Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Tiengemeten

  • Cultureel
  • Honden niet toegestaan
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
  • Rolstoel met begeleider
 • Bekijk alle routes
bezoekerscentrum tiengemeten

Welkom in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten!

Start hier je avontuur op het mooie natuureiland.
Op de veerpont naar Tiengemeten krijg je meteen een vakantiegevoel. Weg van de vaste wal en de hectiek van alledag. Met als bestemming een weids eiland vol vogels, bevers en Schotse hooglanders. Vanaf de pont stap je zo het Bezoekerscentrum binnen. Daar staat de koffie voor je klaar en begint je avontuur op Tiengemeten.

Meer over Bezoekerscentrum Tiengemeten
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het bezoekerscentrum

  Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland.

  Vanaf de pont loop je zo het Bezoekerscentrum binnen, een voormalige grote boerenschuur van de Margueritahoeve. Binnen zie je een een expositie over de geschiedenis van Tiengemeten: van landbouwgebied naar natuurparadijs.

  Wandelen op Tiengemeten

  Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Struin door de ruige natuur in het westen van het eiland. Dankzij een grote kreek die verbonden is met het Haringvliet maak je hier de getijden mee. In de Oude Polder, op de oostpunt van het eiland, kom je weer in een heel andere wereld. Hier herleeft het negentiende-eeuwse boerenlandschap. In het midden van het eiland loop je door een open moeraslandschap. ’s Winters is dit één grote watervlakte met watervogels in alle soorten en maten. ’s Zomers valt de plas droog. Dan kom je vogels als de kluut en de steltloper tegen, op zoek naar voedsel.

  Fietsen op Tiengemeten

  De fiets is hét middel om het eiland in één dag te verkennen. Je kunt je eigen fiets gratis meenemen op de pont of bij het Bezoekerscentrum een fiets huren. Vanaf 10 fietsen is het mogelijk om vooraf te reserveren.

  Culturele activiteiten

  Ook als cultuurliefhebber kom je op Tiengemeten aan je trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Landbouwmuseum of het Rien Poortvlietmuseum. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Gasterij de Gezusters in de middenkern en in het Bezoekerscentrum verkopen we ijsjes, sapjes, koffie/thee en kleine versnaperingen. 

  Speelnatuur Tiengemeten: lekker ruig

  Kinderen vinden in de Speelnatuur van OERRR ruim 4,5 hectare (= 9 voetbalvelden) vol blubber, beekjes, bomen, bloemen en beesten. Hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door de tunnels kruipen. Het kan allemaal op de verschillende Speeleilanden en in het Waterrijk. En voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin! Bekijk hier meer informatie over openingstijden en prijzen van Speelnatuur Tiengemeten

  Activiteiten en excursies, ook op maat

  Geniet het hele jaar door genieten van activiteiten en excursies op Tiengemeten. Ga met de boswachter op wandel- fiets- of vaarexcursie en leer alles over de natuur op Tiengemeten. Of schuif aan in huifkar de Hitsaert voor een mooie tocht over het eiland. Voor kinderen worden er regelmatig Natuurdagen van OERRR georganiseerd in Speelnatuur. 

  Activiteitenkalender Tiengemeten

  Wil je liever op pad met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hier voor de mogelijkheden voor groepsarrangementen

  Langer verblijf op Tiengemeten

  Geen zin om naar huis te gaan? Blijf slapen! Herberg Tiengemeten biedt kamers onder de rieten kap van de herberg. In het seizoen kun je ook je tent opzetten op het kampeerterrein in de boomgaard. Of kies voor slapen in stijl in de vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties: twee boerderijen en een karakteristieke sluiswachterswoning, op schitterende plekken en van alle gemakken voorzien.

  Vergaderen of teambuilding op Tiengemeten

  Tiengemeten is een bijzondere locatie voor vergaderingen of heisessies. Weg van de hectiek van het vasteland en omringd door ongerepte wildernis. Verken na de vergadering het eiland met een boswachter, ga boogschieten of ‘spelen’ in het klimbos. Voor teambuilding onder begeleiding van een coach is Tiengemeten ideaal. Wij helpen je graag om een programma op maat samen te stellen.

  Bekijk de vergadermogelijkheden op Tiengemeten 

  Startpunt voor de mooiste wandelroutes

  Start vanaf het Bezoekerscentrum en wandel over het eiland: het woongebied van de bever, Schotse hooglanders en tientallen soorten vogels zoals de zeearend.

  Wandel de Beverroute op Tiengemeten

  Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten

  Meer dan 4,5 hectare blubber, beekjes, bomen, bloemen en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild? Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland.

  Ruig dagje uit

  Boek je pontkaartje voor je bezoek aan Tiengemeten

  Als je op de pont stapt, begint jouw avontuur!

  Bestel je ponttickets / bekijk de ponttijden
 • Wandelen

  Beverroute op Tiengemeten

  Wandel over het natuureiland Tiengemeten en kom alles te weten over de bever, het grootste knaagdier van Europa!

  • 4.5 km
 • Geschikt voor rolstoel

  Route Oude Polder op Tiengemeten

  Benieuwd naar het oudste deel van het eiland Tiengemeten? Wandel dan over het verharde pad naar de oostkant van het eiland. Je komt langs vogelrijke akkers, hebt uitzicht op de Karantijn en eindigt bij Herberg Tiengemeten.

  • 7 km
 • Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Agenda

  wilde buiten dag tiengemeten
  wo 20 okt
  Op pad met kinderen

  OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten

  Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten. Gratis voor OERRR-leden.

  wilde buiten dag tiengemeten
  wo 20 okt
  Op pad met kinderen

  OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten

  Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten. Gratis voor OERRR-leden.

  wilde buiten dag tiengemeten
  wo 20 okt
  Op pad met kinderen

  OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten

  Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten. Gratis voor OERRR-leden.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Bezoekerscentrum Tiengemeten
  • Tiengemeten 14A, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)
  • 0186 - 66 02 14
  • [email protected]
  • Parkeerplaats veerdienst TiengemetenNieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Tiengemeten: Volg vanaf de parkeerplaats de weg naar de andere kant van de haven. Hier vertrekt de veerdienst dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op het hele uur. Bekijk alle informatie over tickets en tijden. Bij aankomst op Tiengemeten is het nog 100 meter tot het bezoekerscentrum. Gezien vanaf de Groote Haven bevindt de ingang zich aan de linkerzijde van de Margueritahoeve.

  Praktisch

  Extra informatie

  Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Wat wij hier doen

  We helpen je graag

  In het Bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen of spelen: we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. Voor groepen, scholieren en kinderfeestjes zijn er speciale mogelijkheden. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

  Help mee de natuur te beschermen
  logo