)
  • 0186 - 66 02 14
  • [email protected]
  • Parkeerplaats veerdienst TiengemetenNieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Tiengemeten: Let op: dit jaar vinden er meerdere wegwerkzaamheden plaats aan de A29 bij de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Hierdoor kan de route en de reistijd anders zijn dan normaal. Houd hier rekening mee door vooraf je route te checken via (website van RWS benoemen).

   Volg vanaf de parkeerplaats de weg naar de andere kant van de haven. Hier vertrekt de veerdienst dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op het hele uur. Bekijk alle informatie over tickets en tijden. Bij aankomst op Tiengemeten is het nog 100 meter tot het bezoekerscentrum. Gezien vanaf de Groote Haven bevindt de ingang zich aan de linkerzijde van de Margueritahoeve.

  Huisregels

  Praktisch

  Extra informatie

  Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Wat wij hier doen

  We helpen je graag

  In het Bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen of spelen: we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

  Help mee de natuur te beschermen
  logo