Ga direct naar inhoud
Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Tiengemeten

  • Erfgoed ontdekken
  • Hardlopen
  • Honden niet toegestaan
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
  • Rolstoel met begeleider
 • Bekijk alle routes
lente

Welkom in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten!

Start hier je avontuur op het mooie natuureiland.

Op de veerpont naar Tiengemeten krijg je meteen een vakantiegevoel. Weg van de vaste wal en de hectiek van alledag. Met als bestemming een weids eiland vol vogels, bevers en Schotse hooglanders.

Het geheel vernieuwde Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is vanaf 1 april geopend op dinsdag t/m zondag van 10.15 uur- 16.45 uur. De natuur, koffie & thee en toiletten op het eiland zijn op maandag wel toegankelijk. Kom ook eens een kijkje nemen bij onze nieuwe expositie en laat je meevoeren door verleden en heden van het eiland. Lekker ravotten, bouwen en klauteren? Kom dan spelen in de OERRR Speelnatuur op Tiengemeten!

Meer over Bezoekerscentrum Tiengemeten

Over het bezoekerscentrum

Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland.

Vanaf de pont loop je zo het Bezoekerscentrum binnen, een voormalige grote boerenschuur van de Margueritahoeve. Binnen zie je een expositie over de geschiedenis van Tiengemeten: van landbouwgebied naar natuurparadijs.

Wandelen op Tiengemeten

Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Loop door de ruige natuur in het westen van het eiland. Dankzij een grote kreek die verbonden is met het Haringvliet maak je hier de getijden mee. In de Oude Polder, op de oostpunt van het eiland, kom je weer in een heel andere wereld. Hier herleeft het negentiende-eeuwse boerenlandschap. In het midden van het eiland loop je door een open moeraslandschap. ’s Winters is dit één grote watervlakte met watervogels in alle soorten en maten. ’s Zomers valt de plas droog. Dan kom je vogels als de kluut en de steltloper tegen, op zoek naar voedsel.

Fietsen op Tiengemeten

De fiets is hét middel om het eiland in één dag te verkennen. Je kunt je eigen fiets gratis meenemen op de pont of bij het Bezoekerscentrum een fiets huren. Vanaf 10 fietsen is het mogelijk om vooraf te reserveren.

Culturele activiteiten

Ook als cultuurliefhebber kom je op Tiengemeten aan je trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Landbouwmuseum of het Rien Poortvlietmuseum. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Gasterij de gezusters in de middenkern en bij Tinyparks op de oostpunt van het eiland.

Kinderen vinden in de Speelnatuur van OERRR ruim 4,5 hectare waarin ze heerlijk de natuur kunnen beleven, hutten bouwen, dwalen in het doolhof of door de tunnels kruipen. Het kan allemaal op de verschillende Speeleilanden. En voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin! Bekijk hier meer informatie over openingstijden en prijzen van Speelnatuur Tiengemeten

Activiteiten en excursies, ook op maat

Geniet het hele jaar door van activiteiten en excursies op Tiengemeten. Ga met de boswachter op excursie en leer alles over de natuur op Tiengemeten. Of schuif aan in huifkar de Hitsaert voor een mooie tocht over het eiland. Voor kinderen worden er regelmatig Natuurdagen van OERRR georganiseerd in Speelnatuur. 

Activiteitenkalender Tiengemeten

Wil je liever op pad met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hier voor de mogelijkheden voor groepsarrangementen

Langer verblijf op Tiengemeten

Geen zin om naar huis te gaan? Blijf slapen! Bij Tinyparks kan het.  een heel eigen vakantiehuis huren? dat kan in de vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties: twee boerderijen en een karakteristieke sluiswachterswoning, op schitterende plekken en van alle gemakken voorzien.

Vergaderen op Tiengemeten

Tiengemeten is een bijzondere locatie voor vergaderingen of heisessies. Weg van de hectiek van het vasteland en omringd door ongerepte wildernis. Verken na de vergadering het eiland met een excursiegids tijdens een wandeling. 

Bekijk de vergadermogelijkheden op Tiengemeten 

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

 • Bezoekerscentrum Tiengemeten
Bezoekerscentrum Tiengemeten

Nieuws

Direct naar

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Wat wij hier doen

We helpen je graag

In het Bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen of spelen: we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

Help mee de natuur te beschermen