Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Entree Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Kom wandelen, fietsen en spelen

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is het ideale startpunt voor een boswandeling of fietstocht. Over lanen en bospaadjes wandel je langs landhuizen die ooit toebehoorden aan rijke Amsterdamse kooplieden. Volg een route over de buitenplaatsen en sluit gezellig af in restaurant Brambergen. Kinderen raken al hun energie kwijt in Speelnatuur van OERRR, pal naast het bezoekerscentrum. Lekker kliederen en klimmen!

Meer over Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Kom binnen kijken in Trompenburgh

Geniet van natuur én cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Wandel eerst mee over het bijzondere landgoed Gooilust. Het tweede deel van de excursie staat helemaal in het teken van het prachtige landhuis Trompenburgh.

Meld je aan

Speurtochten

Ga op met Kip Tika, zoek de aardkistjes of ontdek het bos met de kompastocht. Kies je favoriete speurtocht en ga met een tas vol spullen op pad. Zo maak je een eigen natuur avontuur!

Bekijk alle speurtochten
filter plus

Kom wandelen over de buitenplaatsen

Ontdek de prachtige buitenplaatsen van 's-Graveland te voet. Maak een klein rondje over de buitenplaats Jagtlust of maak een lange tocht van 17 km langs verschillende buitenplaatsen.

Bekijk de wandelroutes
filter plus
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

De mooiste routes

De mooiste routes

 • Wandelen

  Wandelroute Ankeveense Plassen

  Maak een prachtige rondwandeling van ongeveer 11 km door een zeer Hollands landschap. Geniet van het waterrijke gebied en kom vogels spotten.

  • 11.27 km
 • Wandelen

  Wandelroute Gooilust, vlak bij Hilversum

  Ontdek met deze wandeling een van de ’s Gravelandse Buitenplaatsen. De wandelroute bij Gooilust gaat door een parkbos met bijzondere bomen zoals de kaukasusspar.

  • 3.33 km
 • Over het gebied

  Een bezoek aan de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen begint bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Vanuit het bezoekerscentrum wandel je zo het bos in. Hier start ook je fietstocht richting het Naardermeer, de Vechtplassen en de forten. Voor kinderen is er van alles te doen: speelnatuur, speurtochten en kinderfeestjes.

  De tentoonstelling in het bezoekerscentrum vertelt je over de rijke geschiedenis van de Gooi en Vechtstreek. Luister bijvoorbeeld naar het verhaal van een chique freule over de buitenplaatsen. Ook de forten en natuurgebieden in de omgeving komen aan bod; het Naardermeer, de Ankeveense Plassen, Eemland en Fort Kijkuit. Kinderen spelen het muggenvangspel, vangen een vis of doen de vogelgeluidenquiz. Vergeet niet om nog even in de winkel rond te kijken. Je vindt er boeken, kaarten, spelletjes en cadeautjes voor kinderen.

  Op speurtocht in het bos

  Buiten is er voor kinderen genoeg te beleven. In het bos hebben wij verschillende speurtochten uitgezet. Zo wordt een boswandeling net iets avontuurlijker. De allerjongste kinderen kunnen op pad met Kip Tika. Deze avontuurlijke kip heeft de boerderij verlaten en gaat op bezoek bij alle dieren in het bos. Elk dier heeft een ander spelletje bedacht. Oudere kinderen speuren in het bos naar aardkistjes. Met een echte kaart en de coördinaten kan je ze vast wel vinden!

  Speelnatuur Gooi en Vechtstreek

  Direct achter het bezoekerscentrum ligt Speelnatuur van OERRR, een ideale plek voor kinderen om lekker uit te razen. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte waar ze veilig kunnen spelen. Grote kinderen kunnen hutten bouwen, bij de waterpomp spelen en in de boomhut klimmen.

  Wandelen op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

  Voor alle soorten wandelaars is er wel een route op de buitenplaatsen. Even een uurtje wandelen door het bos en onderweg genieten van landhuizen. Ga je voor het maximale? Dan kun je een wandeling van zeventien kilometer maken over de tien buitenplaatsen van ‘s-Graveland. Oude landhuizen en boerderijen, lanen en slingerende bospaadjes, weilanden en tuinen met bijzondere planten; je komt het onderweg allemaal tegen.

  Op de fiets naar het Naardermeer

  Huur bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek een fiets. Vanuit de buitenplaatsen rijd je zo door naar het Naardermeer. Na een tussenstop bij Gasterij Stadzigt kun je een wandelingetje maken naar de Muggenbult, een uitkijkpunt bij het Naardermeer. Via Fort Uitermeer fiets je naar de Hilversumse Bovenmeent, waar je vanachter een kijkscherm zilverreigers, lepelaars en andere zeldzame vogels kunt spotten. Daarna brengt de fietsroute je door de weilanden weer terug bij het bezoekerscentrum.

  Vergaderen in ’s-Graveland

  Organiseer je een vergadering, presentatie, training of cursus? De Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek kun je huren voor allerlei soorten bijeenkomsten. Voor een frisse neus en extra inspiratie kun je een wandeling met de boswachter reserveren. Wij denken graag mee om er een geslaagde dag van te maken.

  Meer over zaalhuur Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

  Bezoekersinformatie

  Praktisch

  Extra informatie

  Contact bezoekerscentrum Gooi en VechtstreekTelefoon: 035 - 656 30 80
  Adres:
  Buitenplaats Boekesteyn
  Noordereinde 54 B
  1243 JJ ’s-Graveland
  OpeningstijdenDinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

  Herfstvakantie (19 okt t/m 27 okt):
  Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

  Kerstvakantie (21 dec t/m 5 jan):
  Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 m.u.v.
  24 december van 10:00 tot 16:00 geopend
  25 december gesloten
  26 december van 12:00 tot 17:00 geopend
  31 december van 10:00 tot 16:00 geopend
  1 januari van 12:00 tot 17:00 geopend


  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

  Agenda

  OERRR Ontdek de vleermuizen van Boekesteyn in 's-Graveland
  za 21 sep
  Dieren spotten

  OERRR Vleermuissafari in 's-Graveland

  Ga je mee op zoek naar vleermuizen op de buitenplaatsen van 's-Graveland?

  Ontdek de buitenplaatsen Hilverbeek en Spanderswoud in 's-Graveland
  zo 22 sep
  Wandelen

  Ontdek de buitenplaatsen Spanderswoud en Hilverbeek in 's-Graveland

  Wandel mee met de boswachter en maak kennis met het Spanderswoud en Hilverbeek, twee verrassende buitenplaatsen in 's-Graveland.

  Maak kennis met de uilen van Boekesteyn
  vr 27 sep
  Wandelen

  Maak kennis met de uilen van Boekesteyn in 's-Graveland.

  Luister 's avonds naar roepende uilen op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen.

  Direct naar

  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

  Wat wij hier doen

  We helpen je graag

  In het bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken of paardrijden, we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. Voor groepen, scholieren en kinderfeestjes zijn er speciale mogelijkheden. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

  Help mee de natuur te beschermen
  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

  Nieuws van de boswachter

  logo